Főoldal > DIÉTA > A legjobb bőrszépítő ételek – mintaétrenddel

A legjobb bőrszépítő ételek – mintaétrenddel

bőrdiétafogyókúraszépség
0

Írta: and

1. Eper, citrusfélék, brokkoli Gazdagok C-vitaminban, amely fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelésében. Rendszeres fogyasztásuk segít megelőzni a ráncok kialakulását.Tippünk: Naponta iktass be az étrendedbe egy tálkányi gyümölcs, és ugyanennyi mennyiségű brokkolit.2. Napraforgómag, mandula A napraforgómag és mandula tele van E-vitaminnal, amely fontos védelmet nyújt a bőrt károsító szabadgyökökkel szemben. Tippünk: Naponta […]

1. Eper, citrusfélék, brokkoli

Gazdagok C-vitaminban, amely fontos szerepet játszik a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelésében. Rendszeres fogyasztásuk segít megelőzni a ráncok kialakulását.
Tippünk: Naponta iktass be az étrendedbe egy tálkányi gyümölcs, és ugyanennyi mennyiségű brokkolit.

2. Napraforgómag, mandula

A napraforgómag és mandula tele van E-vitaminnal, amely fontos védelmet nyújt a bőrt károsító szabadgyökökkel szemben.
Tippünk: Naponta egyél meg 1 evőkanálnyi napraforgómagot vagy 10 szem mandulát. Figyelj arra, hogy ha diétázol, csak mértékkel falatozz belőlük, mert magas a kalóriatartalmuk. Vásárláskor mindig a natúr (sótlan) változatot válaszd.

0024892_1.jpg ()3. Sárgarépa, spenót, mangó

Ezek a finomságok üdévé varázsolják a bőrödet. A sárgarépa, spenót és a mangó ugyanis rengeteg béta karotint tartalmaz, amelyet a szervezet A-vitaminná alakít át. Ez a vitamin szabályozza a bőr sejtjeinek osztódását, és segít megelőzni a ráncok kialakulását.
Tippünk: A spenótot fogyaszthatod önmagában vagy köretként, a sárgarépát és a mangót nassolásra, magas cukortartalmú édességek helyett ajánljuk.

4. Teljes kiőrlésű gabonafélék, sovány baromfihús

Ezek az ételek cinkkel, vassal és más fontos ásványi anyagokkal látják el a szervezetedet.  A cink fontos szerepet játszik a sejttermelésben, a vörös vérsejteknek pedig vasra van szükségük ahhoz, hogy kellő mennyiségű oxigént tudjanak a bőr sejtjeinek szállítani. 
Tippünk: Fogyassz hetente háromszor-négyszer egy csészényi cukormentes gabonapelyhet (pl. gyümölcsökhöz keverve, reggelire), ebédre pedig válassz natúr csirkemellet friss salátával.

Mintaétrend a gyönyörű bőrért:

Reggelire:
1 csésze teljes kiőrlésű gabonapehely
1 csésze sovány tej
1 csésze eper vagy egy közepes grapefruit
1 csésze zöld tea

Ebédre:
Grill csirkés szendvics:
1 dkg csirkemell
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 paradicsom
1 nagy levél saláta
1 teáskanál mustár
1 alma

Vacsorára:
1 dkg lazac spenót salátával
Hozzávalók:
2 csészényi friss spenót
½ csésze szeletelt paradicsom
Így készítsd a salátát: a hozzávalókat jól keverd össze és locsold meg egy teáskanál olíva olajjal és balzsam ecettel. Fűszerezd ízlés szerint


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X