Főoldal > DIÉTA > 5 szépítő és egészséges étel

5 szépítő és egészséges étel

áfonyaalmacsokoládészójatej
0

Írta: and

Azt már tudjuk, hogy amit eszünk hatással van arra is, hogy nézünk ki. Számos étel van, amit azért fogyasztunk, mert jól tudjuk, hogy segít megtartani szervezetünk egészséges működését, viszont azt nem tudjuk, hogy ezek felelősek a szép bőrért, hajért és körömért is. Az élelmiszer eredetű összetevőket egyre gyakrabban használják fel a divatos szépségápolási termékekben. Ennek […]

Azt már tudjuk, hogy amit eszünk hatással van arra is, hogy nézünk ki. Számos étel van, amit azért fogyasztunk, mert jól tudjuk, hogy segít megtartani szervezetünk egészséges működését, viszont azt nem tudjuk, hogy ezek felelősek a szép bőrért, hajért és körömért is.

Az élelmiszer eredetű összetevőket egyre gyakrabban használják fel a divatos szépségápolási termékekben. Ennek az az oka, hogy bizonyos tápanyagok nem csak elfogyasztva, hanem külsőleg alkalmazva is rendkívüli hatást érnek el, például az öregedés elleni harcban, vagy a bőrproblémák elleni küzdelemben. Ha pedig a külső odafigyelést párosítjuk a megfelelő táplálkozással, akkor csodákat érhetünk el.

Alma

Egy alma minden nap távol tartja az orvost, és a ráncokat. Amellett, hogy nagyon egészséges, az alma rendkívül sok bőrápoló tápanyagot és antioxidánst tartalmaz, mint kvercetin, a katechin, a phloridzin és a klorogénsav. Az almában lévő flavonoidok segíthetnek megakadályozni a bőrproblémák kialakulását, mint a bőrgyulladás, ami a korai öregedés egyik fő oka.

Wellness Cafe tipp:
Oriflame Pure Nature Organic arckrém alma és zabkivonattal, 1049 Ft

Csokoládé

szepito2.jpg ()A kakaóbab rendkívül gazdag antioxidánsokban, sőt, egyesek szerint sokkal magasabb a rezveratol és a theafilin tartalma, mint a vörösbornak, a zöld teának, vagy a fekete teának. A benne lévő polifenolok nagyon hatékonyak a korai öregedés megelőzésében, valamint rákellenes hatásúak. A csokoládéban lévő hatóanyagok segítenek rendbehozni a hajszálereket, enyhítik a pírt és a duzzanatot. A kakaóvajat pedig már régóta szuperhidratálóként használják.

Wellness Cafe tipp:
Lush Chocolala masszírozó testápoló, 3890 Forint

Tej

A tejben lévő fehérje rendkívül nyugtatóan hat a bőrre, segít enyhíteni a vörösséget. A tejsav egy alfa-hidroxi-sav, ami úgy viselkedik a bőrrel érintkezve, mint egy természetes hámlasztó. Kíméletesen hat az elhalt hámsejtekre, így azok könnyedén leválnak, az eredmény pedig csodásan ragyogó, világos arcbőr.

Wellness Cafe tipp:
Avon Milk and Honey arckrém 1050 Forint

Áfonya

Az apró kis gyümölcs egy valódi antioxidáns “erőmű”. Bőségesen található benne C-vitamin, valamint fitonutriensek, melyek a bogyó kék pigmentjében vannak. Amellett, hogy erős antioxidáns hatású, meggátolja a kollagén lebontását, megerősíti a bőrt, javítja a vízháztartását, és enyhíti a finom ráncokat.

Wellness Cafe tipp:
The Body Shop Blueberry Body Butter, 6290 Forint

Szója

A szójában lévő izoflavonok erős antioxidánsok, melyek csökkentik a káros szabad gyökök okozta problémákat. Elősegítik a megújult bőr növekedését, feltölti kollagénnel. A szójafehérje halványítja a már meglévő öregségi foltokat, segít kiegyenlíteni a bőr tónusát, és megakadályozza újabb foltok kialakulását.

Wellness Cafe tipp:
Neutrogena nappali krém szójával, 2080 Forint


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X