Főoldal > DIÉTA > Ilyen egy tökéletes nap, ha fogyni szeretnél

Ilyen egy tökéletes nap, ha fogyni szeretnél

ebédfogyásnapnasireggelivacsora
0

Írta: and

Mindez lehetséges, de ne feledd, a „tökéletes nap” sem lehet tökéletes úgy, ha újra és újra ugyanazt a dolgot kell enned. Használd az alapelveket, és mindig másként turbózd fel a finom, egészséges ételeket! 6:30-7:00 Ébresztő vízzel Alvás közben a szervezeted dolgozik, az ételekben pedig rengeteg a vízben oldódó vitamin. Érdemes felhörpinteni egy pohár citromos vizet […]

Mindez lehetséges, de ne feledd, a „tökéletes nap” sem lehet tökéletes úgy, ha újra és újra ugyanazt a dolgot kell enned. Használd az alapelveket, és mindig másként turbózd fel a finom, egészséges ételeket!

6:30-7:00 Ébresztő vízzel

Alvás közben a szervezeted dolgozik, az ételekben pedig rengeteg a vízben oldódó vitamin. Érdemes felhörpinteni egy pohár citromos vizet már ébredés után, így a tested jobban felszívja a tápanyagokat. A savas citrom pedig segít a lúgos emésztőcsatornád egyensúlyát fenntartani.

7:00 Rövid séta

Még reggeli előtt iktass be egy 20 perces sétát a kutyáddal, vagy fuss néhányszor fel-le a lépcsőn. Nem egy két órás túráról van szó, vagy egy intenzív 45 perces edzésről éhgyomorra, hanem arról, hogy rövid idő alatt indítsd be a zsírégetést!

7:30 Reggeli

Minden szakértő a zabpelyhet ajánlja reggelire. Lassan tudja megemészteni a szervezet, így 2 órán át biztosan nem leszel újra éhes. Adj hozzá egy pohár zsírszegény tejet vagy joghurtot, de keverhetsz bele mandulát vagy diót is. Nagyon klassz reggeli lehet fél csésze bogyós gyümölcs is tele vitaminokkal, antioxidánsokkal és rostokkal.
Kalóriaérték: 300-400

nap2.jpg ()9:00 Víz

Jobb, ha egész nap elkortyolgatsz egy két literes ásványvizet, mintha hirtelen magadba döntenél egy litert, amikor már a kiszáradás szélén állsz.

10:00 Lépcsőzés és séta

Email küldés helyett menj inkább oda a kollégádhoz az információkkal, vagy lépcsőzz egy kicsit az irodaházban.

10:30-11:00 Délelőtti nasi

3-4 óránként megengedhetsz magadnak egy kis harapnivalót a főétkezések között is, de ez legyen rost és/vagy fehérje. Például egy alma, egy szelet sajt, egy marék dió, főleg ha reggel nem ilyet ettél. A legjobb, ha mindig tartasz egy almát az íróasztalod fiókjában, vagy egy joghurtot a hűtőben.
Kalóriaérték: 150-300

11:30-12:00 Víz és vitamin

Érdemes nem sokkal ebéd előtt egy pohár vízzel bevenni a multivitaminodat, mert a B-vitaminok és bizonyos ásványi anyagok segítenek a szervezetnek a lehető legjobb módon felhasználni a szénhidrátot, így több energiád lesz étkezés után. Ezután nyújtózkodj egy jó nagyot az asztalodnál. Ez felfrissít egy kicsit, így evés után nem leszel annyira fáradt.

13:00-13:30 Ebéd

Készíts magadnak egy szivárványszínű salátát sötét, leveles zöldségekből, paradicsomból, sárgarépából, paprikából, gombából, ehhez adj egy kis fehérjét, mint például a tonhal, sült csirke, pulyka. Minél több színű a salátád, annál jobb! Ez a finomság segít megemészteni a szervezetnek a zsírban oldódó vitaminokat is.
Kalóriaérték: 400-500

14:00 Friss levegő és séta

Menekülj el az ebéd utáni sóvárgás elől a friss levegőre, és sétálj egyet a szabadban. Ezzel a rossz hangulatot is elűzheted.

15:30-16:00 Uzsonna

Most is a fehérje és a rost lesz a nyerő, például 6 dkg joghurt és egy maroknyi magas rosttartalmú gabona. Vagy egy banán, egy evőkanál mogyoró vagy mandula.
Kalóriaérték: 150-200

18:00-19:00 Gyaloglás vagy edzés

Tegyél egy nagy sétát, vagy irány az edzőterem, esetleg bármilyen sport, amit szívesen űzöl. A lényeg a testmozgás egy órán át!

19:30 Vacsora

Indíts egy finom levessel, mint a minestrone vagy a gazpacho – az olaszok tudnak valamit! Ezután jöhet egy kis grillezett lazac párolt brokkolival vagy spenóttal és fél csésze barna rizzsel. Ha nem szereted a halat, egyél pulyka fasírtot spagettiágyon, ha pedig nem eszel húst, önts paradicsomszószt a tésztára és turbózd fel egy marék fenyőmaggal. A vacsorához megihatsz egy pohár finom bort is.
Kalóriaérték: 400-500

21:30 Desszert

Lefekvés előtt megehetsz egy evőkanál csokoládét, fél csésze bogyós gyümölcsöt, néhány almaszeletet mézzel. Nem kell tartanod a rost-fehérje szabályt, de ne üres kalóriákkal bombázd magad!
Kalóriaérték: 100-150

22:30-23:00 Irány az ágy!

Legyen a célod 7-8 óra alvás, így egy sor egészségügyi problémától kíméled meg magadat, beleértve a súlygyarapodást, a cukorbetegséget és a magas vérnyomást is. Nem beszélve arról, mennyivel frissebb, fittebb leszel másnap. Lefekvés előtt igyál meg egy pohár vizet, végy egy forró, megnyugtató fürdőt, esetleg olvass egy kicsit az ágyban.

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X