Főoldal > DIÉTA > Alakbarát kedvenc ételek

Alakbarát kedvenc ételek

diétafogyásfogyókúrapizzarecepttáplálkozás
0

Írta: and

Te is kipróbáltál már mindenféle tiltó diétát, pár napig tudtad is tartani, majd azon kaptad magad, hogy fagyisdobozzal az öledben ülsz a tévé előtt, miközben megy a kedvenc sorozatod?

A nagy tiltás visszafelé sült el, de te megjutalmaztad magad, amiért eddig is kibírtad. Mi lenne, ha ehetnéd a legmenőbb finomságokat, csak egy kicsit más összetevőkből, okosabban készítenéd őket? Eláruljuk: kisebb lenne a feneked. Próbáld ki!

Pizza

1. Szórj egészben sült fokhagymagerezdeket a teljes kiőrlésű pizza tetejére. Az ízletes finomság csupán 4 kalóriát tartalmaz, és olyan karakteres ízt ad az ebédednek, hogy kevesebb sajtot kívánsz majd rátenni. Sőt, nem fogod hiányolni az olyan dús kalóriatartalmú feltéteket, mint a kolbász.

2. Válogasd meg, hogy milyen szószt öntesz a pizzára. A legtöbb hozzáadott cukrot tartalmaz, de legalábbis édesítőszereket: agavé, kukoricaszirup, szárított cukornádlé, stb. Keress olyat, amiben nincsenek ilyenek, esetleg főzd meg magad a szószt igazi paradicsomból és fűszerekből.

Olajban sült csirke

1. Hintsd meg a csirkét teljes kiőrlésű liszttel, majd mártsd tojásfehérjébe, végül zsemlemorzsa helyett darált kukoricapehelyből készíts neki kabátot, mielőtt kirántanád. Így nem fog annyi olajat magába szívni.

2. Egy medencényi olaj helyett enyhén olajozott serpenyőben (használj spriccelhető olívaolajat) süsd tökéletesen ropogósra az alacsonyabb kalóriatartalmú csirkét!

Palacsinta

1. Keverj fél csésze turmixolt sütőtököt 1 csésze palacsintatésztához. Így rostokat és béta-karotint adsz hozzá minden kisütött palacsintádhoz, sokkal egészségesebb lesz.

2. Önts egy zacskó fagyasztott áfonyát egy serpenyőbe, és közepes lángon párold kb. 5 percig. Használd ezt a hozzáadott cukormentes, antioxidánsban gazdag mártást juharszirup helyett!

Muffin

1. Csökkentsd a cukortartalmát 25%-kal. A legtöbb hagyományos recept elég édes, így az ízlelőbimbóid nem is fogják észrevenni a különbséget.

2. Süss kisebb muffinokat! Csak félig töltsd meg a kis tartályokat, így egy adag kevesebb kalóriát fog tartalmazni, és nem fogsz olyan sokat enni egyszerre.

3. Ha a recept szerint kell bele szeletelt alma, áfonya vagy más friss gyümölcs, adj hozzá kb. 25%-kal többet, hogy rengeteg rosttal és vitaminnal töltsd fel a nehezebb tésztát.

Fagylalt

1. Készíts szuperegészséges, egyösszetevős „fagyit”: hámozd meg a banánt, vágd falat nagyságú darabokra, és fagyaszd le. Ha megfagyott, vedd ki a mélyhűtőből, hagyd, hogy egy kicsit felengedjen, és még kicsit jegesen turmixold össze. Pontosan olyan lesz a textúrája, mint a fagyinak. Nyami!

2. Cseréld le a cukros mogyorókrémet egy csipetnyi mogyoróra. Ugyanolyan ízt kapsz, de kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe. További előnye, hogy egyszeresen telítetlen, szívbarát zsírokat tartalmaz.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X