Főoldal > DIÉTA > 8 bűntudat nélkül fogyasztható olasz étel

8 bűntudat nélkül fogyasztható olasz étel

bűntudatcsirkemelldiétaételfogyókúraleves
0

Írta: and

Bresaola A Bresaola egy levegőn szárított, sózott, érlelt marhahús, ami Olaszországból származik. 98 százalékban sovány és édes színhúsból áll, gyakorlatilag nem tartalmaz se zsírt, se szénhidrátokat, azonban rendkívül magas a fehérjetartalma. Néhány étterem magában és nyersen tálalja, máshol arugula salátával vagy parmezán sajttal szerepel az étlapon. Csirkemell Paillard Ez a klasszikus toszkán étel laposra klopfozott, […]

Bresaola

A Bresaola egy levegőn szárított, sózott, érlelt marhahús, ami Olaszországból származik. 98 százalékban sovány és édes színhúsból áll, gyakorlatilag nem tartalmaz se zsírt, se szénhidrátokat, azonban rendkívül magas a fehérjetartalma. Néhány étterem magában és nyersen tálalja, máshol arugula salátával vagy parmezán sajttal szerepel az étlapon.

Csirkemell Paillard

Ez a klasszikus toszkán étel laposra klopfozott, grillezett csirkemellből áll, általában a tetejére pedig arugula salátát, citromot és olívaolajat öntenek.

Brodetto di Pesce (halleves)

A Brodetto di Pesce névre hallgató, pikáns halleves csordultig van tenger gyümölcseivel: fehér hallal, kagylóval, rákkal (és sok egyébbel, amit aznap frissen tudnak tálalni), paradicsommal, kakukkfűvel, fokhagymával, hagymával, és mindezt megbolondítják egy kevés fehérborral.

shutterstock_84537043.jpg ()Olasz minestrone leves (zöldségleves)

Ki mondta, hogy egy olasz étel nem lehet egészséges? Ez a paradicsom alapú leves tele van friss zöldséggel, babbal, és egy kevés tésztával.

Polenta (az olaszok puliszkája)

Nagyszerű gluténmentes választás a kukoricalisztből készült polenta, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak. Hagyományosan az olaszok a tetején egy vékony réteg parmezánnal főzik ízletesre.

shutterstock_83234266.jpg ()Grillezett tintahal

Nem minden olasz étel sült, rántott, vagy tészta alapú. Az olaszok rajongásig szeretik a grillezett tintahalat citrommal, olívaolajjal és petrezselyemmel ízesítve, ami tökéletes választás, ha egy könnyű, fehérjedús vacsorára vágyunk.

Gyümölcssaláta

Ugord át a tiramisut vagy a panna cottát és rendelj helyettük egy olasz gyümölcssalátát, amikor a desszertre kerül a sor. A friss, édes szezonális gyümölcsök, a menta és egy kis citromlé kombinációja garantáltan kielégíti az édesség utáni vágyad.

Granita (jégkása)

Fejezd be a vacsorát egy olasz jégkásával, amit jég, cukor, és az általad választott ízesítés tesz tökéletes frissítővé. A mi kedvencünk a citromos és a kávés granita (minél kevesebb cukorral készítik el, annál jobb).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X