Főoldal > DIÉTA > Hogyan folytass helyes nyári diétát?

Hogyan folytass helyes nyári diétát?

diétafogyókúranyárzsírégetés
0

Írta: and

Figyelj a rejtett kalóriákra! Ha öntettel fogyasztod a kedvenc salátádat, nem áldozol úgy az egészség oltárán, mintha csak önmagában ennéd. A dresszingek és szószok tele vannak felesleges kalóriákkal. Érdemes erre is odafigyelni, mindig tájékozódj, mekkora az öntet kalória- és zsírtartalma, így kiküszöbölöd a rejtett kalóriákat. Ne hagyd ki az étkezéseket! Mindenkivel előfordul, hogy nincs étvágya, […]

Figyelj a rejtett kalóriákra!

Ha öntettel fogyasztod a kedvenc salátádat, nem áldozol úgy az egészség oltárán, mintha csak önmagában ennéd. A dresszingek és szószok tele vannak felesleges kalóriákkal. Érdemes erre is odafigyelni, mindig tájékozódj, mekkora az öntet kalória- és zsírtartalma, így kiküszöbölöd a rejtett kalóriákat.

Ne hagyd ki az étkezéseket!

Mindenkivel előfordul, hogy nincs étvágya, nem kíván egy árva falatot sem, de az egészséges diéta alapja, hogy nem szabad egy étkezést sem kihagyni, főleg nem a reggelit! Ha kimarad egy főétkezés, lelassul az anyagcsere, a kalóriák sem égnek olyan sebességben, ahogy arra szükséged lenne az álomalak elérése érdekében. Legközelebb, amikor ételt veszel magadhoz, tuti, hogy jóval többet fogsz befalni a kelleténél. Tervezz be egészséges rágcsálnivalókat, natúr pattogatott kukoricát, rizses sütit, gyümölcsöket, ezekkel gondoskodj arról, hogy az anyagcseréd rendesen dolgozzon.

Koncentrálj, amikor főzöl

Ha olyan hangulatban vagy, hogy rászánod magad egy kis „konyhai kalandozásra”, fókuszálj az összetevők minőségére, így nem teszel szert plusz kilókra! Használj főzőspray-t olaj helyett, a tejszínt helyettesítsd alacsony zsírtartalmú tejföllel! Csökkentsd az adagokat, és ne feledd, nem kell mindent megenni, ami a tányérodra került!

Ne tiltsd el magad azoktól az ételektől, amelyeket szeretsz!

Semmi sem idegesítőbb annál, mint amikor olyan diétát folytatsz, amely tilt minden nyári finomságot! Szinte minden ilyen ételt el lehet készíteni kímélő verzióban is, csak egy kis leleményesség szükségeltetik!

A témáról bővebben a Cosmopolitan.hu oldalán olvashatsz!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X