Főoldal > DIÉTA > 3 könnyű emésztésjavító gyorsrecept

3 könnyű emésztésjavító gyorsrecept

diétaemésztésfogyókúra
0

Írta:

Te is megfigyelted már, hogy amikor egy kicsit lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála, előszeretettel fogyasztasz ebédre nehéz, kalóriadús ételeket? A kiadós vacsoráról nem is beszélve! Ez nagyon megterhelő a gyomornak különösen azután, hogy nyáron a meleg miatt kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, és sokszor beérjük a kalóriaszegényebb salátákkal is. A gyógyszertárak polcai roskadoznak a különböző emésztésjavító készítményektől, ezek […]

Te is megfigyelted már, hogy amikor egy kicsit lejjebb kúszik a hőmérő higanyszála, előszeretettel fogyasztasz ebédre nehéz, kalóriadús ételeket? A kiadós vacsoráról nem is beszélve! Ez nagyon megterhelő a gyomornak különösen azután, hogy nyáron a meleg miatt kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket, és sokszor beérjük a kalóriaszegényebb salátákkal is. A gyógyszertárak polcai roskadoznak a különböző emésztésjavító készítményektől, ezek helyett azonban inkább iktass be az étrendedbe olyan növényeket és belőlük készült könnyű ételeket, amelyek segítik az emésztést. Lássunk most ezek közül hármat!

Ananászos tofu

Miért ajánljuk?
Mert az ananász sok emésztőenzimet tartalmaz, amelyek segítik a táplálék lebontását és megemésztését. Nem utolsó sorban, az ananász gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.  
Hozzávalók:
10 dkg (friss) ananász
5 dkg szójatúró (tofu)
Elkészítés:
10 dkg friss ananászt apróra kockázunk és 5 dkg villával szétnyomott szójatúróval (tofuval) átkeverjük. 
Elkészítési idő: 0-20 perc

0014304_1.jpg ()

Citromfüves barnarizs

Miért ajánljuk?
Mert a barnarizs javítja az emésztést, stabilizálja a szervezet inzulin- és glükózszintjét. Ha  fáradtnak és letörtnek érzed magad, sok energiát nyerhetsz belőle a legstrapásabb napokon is.  
Hozzávalók:
3 evőkanál főtt barnarizs
1 teáskanál méz
2 teáskanál aprózott citromfű
1 db citrom lereszelt héja
Elkészítés:
1 db alaposan megmosott citrom lereszelt héjával, 2 teáskanál aprózott citromfűvel és 1 teáskanál mézzel összekeverünk 3 evőkanál főtt barnarizst. Tálkából kanalazva fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 20-40 perc

100 %-os grapefruitlé rozspehellyel

Miért ajánljuk?
A grapefruit sok C-vitamint tartalmaz, ami fokozza a szervezet ellenállóképességét, míg másik fontos alkotóeleme, a kálium, tisztítja a veséket és a májat. A benne lévő rostok segítik az emésztést. Ne feledd: a rozspehely eltelíti a pocakodat, így később éhezel meg újra.
Hozzávalók:
1 evőkanál rozspehely
1 dl 100%-os grapefruit lé
Italjavaslat:
3 dl víz
Elkészítés:
A grapefruitlében elkeverjük a rozspelyhet és 10 percnyi állás után kanalazzuk.
Elkészítési idő: 0-20 perc


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X