Főoldal > DIÉTA > Hűsítő és egészséges nyalánkságok

Hűsítő és egészséges nyalánkságok

diétafagylaltfogyásfogyókúra
0

Írta: and

Itt a nyár, a tomboló hőségben pedig kevesen tudnak ellenállni egy gombóc hűsítő fagylaltnak – vagy még inkább kettőnek és háromnak. Az örök nyári kedvenc azonban a diéta és a bikinialak egyik legnagyobb ellensége.

Tudtad, hogy egy gombóc vaníliafagyi átlagosan 145 kalóriát tartalmaz, míg a csokis 160-at?  Emellett szénhidráttartalma is túl magas: 100 grammonként 25-30 gramm egyszerű szénhidráttal kell számolnod. Hogy a nyári melegben mégse kapj hőgutát, összegyűjtöttük neked kedvenc egészséges fagylalt-alternatíváinkat.

Fagyasztott joghurt

A közhiedelemmel ellentétben a fagyasztott joghurt nem úgy készül, hogy berakjuk a mélyhűtőbe a joghurtot. Sokkal gyorsabb módszer, ha alacsony zsírtartalmú krémjoghurtot (lehetőleg legyen bio) összeturmixolsz jégkockákkal. Az ízek variációja szinte végtelen, de mi a gyümölcsös variációkra esküszünk, így nemcsak szuperfinom lesz a krémes „fagyi”, hanem vitamindús is. Próbáld ki a málnás-ananászos változatot: az ananászt kockázd fel, majd a málnával együtt keverd hozzá a joghurthoz. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, még jégkockára sincs szükség.

Wellandfit tipp: Ha egy kis ricottát keversz hozzá, jóval krémesebb és sűrűbb lesz a házi fagyid. Ugyan így kicsivel több kalória van benne, de cserébe rengeteg kalciumot tartalmaz!

Dinnye-granita

A granita, vagyis a jégkása eredetileg szicíliai édesség. Az utcákon és strandokon kapható édes és műízű sziruppal nyakon öntött jégdarának azonban nem sok köze van az eredeti verzióhoz. Otthon viszont könnyen készíthetsz te is egészséges granitát, amely biztosan az egész család nyári kedvence lesz. Mi a dinnyés variációt ajánljuk (akár görög-, akár sárgadinnyéből). Először is a dinnye húsát pürésítsd össze némi bioszörppel (bodzával például) és citromlével, majd a kész gyümölcsös keveréket rakd a mélyhűtőbe. 1-2 óra múlva villával kapargasd kásásra, és már tálalhatod is. Dinnyén kívül más lédús gyümölcsből is isteni!

Wellandfit tipp: Ha egy kis mentát és citromfüvet keversz a jégkásába, igazán különleges ízhatást kapsz.  Ínyenceknek kötelező!

Jeges smoothie

Olyan nyári hűsítőt keresel, amit útközben is magaddal vihetsz anélkül, hogy elolvadna és csöpögne? Ugyan a jegeskávé is csábító, de nekünk van egy jobb ötletünk: készíts otthon egy adag jeges smoothie-t. Nemcsak felfrissít, hanem vitaminraktáraidat is feltölti. Használj szezongyümölcsöket, szerencsére nyáron igazán bőséges a választék. A mi kedvencünk az epres-almás-mangós változat. Öntsd össze a hozzávalókat, az almalevet, a feldarabolt gyümölcsöket és a jégkockákat, majd alaposan turmixold össze őket. Édesszájúak némi mézet is hozzáadhatnak.

Wellandfit tipp: Ha az almalé mellett fele-fele arányban epres proteinport használsz, akkor extra fehérje-bevitelről is gondoskodsz. Edzés után tökéletes!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X