Főoldal > DIÉTA > 5 vega étel, amitől elhízhatsz

5 vega étel, amitől elhízhatsz

fogyáshizlalvegetáriánus
0

Írta: and

1. Tejmentes turmixok és fehérje shakek A vega kávézókban és éttermekben különösen n&

1. Tejmentes turmixok és fehérje shakek

A vega kávézókban és éttermekben különösen népszerűek ezek a termékek, mivel a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele a vegetáriánus étrendben egyáltalán nem egyszerű. Általában ezek az egészséges italok gyümölcsökből, szójatejből és a vega követelményeknek megfelelő fehérjeporból készülnek. A probléma a méretükből adódik. Ha a fél és egy liter közötti italokat a főétkezések között (és nem helyettük) fogyasztod el, a kalóriák észrevétlenül rakódnak le rád.

2. Müzli

Amennyire egészségesnek bélyegezzük a müzliket, olyan magas kalóriatartalommal bírnak: negyed csésze müzli akár több mint 200 kalóriát is tartalmazhat. Ugyan a benne található diófélék és a szárított gyümölcsök egészségesek, azonban önmagában, nagyobb mennyiségben fogyasztva rengeteg cukrot tartalmaznak. Ahelyett, hogy nagy adagokban ennéd, szórd meg vele a szójajoghurtot, vagy a felszeletelt almát.

3. Vega chips

A vega chipsek általában szójafehérjéből vagy babpasztából készülnek, és vitathatatlanul egészségesebbek, mint az átlagos burgonyachips, különösen, mivel a bab-alapú chipsekben található rost segít, hogy hamarabb jóllakottnak érezd magad. Azonban nehéz egy-két darabnál megállni, az este elropogtatott zacskónyi adag pedig már az alakodon is meglátszik. Jobb választás a vega kelkáposzta chips, bár az ezekben található ízesítés és sótartalom is felturbózza a kalóriatartalmat. Ebben az esetben a mértékletesség a legfontosabb.

vega2.jpg ()4. Kókuszolaj, -tej és -joghurt

Ez a trópusi termés a vegetáriánus étrend egyik alappillére, magas telített zsírtartalommal bír, kalóriában gazdag, és sajnálatos módon növeli a rossz koleszterin szintjét is a szervezetedben. Általában főzéshez használják, valamint krémes bázisként a levesek és a raguk elkészítéséhez, valamint a fagylalt tejmentes alternatívájaként. A fenséges összetevőt azonban ne használd minden nap, mert legalább annyira hizlal, mint a vaj és a tejszín. Emellett nincs rá bizonyíték, hogy a telített zsírnak ez a típusa egészségesebb, mint az állati zsírok.

5. Vega desszertek

Sajnálatos módon a vega sütemények, kekszek, muffinok, torták és piték pont annyi zsírt, cukrot (vagy mesterséges összetevőket) és kalóriát tartalmaznak, mint a vajjal és tejszínnel készült társaik. Fogyaszd őket ritkán, akkor is csak 1-1 darabot, és lehetőség szerint a délelőtt folyamán.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X