Főoldal > DIÉTA > 10 étel, hogy tökéletes legyen az alakod

10 étel, hogy tökéletes legyen az alakod

egészségételgyümölcskarcsúságmagzöldség
0

Írta: and

1. Mandula Ez a finom magféleség bizonyítottan helyreteszi a vércukor-szintedet. Ez azért is fontos, mivel az ingadozó vércukor farkaséhséghez és túlevéshez vezethet, melyet kiküszöbölhetsz már pár szem mandulával is. 2. Alma Az alma nemcsak a benne lévő vitaminok és rostok miatt fontos a szervezetednek. Ha étkezés előtt elfogyasztasz egy almát, az eltelít, így a sokszor […]

1. Mandula

Ez a finom magféleség bizonyítottan helyreteszi a vércukor-szintedet. Ez azért is fontos, mivel az ingadozó vércukor farkaséhséghez és túlevéshez vezethet, melyet kiküszöbölhetsz már pár szem mandulával is.

2. Alma

Az alma nemcsak a benne lévő vitaminok és rostok miatt fontos a szervezetednek. Ha étkezés előtt elfogyasztasz egy almát, az eltelít, így a sokszor zsírban, kalóriában gazdag főételből is kevesebbet fogsz fogyasztani, így értelemszerűen kevesebb kalóriát is fogsz magadhoz venni.

3. Feketebab

A feketebabnak egyre több előnyös tulajdonságát ismerjük. Akik rendszeresen fogyasztják, bizonyítottan többet fogynak, és képesek megőrizni a karcsúságukat, ráadásul tele van fehérjével, rosttal és zsírégető szénhidráttal.

4. Karfiol

A karfiol igazi C-vitamin bomba. Fél csészényi fedezi a napi C-vitamin igényed 36 százalékát, ráadásul csökkenti a tüdő- és gyomorrák kialakulásának kockázatát. S a legtöbb zöldséghez hasonlóan rengeteg rostot tartalmaz, és számtalan módon elkészíthető, például levesként, köretként, de a salátád, szendvicsedet is feldobhatod vele.

10fogy2.jpg ()

5. Fokhagyma

Hogy miért érdemes a fokhagymát választanod? Többek közt azért, mert ha ezzel főzöd, vagy fűszerezed az ételeidet, gyorsabban fogsz fogyni. Ez nem vicc. Egy kutatás szerint azok a túlsúlyos személyek, akik fokhagymával fűszerezték az ételüket, többet fogytak, mint akik ezt hanyagolták.

6. Lencse

A lencse úgyszintén tele van fehérjével és rosttal, valamint két másik olyan összetevővel, melyek stabilizálják a vércukor-szinted, de a hasi elhízástól is megóv. A lencsének számos fajtája van, de a vörös- és sárgalencse azok, melyek a leggyorsabban elkészíthetők, és sokféle módon variálhatóak is.

7. Körte

A körte szintén bővelkedik rostban, mely étkezés után is hosszú ideig telítettségérzetet biztosít. De ez még nem minden. Azok a nők, akik minden nap elfogyasztanak egy körtét, könnyebben fogynak le, mint azok, akik mindezt mellőzik. Szeletelj fel egy körtét, keverd össze joghurttal, és máris kész a finom és egészséges uzsonna.

8. Burgonya

Az előző zöldségekhez és gyümölcsökhöz hasonlóan a burgonya is hosszú időre képes eltelíteni a gyomrod. A krumpli emellett szintén gazdag rostban és likopinban, mely megóv a leégéstől, és bizonyos rákos megbetegedések megelőzésében is segít.

10fogy3.jpg ()

9. Portobello gomba

A portobello nagyon kevés kalóriát tartalmaz, és textúrája miatt a húsimádók is meg fogják szeretni. Egy csészényi mindössze 20 kalóriát tartalmaz és semmi zsírt. A portobello gomba másik előnye, hogy szintén rengeteg módon elkészítheted: pörköltnek, levesnek, salátának, köretnek, szinte minden mellé passzol.

10. Quinoa

Bár hazánkban még kevésbé ismert ez a nagyon egészséges magféleség, bioboltokban és nagyobb szupermarketekben már biztos ráakadsz. Érdemes kipróbálnod, hiszen rostban és fehérjében rendkívül gazdag, mely órákig eltelít, ráadásul könnyen elkészíthető, így érdemes rizs helyett köretként ezt választanod.

 

Fotó: Profimedia.hu

Nincs sem időnk, sem energiánk a szexre?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X