Főoldal > DIÉTA > Karcsúsító vitaminbombák egyenesen a turmixgépből

Karcsúsító vitaminbombák egyenesen a turmixgépből

egészséggyümölcssmoothieturmix
0

Írta: and

Közeledik a tavasz, egyre több zöldség- és gyümölcs kapható, és szervezetünk is nagyobb

Közeledik a tavasz, egyre több zöldség- és gyümölcs kapható, és szervezetünk is nagyobb mennyiségben igényli a frissítő, vitamindús táplálékokat. Most három könnyen elkészíthető italt mutatunk, amelyek reggel vagy étkezések között is feltöltik energia- és vitaminraktáraid, ráadásul szuperfinomak is!

Zöldalmás eper smoothie

A tavasz legkedveltebb gyümölcse kétségtelenül az eper. Tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, de kalóriatartalma alacsony, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz belőle egész nap. Reggelre készítsd el ezt a zöldalmás turmixot, és garantáltan jól indul majd a napod!

Hozzávalók 1 pohárhoz:

–    150 gramm eper
–    ½ zöldalma
–    100 gramm natúr joghurt
–    1-2 evőkanál méz (ezt akár el is hagyhatod)

apple2.jpg ()Turbó turmix tavaszra

A jó idő beköszöntével sokan kezdenek méregtelenítésbe, melyhez az ananászos-rukkolás smoothie kiválóan passzol. Az ananász vizelethajtó és emésztés elősegítő tulajdonságokkal bír, emellett – mivel bromélia enzimet tartalmaz – segíti a zsírégetést is. (Fontos, hogy csakis friss ananászt vegyél, a konzerv nem jó, mivel bromélia enzimet nem tartalmaz, viszont hozzáadott cukorból annál többet.) A rukkola klorofil tartalma révén segít eltávolítani a lerakódott méreganyagokat, és fanyar íze remekül illik az édes ananászhoz.

Hozzávalók 1 pohárhoz:

–    mérettől függően ¼ vagy ½ ananász
–    egy kisebb csomó rukkola
–    1 dl víz
–    igény esetén méz

Zöld smoothie fáradt napokra

Ha elönt a tavaszi fáradtság, készítsd el a következő energiabomba turmixot. Elsőre talán furcsának tűnhet az ízpárosítás, de a spenót, kígyóuborka, alma és banán mégis illenek egymáshoz. Külön-külön is szuper vitaminforrások, együtt pedig tutira felpörgetnek. A hozzávalók arányát variálhatod is aszerint, hogy éppen mennyire édes ízre vágysz.

Hozzávalók 1 pohárhoz:

–    100 gramm kígyóuborka
–    pár levél spenót
–    ½ alma
–    ½ banán
–    1 dl víz

Bármelyik smoothie-hoz kaptál kedvet, nincs más dolgod, mint megmosni és feldarabolni a zöldségeket és gyümölcsöket, majd a hozzávalókat alaposan összeturmixolni.

Egészségedre!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X