Főoldal > DIÉTA > 8 tuti energiabomba

8 tuti energiabomba

energiaétkezésfáradtságkimerültség
0

Írta: and

Zabpehely Miért érdemes a reggelt zabpehellyel kezdeni? Mert igazi fáradtságűző csodaszer. Tele van kalciummal, káliummal, magnéziummal, E-és B-vitaminnal.  Ráadásul a rágcsálnivalók iránti sóvárgásodat is enyhíti. Narancslé A fáradtságot gyakran a kiszáradás okozza. Igyál meg egy nagy pohár narancslevet, mely igazi energiabomba, és még C-vitaminnal is tele van. Mandula A mandula rengeteg folsavat, magnéziumot és B12-vitamint […]

Zabpehely

Miért érdemes a reggelt zabpehellyel kezdeni? Mert igazi fáradtságűző csodaszer. Tele van kalciummal, káliummal, magnéziummal, E-és B-vitaminnal.  Ráadásul a rágcsálnivalók iránti sóvárgásodat is enyhíti.

Narancslé

A fáradtságot gyakran a kiszáradás okozza. Igyál meg egy nagy pohár narancslevet, mely igazi energiabomba, és még C-vitaminnal is tele van.

energiacikk1.jpg ()Mandula

A mandula rengeteg folsavat, magnéziumot és B12-vitamint tartalmaz, melyek segítenek, hogy hosszútávon megőrizd a frissességedet. Tarts egy zacskó mandulát az íróasztalod fiókjában, és amikor úgy érzed, hogy lankad a figyelmed, dobj be belőle 5-6 szemet.

Vöröslencse

Ebédre egy kis lencseleves, és máris nem kell aggódnod amiatt, hogy délután a végkimerültség határát fogod súrolni, a lencse ugyanis tele van molibdénnel, egy olyan nyomelemmel, mely hosszútávon fenntartja a szervezet energiaszintjét.

Napraforgómag

Amilyen kicsi, olyan ereje van. A napraforgómag kiváló E-vitamin és omega-3 zsírsav forrás, de proteinben, B-vitaminban és magnéziumban is bővelkedik, így, ha úgy érzed, mindjárt összeesel a fáradtságtól, kávé helyett rágcsálj el egy kis napraforgómagot.

Teljes kiőrlésű pita

Ha már unod a kenyeret, válaszd helyette a teljes kiőrlésű pitát, melynek glikémiás indexe alacsony, de rosttartalma annál magasabb. A pita lassan növeli a vércukorszintet, ezért hosszantartó energiával lát el a nap folyamán.

energiacikk2.jpg ()Banán

Nem hiába a sportolók egyik kedvenc energiaforrása. A szervezet gyorsan hasznosítja, tele van káliummal, melyet az idegek és izmok megfelelő működéséért felelős.

Sovány bárány steak

Ha eddig ódzkodtál a bárányhústól, most érdemes kipróbálnod. Tele van vassal, mely a nők számára különösen fontos, felpörgeti az oxigénszállítást a szervezetedben, sőt, még a depresszió ellen is véd.

Edzés akár a szabadban is – Győzd le az allergiát!

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X