Főoldal > DIÉTA > Fogyj éhezés nélkül a leghatékonyabb tippekkel!

Fogyj éhezés nélkül a leghatékonyabb tippekkel!

diétafogyásfogyókúratáplálkozás
0

Írta: and

Így fogyj le és újulj meg kívül-belül nyárra! Pedig sok ember erre gondol, ha a borzongató di&

Így fogyj le és újulj meg kívül-belül nyárra!

Pedig sok ember erre gondol, ha a borzongató diéta szót meghallja. Pedig csak megfelelő időben kell adagolnod az egészséges élelmiszert, okosan megtervezni a kalóriabevitelt, és garantáltan nem fogsz koplalni. Az övedre pedig elkezdhetsz fúrni egy újabb lyukat, mert biztosan szorosabbra kell majd húznod, ha nem akarod, hogy leessen a szoknyád!

Reggelizz szénhidrátot!

Ébredés után az energetizáló, komplex szénhidrátra van szükséged. Teltségérzetet kelt benned és megakadályozza, hogy már ebéd előtt fáradt legyél. A reggelid tartalmazzon teljes kiőrlésű gabonákat, gyümölcsöt, így egész nap a jóllakottság érzete fog mosolyra deríteni.

Egyél gyakrabban!

Lehet, hogy három nagy étkezés elégnek tűnik, azonban sok óra telik el evés nélkül, amikor könnyedén rád törhet az éhség. Állítsd be az étkezési menetrendedet! Tartalmazzon három kisebb étkezést (a napi kalórialimitedtől függően 300-500 kalóriát), és iktass be mellé két vagy három kis nasit (150 vagy kevesebb kalória), hogy kitöltsd a hézagokat. Ha 2-3 óránként elrágcsálsz valamit, a vércukorszinted egyenletes marad és ez megakadályozza, hogy kiéhezettnek érezd magad.

reggeli2.jpg ()Csökkentsd az étvágyadat fehérjével!

A kutatók szerint a fehérjefogyasztás segít csökkenteni az étvágyat, mert fenntartja a vércukorszintet, ami a sóvárgásért felelős. Ne hagyd ki a napi étrendedből a sovány húsokat, a zsírszegény tejtermékeket, a tojást, a hüvelyeseket és a diót. Minden étkezéskor egyél egy kicsit, de főleg vacsorára, nehogy rád törjön a késő esti nassolási kényszer!

Barátkozz az egészséges zsírokkal!

Az egyszeresen telítetlen zsírsavak bizonyítottan csökkentik a hasi zsírt. Megtalálhatók az olívaolajban, a dióban és az avokádóban. Sőt, a teltségérzetet is segít megőrizni, így nem akarsz majd plusz kalóriákat a szervezetedbe vinni a nap folyamán.

Egyél naponta egy nagy tál salátát!

Minden nap legyen az egyik étkezésed egy hatalmas tál egészséges, friss saláta. Az alacsony kalóriatartalmú és nyers zöldségek teletöltik rostokkal a pocakodat, a sok rágást pedig úgy értékeli az agyad, mintha rengeteget ettél volna. Bánj csínján azonban a saláta „extráival”, mint a szárított gyümölcsök, sajt, crouton és a salátaöntet. Adj hozzá inkább sovány fehérjét, például sült csirkét vagy sült tofut, így nem lesz olyan érzésed, mintha nyúl lennél.

Igyál sok vizet!

Mindig legyen a kezed ügyében egy palack víz, amiből folyamatosan iszol. Mivel kalóriamentes, annyit fogyasztasz belőle, amennyit akarsz. A minimum a napi két liter, hogy megelőzd a dehidratáltságot.

Kényeztesd magad egy kicsit!

Talán még az éhségnél is rosszabb a sóvárgás: nagyon kívánsz valamit, és úgy érzed, hogy megfosztanak tőle. Ha édességre vágysz és nem tudsz túllendülni ezen az érzésen, add meg a szervezetednek, amit kívánsz! Egy kocka étcsokiból naponta egyszer még nem lehet baj.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X