Főoldal > DIÉTA > Ízek a paradicsomból – Béres Alexandra válogatott Súlykontroll receptjei

Ízek a paradicsomból – Béres Alexandra válogatott Súlykontroll receptjei

Béres Alexandradiéta
0

Írta:

A könyvet Alexandra és Budai László mesterszakács már kipróbált receptjei alapján szerkesztették – Varga Anna dietetikus közreműködésével. A könyv különlegessége az, hogy a program és az ételek részletes bemutatásán és színes illusztrálásán túl rengeteg személyes apróság teszi szórakoztatóvá. Számos ételrecept mellett például Alexandra története olvasható arról, hogyan találta ki vagy ismerte meg az adott ételt. […]

A könyvet Alexandra és Budai László mesterszakács már kipróbált receptjei alapján szerkesztették – Varga Anna dietetikus közreműködésével.
A könyv különlegessége az, hogy a program és az ételek részletes bemutatásán és színes illusztrálásán túl rengeteg személyes apróság teszi szórakoztatóvá. Számos ételrecept mellett például Alexandra története olvasható arról, hogyan találta ki vagy ismerte meg az adott ételt.

0006022_1.jpg ()

„A könyvben található, összegyűjtött receptek tartalmazzák a szükséges tápértéket, és emellett változatos alapanyagokat, készítési technikákat is alkalmaznak. De ami számomra a legfontosabb, tükrözik saját ízlésemet is, hiszen a receptek ízesek és izgalmasak, sőt a tradicionális hazai ízvilág mellett a nemzetközi konyha érdekes példáit is elénk varázsolják.
A világ számos fogását volt szerencsém megismerni, hiszen sportolóként, versenyzőként, és Frei Tamás föld körüli útja jóvoltából kíváncsi utazóként mindig minden helyi különlegességet kipróbáltam. Receptjeinkben mindezt igyekszünk fel is használni. Ezekből a több év alatt kipróbált, bevált és megszeretett fogásokból válogattuk ki a kedvenceinket, és ajánljuk most Önöknek. Mindenkinek, aki nem az örömtelen fogyókúrát, hanem a zamatos, de egyben súlymegtartást is célzó étkezést kedveli. Aki az egészsége kedvéért nem akar lemondani az ízek változatos élményéről. Aki étkezés közben is élvezni akarja életét, de betartja a mértékletesség elvét. És – egyáltalán nem utolsósorban – ajánljuk e könyvet gyakorló háziasszonyoknak, akik egész családjuk asztali örömeiről gondoskodnak, de emellett minden családtag egészségére és súlyára is ügyelni szeretnének.” – vallja Béres Alexandra.

Ízelítőül egy édesség receptet ajánlunk most a könyvből:
Babános kevert sütemény

Hozzávalók:
– 1 csésze zabliszt
– 1 csésze zabkorpa
– 1 kávéskanál szódabikarbóna
– 1 evőkanál pirított búzacsíra
– 1 csipet őrölt fahéj
– 1 csipet só
– 2 felvert tojás
– 1 evőkanál édesítőszer
– 2 csésze tej
– 2 evőkanál növényi olaj
– 1 rúd vanília
– 3 közepes érett banán
– 2 evőkanál vegyes aszalt gyümölcs (nem cukrozott sárgabarack, szilva, meggy stb.)

Elkészítés:
Egy közepes tepsit kikenünk olajjal, és beszórjuk kevés zabkorpával. Egy nagy tálban összekeverjük a zablisztet, a búzacsírát, a szódabikarbónát,  a fahéjat és sót, majd félretesszük. Egy másik edényben krémesre keverjük a tojást és az édesítőszert, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az érett banánból villával szétnyomva banánpépet csinálunk és az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel együtt a tojásos keverékhez adjuk. Ezután összevegyítjük a banános keveréket a lisztes keverékkel, és az egészet a tepsibe öntjük. Mielőtt sütőbe tesszük, a tepsiben hagyjuk állni 10-15 percig, hogy a zab felszívja a nedvességet. 175 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha már kihűlt.

Recept adatok:
Elkészítési idő: 55 perc
Adag: 12 szelet
Elkészítés: könnyű
Energia: 144 kcal (602 kJ)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X