Főoldal > DIÉTA > 8 szuper kilóolvasztó tipp

8 szuper kilóolvasztó tipp

egészségfogyókúratáplálkozás
0

Írta:

Eleged van a bonyolult diétás étrendekből? Ha a komoly fogyókúrát törölted is a terveid közül, azért figyelj oda az életmódodra! Összegyűjtöttük, melyek azok az apró trükkök, amelyekkel könnyedén, szenvedés nélkül leadhatsz egy-két kilót! 1. Igyál zöld teát! A cukros tejeskávé vagy a tejszínhabos capuccino helyett fogyassz inkább zöld teát – ez a finom ital legalább […]

Eleged van a bonyolult diétás étrendekből? Ha a komoly fogyókúrát törölted is a terveid közül, azért figyelj oda az életmódodra! Összegyűjtöttük, melyek azok az apró trükkök, amelyekkel könnyedén, szenvedés nélkül leadhatsz egy-két kilót!

1. Igyál zöld teát!

A cukros tejeskávé vagy a tejszínhabos capuccino helyett fogyassz inkább zöld teát – ez a finom ital legalább annyira élénkíti a testet és a szellemet, mint a kávé, ráadásul gyorsítja az anyagcserét, égeti a zsírt, és vízhajtó hatása is van. Sőt a zöld teával még az egészségedet is megvédheted, hiszen tele van sejtvédő antioxidánssal!
Tipp: Naponta igyál meg legalább két-három csészével!  A cukrot ezúttal felejtsd el!

2. Körültekintően válassz müzlit!

Vigyázz, nem minden müzli fogyókúrás – a mogyoróval, csokival, dióval és cukorral ízesített müzlik kifejezetten sok kalóriát tartalmaznak, ezért inkább készítsd el a saját keverékedet!
Tipp: Durvára őrölt vegyes gabonát keverj össze apróra vágott friss gyümölccsel, önts rá egy kevés zsírszegény joghurtot, és ha nagyon vágysz egy kis édességre, csepegtess rá egy kevés mézet!

0018166_1.jpg ()

3. Egyél sokszor!

Felejtsd el a napi háromszori gyors étkezést. A gyorsan elfogyasztott nagy mennyiségű táplálékkal ugyanis nehezen birkózik meg az emésztésed, így a szervezeted több zsírt raktároz el.
Tipp: Inkább naponta ötször-hatszor egyél, de akkor keveset! Így nem kell éhezned, egész nap jóllakottnak érzed magad, és az anyagcserédet is felgyorsítod.

4. Tízóraizz okosan!

Ne hagyatkozz a munkahelyi büfére, inkább készítsd el reggel a tízóraidat és az uzsonnádat, így biztosan nem köt ki a tányérodon egy krémes sütemény vagy egy óriási melegszendvics! Úgy válogasd össze a hozzávalókat a szendvicsedhez, hogy finom és tápláló legyen, mégse hizlaljon.
Tipp: Tegyél a szendvicsbe sovány baromfisonkát, sok-sok friss zöldséget vagy savanyúságot, a vajat viszont hagyd ki vagy cseréld le zsírszegény margarinra!

5. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt!

Nyugodtan fogyassz ebédre csirkehúst vagy halat, de ne sült burgonyát vagy rizst válassz köretnek, hanem friss salátát! Bármennyire is szereted, a majonézes önteteket felejtsd el, egy evőkanálnyi majonéz ugyanis majdnem kétszáz kalóriát tartalmaz.
Tipp: Joghurtos vagy ecetes keverékkel öntözd meg a zöldségeket. És persze a kalóriaszegény desszertről se feledkezz meg - tökéletes választás a gyümölcssaláta, de szigorúan cukor nélkül, mézzel ízesítve!

6. Cseréld le a ropit és a chipset!

Ha egyszerűen nem bírod ki az estét nassolás nélkül, fogyassz olyan csemegéket, amelyek finomak, de nem hizlalnak!
Tipp: Rágcsálj mézes müzlit, vagy készíts alma- és banánchipset: vágd fel minél vékonyabb szeletekre a gyümölcsöt, csöpögtess rá egy kevés citromlevet, és közepesen meleg sütőben szárítsd egy órán keresztül!

7. Mellőzd az alkoholt!

Ha már az étrendedet megreformáltad, figyelj oda arra is, mit iszol egy-egy buli alkalmával: magas szénhidrát- és cukortartalma miatt az alkohol megakadályozza a zsírégetést, és anélkül növeli a bevitt energiamennyiséget, hogy értékes tápanyaghoz juttatná a szervezetedet! Ráadásul a rendszeres alkoholfogyasztás roncsolja a legfontosabb belső szerveidet, ezért tedd félre a felespoharat.
Tipp: Ha elkerülhetetlen az alkohol fogyasztása, igyál meg egy deciliter nagyon jó minőségű száraz vörösbort, mert megvédi az egészségedet!

8. Kocogj vagy sétálj!

Nem kell ahhoz edzőterembe járnod, hogy karban tartsd az izmaidat. Már heti 5Xfél óra tempós gyaloglás vagy laza kocogás és napi 10-15 perc gimnasztika is elég ahhoz, hogy beinduljanak szervezeted zsírégető folyamatai.
Tipp: Ha idáig nem sportoltál, fokozatosan emeld a futás mennyiségét. Bemelegítés után csak 15-20 perces távokkal kezdj és lassan emeld a kocogás idejét fél órára. Edzés után ne feledkezz meg a folyadékpótlásról!  

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X