Főoldal > DIÉTA > Mínusz 3 kiló pofonegyszerűen

Mínusz 3 kiló pofonegyszerűen

diétafogyókúrazsírégetés
0

Írta:

Két-három felesleges pluszkilót mindenféle erőfeszítés nélkül könnyedén le lehet adni. Nem kell hozzá szigorú diétába fognod, csak a táplálkozási szokásaidon kell picit változtatni. Lássuk, mit kell tenned! Reggelizz! Reggel későn kelsz, rohansz a fürdőszobába, kisminkeled magad és már úton is vagy? Maximum egy csokis vagy egy sajtos péksüteményt majszolsz el útközben? Az ilyen „reggelik” csak üres […]

Két-három felesleges pluszkilót mindenféle erőfeszítés nélkül könnyedén le lehet adni. Nem kell hozzá szigorú diétába fognod, csak a táplálkozási szokásaidon kell picit változtatni. Lássuk, mit kell tenned!

Reggelizz!

Reggel későn kelsz, rohansz a fürdőszobába, kisminkeled magad és már úton is vagy? Maximum egy csokis vagy egy sajtos péksüteményt majszolsz el útközben? Az ilyen „reggelik” csak üres kalóriákat tartalmaznak, miközben a rohanásban még a gyomrod is megfájdulhat. Az sem okos megoldás, ha ebédig nem eszel egy falatot sem és éhgyomorra kávézol.
Tippünk:
Alakítsd ki az életritmusod úgy, hogy reggelente jusson pár perc az asztalnál töltött nyugodt reggelire. Ilyenkor nyugodtan fogyaszthatsz kalóriadúsabb ételeket: ez lehet natúr müzli, gyümölcsturmix, teljes kiőrlésű pékáru – ezek az élelmiszerek ugyanis elég energiával látják el a szervezeted az ebédig.
  

0019883_1.jpg ()

Nassolni tilos!

A nassolás az egyik „legfenyegetőbb” veszélyforrás. Ha eldöntötted, hogy megszabadulsz 2-3 kilótól, akkor egy kis időre – fájdalom – , de le kell mondanod az édességekről. Az is nagy csapda, ha egész nap koplalsz, de azért néha bekapsz egy-két éhségcsillapító falatot, ami rendszerint valamilyen édesség. Egyél inkább naponta ötször keveset, mint egyszer sem- édesség nélkül!  
Tippünk:
Ne feledd: a nassolással csak átmenetileg csillapítod az éhséget, utána fél óra múlva ugyanolyan éhes leszel, mint korábban. Ha végképp nem tudsz lemondani az édes falatokról, majszolj friss vagy aszalt gyümölcsöt (pl: banánt vagy szilvát). De vigyázat! Az aszalt gyümölcsöknek nagyon magas a cukortartalma, így belőlük is csak néhány szemmel csillapítsd édesség iránti vágyadat.

Tervezd meg az étrended! 

Reggelire fogyassz olyan ételeket, amelyek eltelítik a gyomrot (pl. teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket, gyümölcsös müzlit, lekváros-, mézes kétszersült), délben a hal, sovány húsok, párolt zöldségek kerüljenek túlsúlyba az étkezésedben, esténként pedig inkább a fehérjében gazdagabb ételeket részesítsd előnyben (pl: túró, sovány sajtok, sovány sonka, tojás, stb.)
Tippünk:
Este mellőzd a szénhidrátot: pl. a szendvicseket, a tésztaféleségeket és a pizzát.

Mozogd karcsúra magad!

Élettani vizsgálatok bizonyítják, hogy hetente három-négy alkalommal, legalább harminc percet kell mozgásra szánni azért, hogy megszabadulj néhány kilótól.
Tippünk:
A  jó időben nem kell feltétlenül edzőteremben izzadnod. Ússz, biciklizz, fuss, teniszezz vagy húzz túracipőt – a változatos szabadtéri programok nemcsak a pluszkilóktól szabadítanak meg, de oldják a napi feszültséget is.

Kerüld a stresszt!

Mielőtt bekapnál egy szelet tortát, vagy egy nagyobb darab csokoládét, gondold végig magadban, hogy csakugyan szükséged van-e rá! Lehet ugyanis, hogy csak a pillanatnyi stressz vagy az unalom miatt „bűnöznél”.
Tippünk:
Az édes falatoktól eltántoríthat egy kiadós beszélgetés vagy egy hosszú séta is.
A stressz ellen próbáld ki a jógát, vagy iratkozz be egy meditációs tréningre.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X