Főoldal > DIÉTA > Fogyj le az ünnepekre japán diétával!

Fogyj le az ünnepekre japán diétával!

fogyásjapán diétakarácsony
0

Írta: and

A japán diétától nem egyik napról a másikra fogysz, viszont heti egy kiló mínuszt úgy pipálhatsz ki, hogy tuti nem fog suttyomban visszakúszni rád. Az ázsiai karcsúság titka a tradicionális nyersanyagok használatában és az elkészült ételek eredetiségében rejlik. Ez nem csak egy diéta, hanem életmód is, amely annyi ideig alkalmazható, amíg el nem éred a […]

A japán diétától nem egyik napról a másikra fogysz, viszont heti egy kiló mínuszt úgy pipálhatsz ki, hogy tuti nem fog suttyomban visszakúszni rád. Az ázsiai karcsúság titka a tradicionális nyersanyagok használatában és az elkészült ételek eredetiségében rejlik. Ez nem csak egy diéta, hanem életmód is, amely annyi ideig alkalmazható, amíg el nem éred a kitűzött, vagy áhított ideális testsúlyt. Ehhez mindössze figyelembe kell venned a japánok különleges étkezési szokásait és betartani a hozzá tartozó alapszabályokat.

Mit és miért?

A japán konyha fő összetevői a rizs, a különböző szója termékek, és a tengeri halak. Ezekkel kell leginkább megbarátkoznod a kúra ideje alatt. A szója gazdag fito-ösztrogénekekben, amelyek csökkentik a szívbetegségek kockázatát. A halakban rengeteg omega-3 zsírsav található, ami bizonyítottan pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, a koleszterin szintre és a mentális egészségre is. Sőt, ha a japánok által kedvelt zöld teából legalább egy litert elkortyolgatsz naponta, akkor nemcsak gazdag antioxidánsokkal gazdagítod a szervezetedet, de a rák kialakulásának kockázatát is csökkented.

japan2.jpg ()

Diéta alapszabályai

1. Felejtsd el a kenyeret, és a cukrot valamint a fehér lisztet tartalmazó ételeket! Helyette kóstold meg a rizslisztből, vagy a hajdinalisztből készült tésztaféléket (soba-tészta), készíts könnyű süteményt tápiókalisztből vagy rizslisztből. Az ételt szójaliszttel sűrítsd! Az édes ízesítést cukor vagy méz helyett barna rizs sziruppal, és árpa sziruppal pótolhatod.

2. Nincs több cukrozott üdítő! Helyette igyál ásványvizet, zöldteát, árpateát vagy kombu-teát.

3. A sót cseréld le japán szójaszószra – amellett, hogy egészséges, még az íze is remek!

4. Legyen legalább hetente háromszor hal a tányérodon! Választhatsz akár tengeri halakat (lazac, makréla, tonhal, márna, hekk), vagy folyami halakat (ponty, keszeg, pisztráng). Lényeg, hogy felejtsd el a panírozást! Inkább grillezd, vagy kevés olívaolajon süsd meg a halakat!

5. Egyél mindig kistányérról! Meglepő lesz, hogy ez az adag is elegendőnek bizonyul majd.

6. Édességek helyett egyél gyümölcsöt! Ha mindenképp édes ízre vágysz, egyél apró, ízletes és gyümölcsös desszerteket, a krémes, vajas, kalóriabombák helyett.

7. Barátkozz meg a miso levessel! A japán konyha elengedhetetlen része, az ázsiai nők ezzel kezdik a napot. Amellett, hogy finom, és egészséges, még fel is ébreszt!

Egy napos mintaétrend

• Reggeli: zöld tea omlettel, vagy miso leves
• Tízórai: tetszés szerinti gyümölcs
• Ebéd: grillezett lazacderék párolt zöldségekkel vagy grillcsirke rizzsel és szójaszósszal
• Uzsonna: tetszés szerinti gyümölcs
• Vacsora: 20 dkg avokádós rizs vagy egy adag szusi
A főzéshez az alapanyagokat nagyobb szupermarketben megtalálod, illetve interneten is megrendelheted.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X