Főoldal > DIÉTA > A gyors fogyás 5 aranyszabálya

A gyors fogyás 5 aranyszabálya

diétafogyókúrahússzabály
0

Írta:

Nem bírod az éhséget, mégis szeretnél megszabadulni a téli hónapokban felszedett kilóktól? Olvass tovább: ma egyszerű, könnyen betartható szabályokat ajánlunk neked, amelyek segítenek a fogyásban! 1. tipp: ne panírozd a húst! Imádod cigánypecsenyét, a sült csirkét és a natúrszeletet? Nem kell lemondanod kedvenc húsos ételeidről csak azért, mert fogyókúrába kezdtél, de néhány apró dologra érdemes […]

Nem bírod az éhséget, mégis szeretnél megszabadulni a téli hónapokban felszedett kilóktól? Olvass tovább: ma egyszerű, könnyen betartható szabályokat ajánlunk neked, amelyek segítenek a fogyásban!

1. tipp: ne panírozd a húst!

Imádod cigánypecsenyét, a sült csirkét és a natúrszeletet? Nem kell lemondanod kedvenc húsos ételeidről csak azért, mert fogyókúrába kezdtél, de néhány apró dologra érdemes odafigyelned: felejtsd el a zsíros húsféléket, marha- és sertésszeletek, valamint hízott liba helyett vásárolj inkább sovány csirkemellet vagy csirkemájat, ezeknek ugyanis alacsonyabb a kalóriatartalmuk! Az elkészítésükre is fordíts nagyobb gondot – egy időre száműzd az étrendedből a rántott szeletet, a panír ugyanis sütés során alaposan megszívja magát olajjal, amelytől teljesen akkor sem szabadulhatsz meg, ha lecsöpögteted a húst!
Tipp: használd ki a jó időt, és grillezz minél gyakrabban – előző nap pácold be a szeletekre vágott csirkemellet fűszeres natúr joghurtba, majd néhány perc alatt süsd át a húst!

2. tipp: használj minél kevesebb olajat!

Ha kevés időd van, néhány perc alatt a serpenyőben átsütsz néhány vékony szelet csirkemellet vagy egy kis zöldséget? Ha eddig nem tetted volna, most szerezz be egy teflonedényt – ennek az aljához akkor sem ragad oda az étel, ha egyáltalán nem teszel bele zsiradékot! Ha úgy látod, mégis szükséged van némi olajra, használj kenőtollat: a toll segítségével sokkal kevesebb zsiradék felhasználásával kenheted át az edényt, mint ha csak beleöntenéd az olajat a serpenyőbe!
Tipp: a forró olajban kisütött sült burgonya és krokett, valamint a főtt tészta és a rizs helyett készíts magadnak friss salátát – így nem kell aggódnod, hogy a köret miatt nem tudod majd leadni a fölös kilókat!

0025242_1.jpg ()

3. tipp: falatozz evés előtt!

Minden étkezést kezdj kalóriaszegény előétellel: ha először egy kevés zöldség- vagy erőlevest, esetleg fűszeres natúr joghurtba mártogatott zöldséget eszel, kevesebbet bírsz majd fogyasztani a főételből! Az előétel ugyanis eltelít, így kevésbé leszel éhes: persze nem mindegy, hogy milyen előételt készítesz, a kalóriában gazdag, húst, zsíros sajtot és fehér kenyeret tartalmazó falatkákat felejtsd el, bármennyire is finomak!
Tipp: fogyókúra idején egyél naponta ötször-hatszor, de szigorúan csak kis adagokat! Hogy ne legyen nagy a kísértés, mindig kistányért használj – ezt lelkiismeret-furdalás nélkül megpakolhatod étellel!

4. tipp: ne mérd magad minden nap!

Bármennyire is nagy a kísértés, hogy már a fogyókúra első napján megmérd a súlyodat, inkább ne tedd! Könnyen elkeseredhetsz, és feladhatod a diétát, hiszen a fogyás nem azonnal indul be – az, hogy mennyit mutat a mérleg, nem feltétlenül a zsírégetés hatékonyságától függ, szerepet játszhat benne vízháztartásod alakulása is! Hetente maximum egyszer ellenőrizd a súlyodat!
Tipp: ahelyett, hogy a súlyodra koncentrálsz, inkább írd össze, milyen és mennyi ételt fogyasztasz el egy nap alatt – nézd át a listát, majd húzd ki azokat az élelmiszereket, amelyek sok kalóriát tartalmaznak!

5. tipp: győzd le az éhséget!

Alig félórája reggeliztél vagy ebédeltél, máris korog a gyomrod? Néhány egyszerű trükkel gyorsan elűzheted az éhséget: fogyassz rostban gazdag élelmiszereket, amelyek gyorsan eltelítik a gyomrodat, emellett igyál minél több vizet vagy gyógyteát! Ne habzsold az ételeket, hanem alaposan rágj meg minden egyes falatot: így biztosan nem fogod „túlenni” magad, az agyadnak ugyanis időre van szüksége, hogy feldolgozza a gyomor üzeneteit!
Tipp: imádod az édességeket, ezért folyamatosan nassolnál? Itass át egy textil zsebkendőt vaníliás vagy fahéjas illóolajjal, és ezt szagolgasd – így kevésbé fogod kívánni a süteményeket, cukrot és csokoládét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X