Főoldal > DIÉTA > 5 gyakori étkezési hiba: így ne edd az egészséges ételeket!

5 gyakori étkezési hiba: így ne edd az egészséges ételeket!

almababbrokkoliegészségételszárított gyümölcs
0

Írta: and

Édesburgonya Az édesburgonya A-vitaminban gazdag és tele van gyulladáscsökkentő hatású antioxidánsokkal. Semmiképpen ne készíts belőle sült krumplit, a sütés ugyanis rengeteg zsírt és plusz kalóriát jelent. Főzd meg inkább, azonban ha elkészült, hagyd el a vajat és a barnacukrot. A hagyományos édesburgonya helyett válaszd a bio változatot, így a rostokban gazdag héját is élvezheted. Bab […]

Édesburgonya

Az édesburgonya A-vitaminban gazdag és tele van gyulladáscsökkentő hatású antioxidánsokkal. Semmiképpen ne készíts belőle sült krumplit, a sütés ugyanis rengeteg zsírt és plusz kalóriát jelent. Főzd meg inkább, azonban ha elkészült, hagyd el a vajat és a barnacukrot. A hagyományos édesburgonya helyett válaszd a bio változatot, így a rostokban gazdag héját is élvezheted.

Bab

A bab fehérjében és rostban gazdag, alacsony zsírtartalommal rendelkezik, és nem utolsó sorban olcsó, éppen ezért remekül beilleszthető az egészséges étrendbe. A problémát az okozza, hogy a legtöbb bab olyan konzervben található, ami egy BPA nevű vegyi anyagot tartalmaz, ez pedig a rák és a szívbetegség kialakulásához köthető. A konzervbab ezen kívül magas nátriumtartalommal bír, ezért válaszd helyette a nyers babot (áztasd be, majd főzd meg). Ha nincs erre időd, vegyél olyan konzervet, amin fel van tűntetve, hogy BPA-mentes!

dryfruit2.jpg ()Szárított gyümölcs

Amikor gyorsan ennél valami édeset, hogy csillapítsd a cukor iránti vágyadat, a szárított gyümölcs egészséges választás lehet, amennyiben nem cukrozott. Győződj meg ezért róla, hogy a szárított gyümölcs nem tartalmaz hozzáadott cukrokat. Sokszor már ránézésre meg lehet mondani, azonban ha nem vagy biztos benne, ellenőrizd a címkét.

Alma

Egy alma tökéletes nassolnivaló két főétkezés között, ugyanis édes, lédús és tele van rostokkal, amelyek elnyomják az éhségedet. Az alma héjában található a legtöbb vitamin és ásványi anyag: A- és C-vitamin, kalcium, kálium, folsav és vas, ezért amikor meghámozod, kidobod az összes benne található tápanyagot is. Ügyelj arra, hogy bio almát vásárolj, és mindig a piros vagy zöld héjával együtt fogyaszd.

Brokkoli

Sok ember képtelen megenni a nyers brokkolit, ezért inkább főtt formában fogyasztja a virágos zöldséget. A főtt brokkoli talán már hagyománynak számít nálad, azonban nem ez a legegészségesebb elkészítési mód, így ugyanis a tápértékének is búcsút mondhatsz. Ha legközelebb megkívánod a brokkolit, csak enyhén párold, vagy pirítsd meg, éppen csak néhány percig, amíg kissé megpuhul a szára, és elér egy fényes, zöld árnyalatot.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X