Főoldal > DIÉTA > Egyél és fogyj: három diétás csirkehúsos recept

Egyél és fogyj: három diétás csirkehúsos recept

csirkediétafogyókúrarecept
0

Írta: and

Imádod a csirkehúst? Szeretnéd újfajta ízekkel megörvendeztetni a családodat, barátaidat? Nem csak, hogy újak ezek a receptek, de az egészségért is sokat tehetsz elkészítésükkel, hiszen valamennyiben fontos szerephez jutnak az egyszeresen telítetlen zsírsavak. Olívaolajon pirított csirke (286 kalória) Elkészítési idő: 30 perc  Adag: 4Hozzávalók: egy evőkanál olívaolaj, egy nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva, 3 nagyobb […]

Imádod a csirkehúst? Szeretnéd újfajta ízekkel megörvendeztetni a családodat, barátaidat? Nem csak, hogy újak ezek a receptek, de az egészségért is sokat tehetsz elkészítésükkel, hiszen valamennyiben fontos szerephez jutnak az egyszeresen telítetlen zsírsavak.

Olívaolajon pirított csirke (286 kalória)

Elkészítési idő: 30 perc 
Adag: 4
Hozzávalók: egy evőkanál olívaolaj, egy nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva, 3 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva, egy teáskanál felaprított friss rozmaring vagy ¾ teáskanál szárított rozmaring elmorzsolva, fél kiló kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, ezt vágd fel 2,5 centis szeletekre, negyed teáskanál frissen őrölt bors, 40 szem olívabogyó, 20 dkg koktélparadicsom félbe vágva vagy két közepes paradicsom, vékonyan felszeletelve.

Elkészítés: Közepes lángon egy nagy teflonos serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, és a rozmaringot, majd gyakori kevergetés mellett főzd, amíg megbarnulnak az összetevők, kb. 3-4 percig. Ezután jöhet a csirke, hintsd meg borssal, és kevergesd tovább. Süsd a húst 5-7 percig, forgasd meg többször, hogy mindkét oldala átsüljön. Dobd hozzá az olívabogyót, főzd további egy percig, ekkor már isteni illatok fognak a konyhában terjengeni. Keverd hozzá a paradicsomot, majd vedd lejjebb a hőfokot, fedd le, főzd így 4-5 percen át, de legalább addig, amíg a paradicsomok levet eresztenek. Szervírozd rizzsel vagy kuszkusszal.

Grillezett csirkemell szilvával és dióval (362 kalória)

Elkészítési idő: 48 perc
Adag: 4
Hozzávalók: két közepes, fekete szilva, kimagozva, apróra vágva, fél csésze narancslé, (ezt oszdd két részre) egy kisebb fej vöröshagyma negyede, felaprítva, egy evőkanál méz, másfél teáskanál frissen reszelt narancshéj (ezt is több részletben használjuk fel), fél csésze apróra tört dió, két teáskanál olívaolaj, negyed teáskanál só, negyed teáskanál vörös bors, négy szelet kicsontozott, bőr nélküli csirkemell félbe vágva.

Elkészítés: Tedd egy közepes tálba a szilvát, a negyed csésze narancslét, a hagymát, a mézet és a fél teáskanál narancshéjat, majd keverd bele a diót. Az olajat, a vörös borsot, és a megmaradt negyed csésze narancslét, valamint a teáskanálnyi narancshéjat vegyítsd össze egy kisebb tálban, majd helyezd bele a csirkét is. 10-20 percig álljon a csirke ebben a lében. Melegítsd a grillt közepes hőmérsékletűre, vagy egy grillserpenyőt vonj be főzőspray-vel és közepes lángon melegítsd 3 percen át. Grillezd meg a csirkét, majd fordítsd a másik oldalára kb. 10 perc után, a lényeg, hogy szép barna színe legyen. Tálald együtt az elsőként elkészített szilvás keverékkel.

foz2.jpg ()

Ropogós mandulás csirke (310 kalória)

Elkészítési idő: 15 perc
Adag: 1
Hozzávalók: 15 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, egy evőkanál kukoricakeményítő, negyed csésze tojáshelyettesítő, két evőkanál apróra vágott mandula.

Elkészítés: A csirkét mindenhol vond be a kukoricakeményítővel, mártsd bele a tojáshelyettesítőbe, aztán szórd meg a mandulával. Fogj egy teflonos serpenyőt, spriccelj bele egy kevés főző spray-t és közepes hőfokon melegítsd fel. Öt-öt percig hevítsd a csirke mindkét oldalát, aztán már fogyaszthatod is egy kevés zsírszegény házi sajt társaságában.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X