Főoldal > DIÉTA > Kalóriaharc: ezt idd, ha diétázol!

Kalóriaharc: ezt idd, ha diétázol!

almalébőrdiétaenergia italkávékoktélnarancslépezsgő
0

Írta: and

Gyümölcslevek: narancslé vs. almalé Gyakran hezitálsz, hogy milyen gyümölcslevet válassz? Tudd meg, melyik tartalmaz kevesebb kalóriát! A nyertes: almalé A dobozos gyümölcslevek harcából az almalé került ki győztesen 107 kalóriával. Habár a narancslevet sem kell leírnod: 120 kalóriájával nem sokkal maradt le alacsonyabb energiatartalmú társa mögött. Hidratálás: sportital vs. ízesített víz Szükséged lenne egy igazán […]

Gyümölcslevek: narancslé vs. almalé

Gyakran hezitálsz, hogy milyen gyümölcslevet válassz? Tudd meg, melyik tartalmaz kevesebb kalóriát!

A nyertes: almalé

A dobozos gyümölcslevek harcából az almalé került ki győztesen 107 kalóriával. Habár a narancslevet sem kell leírnod: 120 kalóriájával nem sokkal maradt le alacsonyabb energiatartalmú társa mögött.

Hidratálás: sportital vs. ízesített víz

Szükséged lenne egy igazán hidratáló italra az izzasztó edzésed után? A sportitalok és az ízesített ásványvizek széles palettáján válogathatsz, de vajon melyikkel veszel magadhoz kevesebb kalóriát?

kavecikk1.jpg ()A nyertes: ízesített víz

A fél literes, ízesített ásványvizek (édesítőszerrel), maximum 15 kalóriát, míg a sportitalok legalább 74 kalóriát és jóval több cukrot tartalmaznak. Ezt vedd figyelembe a legközelebbi edzés után!

Ha fel kell pörögnöd: energia ital vs. kávé

Szükséged van a napi koffein adagodra? Az energia ital, és egy csésze fekete is megadhatja ezt, de vajon melyik illeszkedik jobban a diétádba?

A nyertes: kávé

Legközelebb, amikor felturbóznád kicsit magad, jusson eszedbe a következő: egy csésze feketekávé csak két kalóriát, amíg egy népszerű energiaital 113 kalóriát (27,5 gramm cukorral megspékelve) tartalmaz.

A kávézóban: cappuccino vs. tejeskávé

Ha nem vagy oda a feketéért, számos verzió létezik, hogy elfogyassz egy finom kávét, például cappuccino vagy tejeskávé formájában. De melyik a nyerő, ha a kalóriákról van szó?

A nyertes: cappuccino

A következő alkalommal, ha kávézni mész, válaszd a cappuccinót, ami édesítőszerrel és zsírszegény tejjel csak 40 kalóriát kóstál. Ezzel szemben egy nagy, zsírmentes latte 100 kalóriát tartalmaz szirup, cukor és édesítőszer nélkül.

A bulik kedvencei: bor vs. pezsgő

Akár iszogatsz a barátaiddal, akár átbulizod az éjszakát, nem árt tudnod, melyik alkoholos ital hizlal jobban.

A nyertes: pezsgő

A buborékok nyertek 78 kalóriával, egy pohár bor (a vörös és a fehér is) ugyanis 115-130 kalóriát is tartalmazhat.

kavecikk2.jpg ()Ha koktélozol: Margarita vs. Cosmopolitan

Jöhetnek a koktélok! Mielőtt azonban elpusztítanál párat, nem árt, ha tudod, hogy vajon a klasszikus Margarita, vagy a csajos Cosmopolitan tartalmaz-e kevesebb kalóriát.

A nyertes: Margarita

A Margarita lekörözte a Cosmót! Egy pohár Margarita ugyanis csak 184 kalóriát, ameddig egy Cosmo 213-at tudhat magáénak. Csak arra vigyázz, hogy a koktélozás hatására ne kezdj el habzsolni!

Nyári frissítők: limonádé vs. jeges tea

Ameddig ehhez hasonló hőség van, élünk-halunk a jeges frissítőkért. Egy limonádé legalább olyan üdítő lehet ilyenkor, mint egy behűtött jeges tea, de melyiket érdemes fogyasztanod?

A nyertes: jeges tea

Dőlj hátra, és élvezd a meleget egy pohár édesítőszerrel édesített jeges tea társaságában (70 kalória), vagy igyál 2-3 dl limonádét, ha nem zavar a plusz 30 kalória.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X