Főoldal > DIÉTA > 3 ínycsiklandó olajbogyós recept diétázóknak

3 ínycsiklandó olajbogyós recept diétázóknak

olajbogyóolívaolívabogyóolívaolajrecept
0

Írta: and

Nem csak a megszokott görög salátát dobhatod fel a szuperegészséges színes bogyóval. Egyedi salátákat, krémeket is készíthetsz belőle, de tálalhatod pácolt formában is.

 

Krumplisaláta olajbogyóval és citrommal

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 kisk só
ízlés szerint petrezselyem
3 ek kapribogyó
fél citrom leve
10 dkg fekete olajbogyó
kb. 1 dl olívaolaj
csipetnyi fekete bors

Elkészítés:

A vékonyra karikázott hagymát sózd be, önts hozzá egy kis vizet, és fél óráig hagyd állni. Majd a hagymát szedd ki a tálból, és csepegtesd le. A kockára vágott, kihűlt főtt krumplihoz add hozzá a darabokra vágott kapri- és olajbogyót, a hagymát és ízlés szerint petrezselymet. Erre öntsd rá a citromlével összekevert, sózott, borsozott olívaolajat. Kicsit hagyd összeérni, majd láss neki akár így, magában is!

oliva2.jpg ()

Sajtos olajbogyókrém

Hozzávalók:

20 db töltetlen vagy paprikával/sajttal töltött zöld olajbogyó
10 dk g trappista sajt
10 dkg sajtkrém
1 paradicsom

Elkészítés:

Az olajbogyót és a paradicsomot vágd fel apróra, a sajtot pedig reszeld minél kisebb darabokra. Az összes hozzávalót keverd össze, és máris kenheted a kétszersültre, vagy rozskenyérre. Választhatsz füstölt sajtot vagy fetát is – ez utóbbit reszelni sem kell –, de vigyázz, mert az olívabogyó és ezek a sajtok is sósak, nehogy a végén túl sós legyen a krém.

Olajbogyó oregánós, fokhagymás, boros pácban

Hozzávalók:

20 db töltött/töltetlen zöld olajbogyó
4 ek olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
1/3 liter fehérbor
3 ek oregánó (legjobb a friss növény felaprított változata)

Elkészítés:

A serpenyőben megmelegített olívaolajhoz add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd ha az megsült, vedd le a tűzről. Ezután a fokhagymás olajban forgasd meg a bogyókat, öntsd rá a bort és egy deci vizet. Végül szórd meg az oregánóval. Minél tovább – akár 2-3 napig is – hagyod a pácban, az olajbogyó annál jobban átveszi a pikáns pác ízét. Előételnek, köretnek és szimpla snacknek is kiváló.

Wellness Cafe tipp: Kizárólag extra szűz olívaolajat válassz, mert ezt az olajbogyó első préseléséből készítik, és benne van minden hatóanyag, ami az egészségednek jót tesz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X