Főoldal > DIÉTA > Diétára fel! Ezek a leglaktatóbb ételek

Diétára fel! Ezek a leglaktatóbb ételek

diétafogyáslaktató
0

Írta: and

Ha a januárt a decemberi kilengések miatt te is diétás fogadalmakkal indítottad, akkor az első számú feladvány lehet számodra a laktató, egészséges és mégis vonzó ételek keresése. Először is fontos a rendszer beiktatása az életedbe, hogy kiegyensúlyozottan, körülbelül 2-4 óránként egyél, és a három főétkezés mellett további két kis étkezést is beiktass a sóvárgás elkerülése […]

Ha a januárt a decemberi kilengések miatt te is diétás fogadalmakkal indítottad, akkor az első számú feladvány lehet számodra a laktató, egészséges és mégis vonzó ételek keresése.

Először is fontos a rendszer beiktatása az életedbe, hogy kiegyensúlyozottan, körülbelül 2-4 óránként egyél, és a három főétkezés mellett további két kis étkezést is beiktass a sóvárgás elkerülése végett.

Az alábbi öt szuper, étvágycsökkentő variáció abban nyújt neked segítséget, hogy mivel telítsd el a hasad az étkezések között annak érdekében, hogy ne a szokásos adag háromszorosát edd vacsorára.

Olajos magvak

Az olajos magvak nem csupán olyan egészséges zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a koleszterinszint csökkentésében, hanem kiválóan csillapítják az étvágyat is. Mivel a szervezeted lassan emészti meg őket, sokkal hosszabb ideig a gyomrodban maradnak, mint más szénhidrátok. Negyed csésze natúr mandula például 4 gramm rostot tartalmaz.

laktato2.jpg ()

Menta

A menta illata nem csak nyugtató hatással bír, hanem rendkívül hatékony étvágycsökkentő is. Gyújts meg otthon egy menta illatú gyertyát vagy fogyassz el egy csésze forró mentateát, ha meg akarod akadályozni a túlevést.

Ecet

A kutatások kimutatták, hogy az ecet segít abban, hogy később éhezz meg, mivel lelassítja a gyomor kiürülését, és csökkenti a magas szénhidráttartalmú ételek (mint amilyen a tészta) glikémiás indexét, tehát lelassítja a glükóz váráramba kerülését, ezáltal tovább jóllakott maradsz. Sokan esküsznek az almaecetre, ami vitaminokban gazdag és segíti az emésztést. Ha nem próbálnád ki magában, iktasd be az étkezésedbe, ugyanis kiváló ízt ad a salátáknak.

Fűszerek

A kutatások kimutatták, hogy a fűszeres ételek felpörgetik az anyagcserét és segítenek abban is, hogy tovább jóllakottnak érezd magad. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint azok az emberek, akik a paradicsomleveshez cayenne borsot adtak, 60 kalóriával kevesebbet fogyasztottak (és 10-zel többet égettek) azokhoz képest, akik nem fűszerezték meg az ételt.

Víz

Gyakran a sóvárgás megakadályozható már egy pohár vízzel, így még hidratált is leszel (sőt, vizet inni evés előtt kifejezetten hasznos, mivel sokan összetévesztik a szomjúságot az éhséggel). Ha egy pohár víz mégsem elegendő, egyél egy darab gyümölcsöt (például egy almát, ami rostban is gazdag) vagy zöldséget, ezek ugyanis szintén magas víztartalommal bírnak. A görögdinnye és az uborka is kiváló ebben az esetben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X