Főoldal > DIÉTA > Fogyj almaecettel!

Fogyj almaecettel!

almaecetfogyás
0

Írta: and

Az almaecet nagyanyáink boszorkánykonyhájának egyik fő eleme, a zsíroldás hatékony segítője, éppen ezért számtalan fogyókúrás csodaszer alkotója. Már a népi gyógyászatban is használták, mivel helyreállítja a szervezet vércukorszintjét, emellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését is szolgálja. Figyelj az étkezésedre! Mint az összes diétás módszernél, itt is szem előtt kell tartani azt, hogy kizárólag ennek […]

Az almaecet nagyanyáink boszorkánykonyhájának egyik fő eleme, a zsíroldás hatékony segítője, éppen ezért számtalan fogyókúrás csodaszer alkotója. Már a népi gyógyászatban is használták, mivel helyreállítja a szervezet vércukorszintjét, emellett a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését is szolgálja.

Figyelj az étkezésedre!

Mint az összes diétás módszernél, itt is szem előtt kell tartani azt, hogy kizárólag ennek a hatására nem fogsz lefogyni! Viszont ha odafigyelünk a táplálkozásra, és egy héten párszor beiktatsz egy kis mozgást is, akkor az almaecettel kitűnően felgyorsíthatod a folyamatot. Hatására fokozódnak az anyagcsere-folyamatok, serkenti az emésztést és nem utolsó sorban regenerál. Ügyelj arra, hogy jó minőségű, tiszta almaecetet használj, sajnos a legtöbb üzletben csak az elegyét árulják.

Bizonyított hatás

Japán kutatók megerősítették a természetgyógyászok által is kedvelt elixír pozitív hatását. A kísérleti egereket két csoportra osztották, és adtak nekik zsírban gazdag ételeket. Az egyik szekció tagjainak azonban víz helyett ecetes folyadékot adtak, és megállapították, hogy náluk 10%-kal kevesebb zsír halmozódott fel. Kiderült, hogy az elegy aktiválta a zsírbontásért felelős gének működését, melyek olyan fehérjék termelődését fokozta, amik megakadályozták a túlzott elhízást.
Emellett serkenti a nyáltermelést, ami azért hasznos, mert a nyál is tartalmaz lebontó enzimeket, ami segíti a táplálék lebontását, tehát megkönnyíti az emésztés folyamatát.

almaecet2.jpg ()

Savas, viszont lúgosít

Nagy családi ebédek után bizonyára mindenki érezte már, hogy a gyomra maximálisan eltelítődött, esetleg fel is puffadt. Az éttermekben nem hiába szoktak a köret mellé citromkarikát is felszolgálni, ugyanis a citrom elősegíti az emésztést és kitűnően lúgosít, ha a falatozás előtt fogyasztjuk el. Az almaecet ugyanígy működik! Amennyiben az étkezések előtt megiszol belőle vízzel higítva egy keveset, akkor megtartja savtalanító hatását, emellett az étvágyat is elveszi!
Mint tudjuk, szervezetünkben is megtalálható az ecetsav, ami az anyagcsere- folyamatoknál jön létre, tehát egy cseppet sem káros, nem árthatsz azzal, ha még pluszban bejuttatsz.

Wellness Cafe tipp: Amennyiben nincs ínyedre az almaecetes ital, beszerezheted bioboltokban kapszula formájában is!

Egészséges fogyás

Még mielőtt bárki is abba az álomba ringatná magát, hogy e diéta segítségével drasztikus és gyors fogyás érhető el, be kell vallanunk, ez nem így van. Leginkább azoknak javasolt ez a módszer, akik csak néhány kilótól szeretnének megszabadulni, illetve akik el szeretnék kerülni az extrém fogyókúrák árnyoldalait. Viszont azt bátran kijelenthetjük, hogy segítségével mellékhatásoktól mentesen és egészségesen inthetünk búcsút a felesleges kilóinknak.

A bőrt is szépíti

Mivel elősegíti a keringést, a bőr és a haj ápolásában is fontos szerepet játszik. Magas A-C-E-vitamin tartalma a puhaságáért, a szabadgyök megkötő anyagai pedig a fiatalos külsőért felelősek. A meleg fürdővizünkhöz is hozzáadhatjuk, ekkor a kitágult pórusokon keresztül mélyen beszívódik a bőrbe, így utána a testápoló használatát is hanyagolhatjuk.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X