Főoldal > DIÉTA > Készíts ínycsiklandó szendivcskrémeket!

Készíts ínycsiklandó szendivcskrémeket!

finomínycsiklandószendvicsszendvicskrém
0

Írta: and

Egy adag ínycsiklandó, különleges szendvicskrém mindig jól jön a hűtőben. Bármikor fogyasztható, és ha hirtelen vendégek toppannak be, akkor is megállják a helyüket. Jól lezárt edényben akár egy hétig is elállnak a hűtőben, ha addig el nem fogynak. Igazán különleges lehet, ha bagettel vagy ciabattával kínálod ezeket a finomságokat. Piros pesto sajttal kis üveg szárított, […]

Egy adag ínycsiklandó, különleges szendvicskrém mindig jól jön a hűtőben. Bármikor fogyasztható, és ha hirtelen vendégek toppannak be, akkor is megállják a helyüket. Jól lezárt edényben akár egy hétig is elállnak a hűtőben, ha addig el nem fogynak.

Igazán különleges lehet, ha bagettel vagy ciabattával kínálod ezeket a finomságokat.

Piros pesto sajttal

kis üveg szárított, olajos paradicsom
kis üveg piros pesto
bazsalikom, só, bors
200 g tejszínes sajt
200 g kecske sajt

A paradicsomot és a bazsalikomot alaposan mosd meg, itasd le a vizet róluk. A paradicsomot apró kockákra, a bazsalikomot pedig kis csíkokra darabold fel. A kétféle sajtot alaposan keverd el a piros pestoval. Használhatsz villát, vagy turmixgépet is, utóbbival sokkal finomabb, lágyabb lesz a szendvicskrémed. Ha kész, keverd bele a bazsalikomcsíkokat, a paradicsomdarabokat, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. Jól zárható üvegben tedd a hűtőbe, így egy hétig eláll.

Zöldfűszeres házi májkrém

30 dkg csirkemáj
1 fej lilahagyma
margarin
majoranna, metélőhagyma, só, bors
olívaolaj

szendo2.jpg ()Vágd fel apró darabokra a hagymát, és nagyobb kockákra a májat. Kevés olívaolajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd lassan a csirkemájat is add hozzá, és alaposan pirítsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni, majd öntsd az egészet turmixgépbe. Adj hozzá egy kis adag margarint, majd alaposan turmixold össze az egészet. Ha nem elég lágy, nyugodtan tegyél hozzá még a margarinból. Végül ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, add hozzá a felaprított metélőhagymát és majorannát.

Fűszeres gombakrém

40 dkg csiperke
1 fej vöröshagyma
kis üveg szárított, olajos paradicsom
10 dkg sovány túró
5 kg natúr joghurt
10 dkg juhsajt
só, bors, kakukkfű, rozmaring

Tisztítsd meg a hagymát és a gombát, majd vágd őket kis kockákra. Ezután a paradicsomokat is darabold fel. Ha kész, a paradicsom megmaradt olajából tegyél egy kanálnyit serpenyőbe, majd ezen pirítsd meg a hagymát és a gombával együtt körülbelül tíz percig párold. Ezután forgasd bele a paradicsomdarabokat, ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd állni, míg ki nem hűl. Közben a túrót a joghurttal és a juhsajttal keverd el alaposan. A sajtos keveréket a gombával turmixold össze, majd add hozzá a felaprított petrezselymet és kakukkfüvet, újra ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan keverd el.

Sajtos tojáskrém

10 db tojás
fél tömlő natúr krémsajt
fél doboz natúr vajkrém
egy kanál mustár, só, bors
metélőhagyma

A tojásokat először főzd keményre. Ha megfőttek, hagyd őket kihűlni, majd pucold meg és tedd a turmixgépbe. Add hozzá a sajtot, a vajkrémet és a mustárt, ízesítsd tovább sóval és borssal, majd alaposan turmixold össze az egészet finom krémmé. Ha szükséges tovább ízesítheted. Végül keverd bele a felaprított metélőhagymát, és hűtsd le.

Villámgyors fogyás tablettákkal (x)

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

Top 6 zsírégető étel


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X