Főoldal > DIÉTA > 5 különleges ötperces étel

5 különleges ötperces étel

ételfogássonkavacsora
0

Írta: and

Sosincs időd főzni, de már eleged van abból, hogy hétközben nem látsz meleg ételt? Szánj pár percet az alábbi finomságok elkészítésére, és többet nem lesz ilyen gondod. 1. Pesztós omlett Verj fel egy egész tojást, 2 tojásfehérjét és 2 teáskanál pesztót, majd öntsd a keveréket olívaolajjal kikent serpenyőbe, és süsd közepes lángon. Az így kapott […]

Sosincs időd főzni, de már eleged van abból, hogy hétközben nem látsz meleg ételt? Szánj pár percet az alábbi finomságok elkészítésére, és többet nem lesz ilyen gondod.

1. Pesztós omlett

Verj fel egy egész tojást, 2 tojásfehérjét és 2 teáskanál pesztót, majd öntsd a keveréket olívaolajjal kikent serpenyőbe, és süsd közepes lángon. Az így kapott étel felét szórd meg apróra vágott paradicsomkockákkal, és 1/3 csésze reszelt mozzarellával. Hajtsd be az omlettet az oldalán, majd ha elkészült, csúsztasd a tányérra, és már fogyaszthatod is. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával a fehérjében gazdag finomságot.

2. Ínycsiklandozó burrito

burrito.jpg ()Vegyél egy szelet teljes kiőrlésű tortillát, szórd meg 1/3 csésze főtt rizzsel, fél csésze fekete babbal, és 1/4 csésze alacsony zsírtartalmú cheddar sajttal, majd melegítsd a mikrohullámú sütőben 45 másodpercig. Ezután adj hozzá ízlés szerint salátát és salsa szószt, tekerd össze, és locsold meg végül egy kevés zsírszegény tejföllel. A tartalmas burritót a párod is imádni fogja.

3. Csirke gyros

Rajongásig szereted a gyrost? Vegyél egy szelet teljes kiőrlésű pitát, és rétegesen kend meg 2 evőkanál humusszal, majd rakj bele 85 gramm apróra vágott főtt vagy grillezett csirkemellcsíkot, 2 evőkanál görög joghurtot vagy alacsony zsírtartalmú tejfölt, ízlés szerint zöldségeket, majd tekerd össze, ahogy a tacót szokták.

minestronesoup.jpg ()4. Pulykás-almás melegszendvics

Helyezz 2 teáskanálnyi mézes-mustáros szószt, 2 szelet alacsony zsírtartalmú pulykamellsonkát, almaszeleteket és 30 gramm vékonyra szeletelt cheddar sajtot két szelet teljeskiőrlésű toastkenyér közé. Süsd aranybarnára egy melegszendvics sütőben, majd élvezd a tökéletes ízharmóniát.

5. Minestrone leves firenzei fokhagymás pirítóssal

Adj egy-két maréknyi spenótot egy doboz alacsony nátriumtartalmú Minestrone leveshez, és melegítsd meg a mikrohullámú sütőben. Ha elkészült, a tetejére szórj 2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajtot. Tálald egy szelet teljes kiőrlésű (egy teáskanál olívaolajjal és fokhagymával ízesített) bagettel.

Ez segít majd felállni a kanapéról és leadni a pluszkilókat!

Ég a gyomrod? Folyton éhes vagy? Itt a megoldás!

Húsból érdemes a magyart keresni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X