Főoldal > DIÉTA > A legjobb diétás sütemény télre

A legjobb diétás sütemény télre

diétaédességreceptsüteménysüti
0

Írta: and

Odáig vagy az ünnepi édességekért, azonban évek óta nem telt el karácsony úgy, hogy ne éreztél volna emiatt bűntudatot? Az alábbi süteményben az aszalt sárgabarack, az áfonya és a pisztácia különleges kombinációja adja meg az édes-savanykás, feledhetetlen ízélményt.  Zárd az ünnepi étkezést egy szelet házi készítésű, pisztáciás-áfonyás süteménnyel, és garantáltan nem kell aggódnod a pluszkilók […]

Odáig vagy az ünnepi édességekért, azonban évek óta nem telt el karácsony úgy, hogy ne éreztél volna emiatt bűntudatot? Az alábbi süteményben az aszalt sárgabarack, az áfonya és a pisztácia különleges kombinációja adja meg az édes-savanykás, feledhetetlen ízélményt.  Zárd az ünnepi étkezést egy szelet házi készítésű, pisztáciás-áfonyás süteménnyel, és garantáltan nem kell aggódnod a pluszkilók miatt!

Tápanyag tartalom adagonként:

1 sütemény: 95 kalória
4g zsír (1g telített)
13g szénhidrát
2g fehérje
2g rost
13mg kalcium
0mg vas
33mg nátrium
 
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 50 perc
Mennyiség: 30 darab készíthető el belőle

pisztacia2.jpg ()Hozzávalók:

2 csésze teljes kiőrlésű liszt
½ csésze mandulaliszt (bioboltokban kapható)    
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál só
2 nagy tojás szétválasztva a sárgáját és a fehérjét
¼ csésze olívaolaj
½ csésze +1 evőkanál barnacukor
2 teáskanál finomra reszelt narancshéj
½ csésze durvára vágott aszalt sárgabarack
½ csésze durvára vágott szárított áfonya
½ csésze durvára vágott natúr pisztácia

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vegyél egy nagyméretű tepsit, és béleld ki sütőpapírral.

2. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd tedd félre.

3. Egy nagy tálban verj fel egy egész tojást és egy tojássárgáját (tedd félre a tojásfehérjét), add hozzá az olívaolajat és a fél csésze cukrot, majd kevert egy fakanállal simára. Fokozatosan adagold hozzá a lisztkeveréket, ameddig össze nem áll. Végül keverd hozzá a narancshéjat, a sárgabarackot, az áfonyát és a pisztáciát.

4. Egy kilisztezett felületen formázz a masszából körülbelül tízcentis darabokat. Helyezd ezeket a tepsibe és simítsd le őket, hogy körülbelül 2,5 cm magasak és 5 centi szélesek legyenek. Kenj minden darabra tojásfehérjét, majd szórd rájuk a megmaradt evőkanál cukrot.

5. Süsd 30 percig, vagy amíg a sütemény enyhén meg nem barnul, és a felülete nem kezd el repedezni. Ekkor vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 10 percig, majd helyezd rá a darabokat egy vágódeszkára.

6. Vedd le a sütő hőmérsékletét 160 fokra. Amikor a darabok elég hidegek ahhoz, hogy megfogd őket, egy éles késsel hosszában vágd őket két részre. Rakd vissza a sütőpapírra az így kapott szeleteket, és süsd még 10-15 percig, attól függően, hogy mennyire szeretnéd a süteményt ropogósra sütni.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X