Főoldal > DIÉTA > 37 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

37 kilót fogyott! – Fogyókúrás sikersztori

diétafogyásfogyókúrazsírégetés
0

Írta: and

A pluszkilók Aktív, sportos életmódjának köszönhetően Emesénél sosem mutatott többet 60 kilónál a mérleg. Amikor azonban elkezdte a főiskolát, a sport háttérbe szorult, aminek meg is lett a következménye.„Korábban kosárlabdáztam, aerobikoztam, bicikliztem. A főiskola megkezdése után viszont egyre ritkábbak lettek az edzések, mígnem a mozgás teljesen háttérbe szorult. Hamarosan 92 kilóra híztam. Egy alkalommal 90 […]

A pluszkilók

Aktív, sportos életmódjának köszönhetően Emesénél sosem mutatott többet 60 kilónál a mérleg. Amikor azonban elkezdte a főiskolát, a sport háttérbe szorult, aminek meg is lett a következménye.
„Korábban kosárlabdáztam, aerobikoztam, bicikliztem. A főiskola megkezdése után viszont egyre ritkábbak lettek az edzések, mígnem a mozgás teljesen háttérbe szorult. Hamarosan 92 kilóra híztam. Egy alkalommal 90 napos diétával leadtam tíz kilót, amiből sajnos három visszajött. Akkor annyira elkeseredtem, hogy úgy éreztem: soha nem nyerem vissza a régi alakom.”

0022469_2.jpg ()

A fordulópont

Emese teste nagyon megsínylette a mozgás nélküli, túlsúlyos létet. Fáradékony volt, állandóan fájt a térde, a bokája, a dereka, és narancsbőr borította a combját.
„Nem éreztem jól magam a bőrömben. Talán a sors akarta, vagy a véletlen hozta úgy, de egyre több egészséges életmódot hirdető újságcikk került a kezembe. Amikor már csak a melegítőnadrágok jöttek rám, elhatároztam, életmódot váltok. Szinte egyik napról a másikra lemondtam az édességről, a fehér lisztből készült ételekről, a péksüteményekről, a szénsavas üdítőitalokat pedig ásványvízre cseréltem. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően egy hét alatt két kilót sikerült fogynom. Ez erőt adott a folytatáshoz.”

0022469_1.jpg ()

A táplálkozás

Miután látta, hogy az egészen kis lépések is látható eredményt hoznak, Emese tudatosan átalakította étrendjét. Nemcsak arra ügyelt, hogy mit, hanem arra is, hogy mikor és mennyit eszik.
„Első lépésként elhagytam a vacsorát, hat óra után már nem ettem semmit, ha nagyon megéheztem, beértem egy natúr joghurttal. Mivel magam főzök, az alapanyagokat próbáltam minél egészségesebbre cserélni. Étrendemben helyet kapott a köles, a barna rizs, a hajdina, illetve rengeteg zöldség és gyümölcs. Csak teljes kiőrlésű barna kenyeret vettem, a cukrot édesítőszerrel váltottam fel, édesség helyett pedig nagy ritkán csokoládés kölesgolyót, két kocka étcsokoládét, vaníliás krémtúrót vagy natúr joghurtot ettem. Elkezdtem írni az elfogyasztott ételek kalóriamennyiségét, ügyeltem arra, hogy 1000 kalóriánál ne egyek többet egy nap. Csökkentettem az adagok mennyiségét is, méghozzá úgy, hogy kistányérból ettem, és csak egyszer szedtem. Nem volt nehéz az átállás, mert nagyon elszánt voltam, és tudtam, miért teszem mindezt. Sokat jelentett, hogy nem éheztem, hiszen a rostban gazdag reggeli feltöltött energiával, és az ebédre fogyasztott húsfélékből – jórészt halból és csirkéből – is elég energiát nyertem. Figyeltem arra is, hogy mindennap megigyak legalább két liter szénsavmentes ásványvizet, ami szerintem valódi csodaszer. Megszépíti a bőrt és eltünteti a narancsbőrt is.”

A testedzés

Emese tisztában volt azzal, hogy rá kell vennie magát a rendszeres testedzésre, hiszen ez nemcsak a fogyókúrája miatt, hanem az egészsége érdekében is fontos. Mivel nem akart edzőterembe járni, és futni sem nagyon szeret, a mozgást otthon kezdte. 

A témáról bővebben a Wellness magazin december-januári számában olvashatsz!  

Névjegy:
Nagy Emese
Kora: 25 év
Foglalkozása: internetes újságíró
Magassága: 170 cm
Testsúlya: 2008 júliusában: 92 kg
Jelenlegi testsúly: 55 kg

Egynapos mintaétrend
Reggeli: Zöldség (paradicsom, paprika), sovány felvágott vagy padlizsánkrém, teljes kiőrlésű kenyér, Jó Reggelt keksz, 2 darab idénygyümölcs
Ebéd: Leves, grillezett csirkemell vagy hal, köretként zöldség, barna rizs vagy héjában sült krumpli
Uzsonna: Kölesgolyó, natúr vagy gyümölcsös joghurt


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X