Főoldal > DIÉTA > Karcsúsító ételek pizza helyett

Karcsúsító ételek pizza helyett

diétafogyáskarcsúpizzatojás
0

Írta: and

Próbáld ki inkább az alábbi költség-, és derékbőség kímélő ételeket, és karcsúsodj észrevétlenül! Tojás Gyakori tévhit, hogy ha csak a tojásfehérjét fogyasztjuk el, az egészségesebb. Ezt a táplálkozási mítoszt felejtsd el, és edd meg az egész tojást. Nem csak jobb így az íze, a tojássárgájában található fehérje ösztönzi a glukagon hormon kibocsátását, ami elősegíti a […]

Próbáld ki inkább az alábbi költség-, és derékbőség kímélő ételeket, és karcsúsodj észrevétlenül!

Tojás

Gyakori tévhit, hogy ha csak a tojásfehérjét fogyasztjuk el, az egészségesebb. Ezt a táplálkozási mítoszt felejtsd el, és edd meg az egész tojást. Nem csak jobb így az íze, a tojássárgájában található fehérje ösztönzi a glukagon hormon kibocsátását, ami elősegíti a zsírégetést és ténylegesen felveszi a harcot a hasi zsír ellen. A tojássárgája rengeteg E-vitamint tartalmaz, valamint tovább jóllakottnak érzed magad tőle. Készülj már fel a hét elején, és főzz keményre fél doboz tojást, hogy legyen mit nassolnod, ha megéhezel.

salsa2.jpg ()Salsa

Ha nem párosul zsíros, sült tortilla chipsszel és Margarita koktélokkal, a salsa szósz meglepően kevés kalóriát tartalmaz. A boltból válaszd a hűtőben tárolható verziót, ami valószínűleg a legfrissebb. Készíts egy egyszerű, alacsony kalóriatartalmú szószt: a tányér aljára tegyél egy réteg humuszt, arra egy réteg salsát, majd szórd meg olívabogyóval, vagy salátalevelekkel. A chips helyett pedig mártogass a szószba egészséges zöldségrudakat, vagy teljes kiőrlésű, cukormentes kekszet.

Nyers mandula és mandulavaj

Amíg a mogyoróvaj tele van fehérjével, addig a mandula jobb minőségű olajos magként E-vitaminban, a szabad gyököket semlegesítő antioxidánsban gazdag. A mandula nem csak a hajadnak és a bőrödnek tesz jót, hanem magnéziumban és B2-vitaminban is bővelkedik, ami hozzájárul az idegek megnyugtatásához és a stressz elleni küzdelemhez. Amikor sok stressz ér, a testedben kortizol szabadul fel, ami súlygyarapodást okoz. A mandulában található B2-vitamin segít ezt elkerülni, miközben felturbózza az energiaszintedet.

Humusz és zöldségek

A közel-keleti csicseriborsó egyre népszerűbb, mivel a könnyű, fehérjében gazdag tápláléktól tovább jóllakottnak érzed magad, és többek között még a vércukorszintedet is kiegyensúlyozza. A sült pita ugyan nem a legrosszabb dolog, amit ehetsz, azonban ha zöldségekkel helyettesíted (például kaliforniai paprikát mártogatsz a humuszba), azzal sokat teszel az egészségedért. A humusz fokozza az energiaszintet, mivel vasat tartalmaz, a piros kaliforniai paprika pedig C-vitaminban gazdag, ami segít a humuszban található vas felszívásában és hasznosításában. Próbáld ki az alábbi egyszerű humusz-receptet: turmixolj össze egy csicseriborsó konzervet egy csipet őrölt köménnyel, tengeri sóval, extra szűz olívaolajjal és egy csepp citromlével.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X