Főoldal > DIÉTA > Három friss salátarecept, amitől jól fogsz lakni

Három friss salátarecept, amitől jól fogsz lakni

egészséglaktatóreceptsaláta
0

Írta: and

Az ízletes összetevők, a finom dresszingek és a saláta tökéletes aránya mennyei ebéd lehet a tavaszi-nyári időszakban, és így még a felesleges kilóknak is könnyebben búcsút mondhatsz. Kísérletezz kedvedre és találd meg az új kedvenc salátádat! Mediterrán csicseriborsós saláta (80,5 kalória) Egy tanulmány szerint a csicseriborsóval megbolondított diéta majdnem 5 százalékkal csökkenti a „rossz” koleszterin […]

Az ízletes összetevők, a finom dresszingek és a saláta tökéletes aránya mennyei ebéd lehet a tavaszi-nyári időszakban, és így még a felesleges kilóknak is könnyebben búcsút mondhatsz. Kísérletezz kedvedre és találd meg az új kedvenc salátádat!

Mediterrán csicseriborsós saláta (80,5 kalória)

Egy tanulmány szerint a csicseriborsóval megbolondított diéta majdnem 5 százalékkal csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét. Élvezd a babféléből származó előnyöket ezzel a frissítő, már a nyarat idéző salátával.

Hozzávalók: 500 g csicseriborsó, egy fél, kisebb lila hagyma, vékonyan felszeletelve, fél uborka, meghámozva és felszeletelve, egy kevés vörös bors, három paradicsom, felszeletelve, két evőkanál felaprított petrezselyem, két gerezd fokhagyma, apróra vágva, három evőkanál citromlé, két teáskanál extra-szűz olíva olaj, negyed teáskanálnyi só.
Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsót, a hagymát, az uborkát, a borsot, a paradicsomot, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet, az olíva olajt, és a sót. Szobahőmérsékleten hagyd tíz percig állni, hogy az ízek összeérjenek.

salatak2.jpg ()Tedd változatossá: Egy kevés feta sajt kellemes ízt ad a salátának, krémesen ínycsiklandozóvá teszi. Morzsolj hat evőkanálnyi feta sajtot a salátára. Csak kis mértékben fogja növelni a zsírtartalmat, így kb. 4 g lesz egy adagban.

Friss citromos görög saláta (50, 2 kalória)

Ezzel az autentikus salátarecepttel az ebéd közben is felidézheted a csodálatos Görögországban eltöltött nyaralásodat. A zsírszegény joghurtos dresszing probiotikumokkal látja el a szervezeted – ez egy olyan egészséges baktérium, amely erősíti az immunrendszert.

Hozzávalók: három csészényi kisebb darabokra tépett fejes saláta, egy csésze cikória, negyed csésze vékony felszelt lila hagyma, negyed csésze vékonyra aprított retek, egy közepes paradicsom, két evőkanál citromlé, két teáskanál olíva olaj, egy evőkanál zsírszegény joghurt, egy teáskanál méz, negyed teáskanál szárított oregánó, só, őrölt fekete bors.
Egy nagy salátástálban kombináld a salátát, a cikóriát, a hagymát, és a paradicsomot. Egy bögrében vegyítsd össze a citromlevet, az olajt, a joghurtot, a mézet és az oregánót, rázd össze alaposan. Az íz kedvéért adj hozzá sót és borsot. Öntsd rá a salátára és még egyszer keverd össze a hozzávalókat.

Ázsiai csirke saláta (476 kalória)

A vörös szőlő teszi édessé ezt az ételt, míg a wasabis majonéz egy kis fűszeres motívumot csempész a harmonikus ízek közé.

Hozzávalók: negyed csésze wasabis majonéz, negyed csésze alacsony zsírtartalmú joghurt, négy csésze felszeletelt főtt csirke, két zeller felaprítva, 170 g zöld saláta, egy csésze mag nélküli vörös szőlő, félbe vágva, fél csésze összeaprított, pirított dió.
Keverd össze a majonézt és a joghurtot, és hintsd meg sóval és borssal. Majd jöhet a csirke és a zeller, és ezt öntsd nyakon a keverékkel. Rendezd el a salátát a tányéron, kerüljön rá a csirke, végezetül szórd meg a szőlővel és a dióval.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X