Főoldal > DIÉTA > A 7 legőrültebb sztárdiéta, amit soha ne próbálj ki!

A 7 legőrültebb sztárdiéta, amit soha ne próbálj ki!

drasztikusfogyókúrakárossztárdiéta
0

Írta: and

Bébiétel diéta A diéta lényege, hogy napi két főétkezést bébiétellel kell helyettesíteni, míg a harmadik étkezés során jöhet valami tartalmasabb, de természetesen kellőképp kalóriaszegény étel. Így egy nap összesen kb. 600 kalóriát juttatsz be a szervezetedbe. Miért káros? Egyrészt nagyon kevés kalóriát veszel magadhoz, ráadásul a bébiételek kevesebb rostot tartalmaznak, mint a „rendes”élelmiszerek. A bébiételek […]

Bébiétel diéta

A diéta lényege, hogy napi két főétkezést bébiétellel kell helyettesíteni, míg a harmadik étkezés során jöhet valami tartalmasabb, de természetesen kellőképp kalóriaszegény étel. Így egy nap összesen kb. 600 kalóriát juttatsz be a szervezetedbe.

Miért káros?
Egyrészt nagyon kevés kalóriát veszel magadhoz, ráadásul a bébiételek kevesebb rostot tartalmaznak, mint a „rendes”élelmiszerek. A bébiételek célközönsége a pár hónapos gyerekek, nem pedig te.

Híres követő: Reese Witherspoon

Káposztaleves diéta

A káposztaleves a káposztán kívül tartalmaz még paradicsomot és hagymát is. A jó hír: annyit ehetsz belőle, amennyit akarsz. A rossz: annyi bélgázt termelsz, hogy jobb, ha nem mész közösségbe. A diéta során még fogyaszthatsz sovány tejet, zöldséget, teát, kávét, banánt, majd a hatodik napon barnarizst is. Alkohol viszont tiltva van.

Miért káros?
Bár a káposztaleves diétával valóban lehet fogyni, de a kúra alatt leginkább vizet veszítesz, s amint visszatérsz a rendes táplálkozáshoz, a leadott kilók vissza is jönnek. Nem beszélve arról, hogy kinek van kedve állandóan pukizni?

Híres követők: Sarah Michelle Gellar, Jaime Pressly

sztardieta2.jpg ()Juharszirup diéta

Ez tulajdonképpen egy léböjt-kúrának is felfogható. Az elegyhez juharszirup, víz és némi cayenne bors szükséges. Maga a kúra kábé tíz napig tart. A diéta filozófiája a szokásos: fogyaszt, méregtelenít, és élénkíti az anyagcserét.

Miért káros?
Az elégtelen vitamin- és ásványi anyag bevitelt, valamint a drasztikus kalóriacsökkentést az orvosok is veszélyesnek tartják. Szinte élettelenné és teljesen lehangolttá válsz.

Híres követők: Beyoncé, Naomi Campbell, Jared Leto

Madárdiéta

A dolog szellemi anyja Victoria Beckham. A diéta lényege egyszerű: kábé azt és annyit eszel, mint egy madárka, többek közt szójababot, epret, fejes salátát és naponta kétszer zamatos algashake-et. Victorián látszik is, hogy alaposan betartja a szabályokat.

Miért káros?
Teljesen egyértelmű. Amellett, hogy nagyon drasztikus, ez a fajta étkezés nélkülöz minden fontos vitamint-és ásványi anyagot, és szinte semennyi kalóriát nem tartalmaz.

Híres követő: Victoria Beckham

Sütidiéta

Nem kell megörülni, ez nem azt jelenti, hogy egész álló nap tömheted magad csokival és keksszel. A diéta lényege, hogy naponta kétszer, reggelire és ebédre egy speciális, alacsony glikémiás indexű sütit eszel meg. Estére pedig  jöhet egy lájtos vacsora.

Miért káros?
Nem tartalmaz elég zöldséget, gyümölcsöt, kalóriát és rostot. Ráadásul ezek a kekszeket szinte aranyárban mérik.

Híres követők: Kim Kardashian, Guy Ritchie

Lila diéta

Az étrend első látásra igen szimpatikusnak tűnhet. Csak lila, vagy sötétpiros élelmiszereket lehet fogyasztani, melyek nagy része gyümölcs és zöldség. Így kék szőlő, szilva, sötétpiros alma és társai szerepelhetnek a menüdben. A diéta célja elsősorban nem az, hogy veszíts a súlyodból, hanem, hogy megóvd a bőröd fiatalságát.

Miért káros?
Bár ezek az élelmiszerek nagyon egészségesek, magas az antioxidáns tatalmuk, és számos rákos megbetegedéstől óvnak meg, valamint a stresszt is csökkentik. Azonban ha több napig csinálod ezt a diétát, a szervezeted nem kapja meg a számára szükséges fehérjét, kalciumot és a tested megfelelő működéséhez szükséges energiát.

Híres követő: Mariah Carey

Grapefruit diéta

Az étrend abból áll, hogy minden étkezés előtt megeszel egy fél grapefruitot. Természetesen maga az étkezés sem túl bőséges, hiszen ezzel a diétával mindössze napi 800 kalóriát viszel be a szervezetedbe. A grapefruit azért fontos, mert a kúra kitalálói úgy gondolják, hogy a gyümölcs zsírégető enzimeket tartalmaz.

Miért káros?
A diéta egyhangú és kevés kalóriát tartalmaz. Ráadásul ha gyógyszert, vagy valamilyen növényi készítményt szedsz, a rengeteg grapefruit  bezavarhat a készítmények hatásába, ezért mindenképp konzultálj az orvosoddal.

Híres követők: Kylie Minouge, Jennifer Lopez


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X