Főoldal > DIÉTA > Téli csodafegyver – 4 érv a béta-karotin mellett

Téli csodafegyver – 4 érv a béta-karotin mellett

A-vitaminbéta-karotindiétafogyókúra
0

Írta:

A zsírban oldódó A-vitamin ugyanis az egészséges nyálkahártyák és a jó látás letéteményese, de mivel túladagolása veszélyes lehet, sokkal biztonságosabb, ha természetes béta-karotinnal pótoljuk. 1. Farkasvakság ellenMár az is segíthet a szürkületi látás visszaállításában, ha napi egy sárgarépát elropogtatunk, hiszen például a farkasvakság is az A-vitamin hiányának egyik legsúlyosabb jelzése. 2. A rák megelőzéséreMivel a […]

A zsírban oldódó A-vitamin ugyanis az egészséges nyálkahártyák és a jó látás letéteményese, de mivel túladagolása veszélyes lehet, sokkal biztonságosabb, ha természetes béta-karotinnal pótoljuk.

1. Farkasvakság ellen
Már az is segíthet a szürkületi látás visszaállításában, ha napi egy sárgarépát elropogtatunk, hiszen például a farkasvakság is az A-vitamin hiányának egyik legsúlyosabb jelzése.

2. A rák megelőzésére
Mivel a béta-karotinoidok antioxidánsként is megállják a helyüket, hasznosnak bizonyultak egyes rákfajták, például tüdő-, gyomor- bőr és vastagbélrák megelőzésében. A kutatók szerint az A-vitamin rákellenes hatása pontosan annak köszönhető, hogy a vitamin elősegíti a sejtdifferenciálódást, és ezzel ellenőrzés alatt tudja tartani a daganatos sejtek differenciálatlan növekedését.

3. Az egyenletes barnulásért
A téli sportok szerelmeseinek sem árt egy kis béta-karotin raktározás, hiszen a sárgás színű festékanyag szabadgyök-blokkoló tulajdonsága révén képes közömbösíteni az erős napsugárzás hatásait és egyenletesebb barnulást is biztosít.

4.  Allergia ellen
A manchesteri egyetem vizsgálataiban az is bebizonyosodott, hogy a nyers táplálékkal elfogyasztott béta-karotin csökkenti a gyermekkori allergiahajlamot.

Forrás: www.orvostkeresek.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X