Főoldal > DIÉTA > Edd magad boldoggá!

Edd magad boldoggá!

egészségkávénarancslépopcornráksörspenót
0

Írta: and

Chips helyett popcorn Ha stresszesek vagyunk, sokkal jobban megnő az igényünk némi szénhidrátra. A chips és a popcorn is viszonylag magas szénhidrát-tartalommal bír, de míg a chipsnek a zsír- és kalóriatartalma is magas, ráadásul megemészteni is jóval nehezebb, addig a pattogatott kukorica zsír-és energiatartalma (főleg, ha saját magad készíted), jóval alacsonyabb, így a kettő közül […]

Chips helyett popcorn

Ha stresszesek vagyunk, sokkal jobban megnő az igényünk némi szénhidrátra. A chips és a popcorn is viszonylag magas szénhidrát-tartalommal bír, de míg a chipsnek a zsír- és kalóriatartalma is magas, ráadásul megemészteni is jóval nehezebb, addig a pattogatott kukorica zsír-és energiatartalma (főleg, ha saját magad készíted), jóval alacsonyabb, így a kettő közül érdemes az utóbbit választanod.

Saláta helyett spenót

A saláta egy jó találmány, de közel sincs benne annyi vitamin és értékes tápanyag, mint a spenótban. Ha az egészségesebb utat választod, és zöldséggel próbálod felturbózni kicsit az endorfin-szinted, mindenképp a spenótot ajánljuk, mivel tele van magnéziummal, amely segít a stressz elűzésében, ellazítja az izmokat, ráadásul a PMS tüneteit is enyhíti.

popcorncikk1.jpg ()Bor helyett sör

A szervezet krómhiánya depresszióhoz vezethet, márpedig a sör rengeteg krómot tartalmaz. Ebből egyenesen következik, hogy a sör bizony, hatékony a depresszió ellen. Persze ne vidd túlzásba a dolgot, nem kell minden nap szalonspiccesre innod magad. Ha kétnaponta megiszol egy pohárkával, az bőven elég.

Tonhalsaláta helyett ráksaláta

A konzerv tonhal nem a legjobb választás, mivel a feldolgozás során elveszti szinte az összes omega-3 zsírsav-tartalmát. Ha az ebédeddel egyúttal a hangulatodat is szeretnéd feldobni, válassz inkább ráksalátát. A rák tele van szelénnel, melynek hiánya szintén levertséghez, súlyosabb esetben depresszióhoz vezethet.

popcorncikk2.jpg ()Borsmenta tea helyett kávé

Bár sokan félnek a kávétól, mert a köztudatban az van, hogy egészségtelen, azért ez koránt sincs így. Egyes emberek érzékenyebbek rá, míg másoknak meg se kottyan napi 3 csésze. Kísérletezd ki te, melyik csoportba tartozol, és néha engedj meg magadnak egy könnyű latte macchiato-t. Már a látványa is jobb kedvre fog deríteni, ráadásul a kávé éberebbé tesz, és serkenti a figyelmet. A borsmenta tea ugyan kitűnő az emésztésre, viszont elfogyasztása után nem fogod magad éberebbnek, energikusabbnak érezni.

Diétás kóla helyett narancslé

A diétás kólában található aszpartam felelős lehet a hangulatingadozásért azoknál, akik amúgy is labilisak. Ha amúgy kiegyensúlyozott vagy, nem valószínű, hogy hatni fog rád az aszpartam, de miért is ne cserélnéd le a barna üdítőt egy pohár frissen facsart narancslére, mely amúgy is tele van C-vitaminnal. A C-vitamin ráadásul segít egyensúlyban tartani a neurotranszmittereket, így a depresszióra is kedvező hatással bír.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X