Főoldal > DIÉTA > Turbózd fel a fogyókúrád!

Turbózd fel a fogyókúrád!

diétafogyókúrakalória
0

Írta:

Egyél gyakrabban!Igen-igen. Egyél többször egy nap, anélkül, hogy megemelnéd a bevitt kalóriák mennyiségét. Ha például eddig csak háromszor étkeztél, a megevett adagot oszd fel öt vagy hat kisebbre, és egyél három óránként. Az ételek ugyanis – ha a megfelelően osztod el őket a nap során – segítségedre lehetnek a zsírégetésben! Ha testes, tápláló ételt választasz, […]

  • Egyél gyakrabban!
    Igen-igen. Egyél többször egy nap, anélkül, hogy megemelnéd a bevitt kalóriák mennyiségét. Ha például eddig csak háromszor étkeztél, a megevett adagot oszd fel öt vagy hat kisebbre, és egyél három óránként. Az ételek ugyanis – ha a megfelelően osztod el őket a nap során – segítségedre lehetnek a zsírégetésben! Ha testes, tápláló ételt választasz, mint a tészta, erősen megemeled vele a vércukor- és inzulinszinted. Ez pedig ahhoz vezet, hogy szépen elkezd hizlalni. Ha kisebb adagokat eszel, kontrollálhatod a vércukor-szinted.
    Ha ezt a módszert komolyabban is szeretnéd alkalmazni, diétáink közül a GI-étrendet ajánljuk neked! Kattints ide!
  • Egyszerre kevesebb mozgás is elég!  
    A legtöbben irtóznak a rendszeres, hosszú ideig tartó testmozgásoktól, és azt hiszik, hogy egy nagyon megterhelő mozgás a héten elegendő ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat. Ez egy tévhit – kutatások bizonyították ugyanis, hogy a heti 2 alkalommal végzett, kisebb intenzitású, rövidebb edzés áldásosabb, mint a heti egyszer, lóhalálában végzett hosszabb mozgás. Kezdetnek legyen elég, hogy reggel negyed órányit tempósan gyalogolsz, majd még egyszer sétálsz egyet ebéd után. Végezd ezt egy hónapon át, és kezdd így keringésed, fizikai állapotod javítását!
  • Reggelizz!
    0003840_1.jpg ()

    Az emberi szervezet legfőbb célja a túlélés. Komolyan hangzik, de igaz! Ez azt jelenti, hogy vészhelyzetben elkezdi felélni minden erejét, hogy életben maradjon. Ha tehát egy átaludt éjszaka után felkelve nem adod meg szervezetednek a nap indításához szükséges energiát, szépen elkezdi felélni az elraktározott testzsírt. Ez pedig fokozott éhségérzettel társul! Használd tehát a tápanyagokból – és ne saját testedből – származó energiát, és ez az energia adjon erőt a mindennapjaidban.  

  • Keringesd a kalóriákat!  
    Három napon keresztül a számodra előírt minimum kalóriamennyiséget fogyaszd. A negyedik napon ezt a mennyiséget emeld további 400 kalóriával. Ez a módszer felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, és stimulálja a szervezetet.  Arra figyelj, hogy a negyedik napra előírt plusz kalóriamennyiség egészséges fehérjéből, szénhidrátokból és zsírokból álljon – ne pizzából!
  • Igyál sok vizet!
    Az emberi test körülbelül 80%-a víz. Ha minimális mennyiségű folyadékot fogyasztasz vagy egyáltalán nem iszol semmit egész nap, tested elkezdi felhalmozni a benne összegyűlt vizet, ezáltal pedig folyton puffadtnak érzed majd magad. Fogyassz naponta másfél-két liter vizet, hogy megfelelően hidratáld a tested!
  • Inkább reggel mozogj!
    Ha belefér az idődbe, reggel mozogj! Azok, akik rendszeresen elmennek futni, gyalogolni a reggel folyamán, sokkal kevésbé lesznek éhesek, és hatalmas lökést adnak szervezetüknek a napra.
  • Fokozd az anyagcseréd olvasással ahelyett, hogy a TV-t bámulod!
    A Memphis állambeli egyetem kutatói 32 lány szervezetét elemezték. A lányok fél órán át a televízió előtt ültek. A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a normál nyugalmi anyagcsere fokozatához képest mintegy 16%-kal csökkent az anyagcseréje a lányoknak  a TV előtt ülve. Tehát ez idő alatt kevesebb kalóriát égettek, mintha olvastak, vagy szimplán nyugodtan feküdtek volna.
  • Próbáld ki a vízterápiát!
    A vízterápia különösen fontos! Az egyik lépés ennek megvalósítására a következő: minden reggel, ébredés után éhgyomorra igyál meg 7 dl hideg vizet. A reggeli csak a víz után legalább fél órával következzen. A hideg víz hatására tested elkezdi hőtermelését, anyagcsere-folyamatainak feltúrbózását, és a felhalmozott felesleges víz „kilökését”. Már az első hónap után érezheted, hogy mennek le a kilók a módszer hatására. A következő állomás az legyen, hogy a 7 dl vizet ebéd előtt fél órával is megiszod. Figyelem: ha a szükségesnél több kalóriát veszel magadhoz, a módszer nem lesz sikeres!  

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X