Főoldal > AKTUÁLIS > Egyél, hogy boldogabb legyél!

Egyél, hogy boldogabb legyél!

boldogságcsokoládédióemésztésenergiaételétkezésgörög joghurtgyümölcsolívaolajomega-3vitaminzöldség
0

Írta:

Enni jó, finom ételeket enni még jobb. De az a legjobb, ha finom, egészséges ételeket eszel, amelyek egyúttal még boldoggá is tesznek: próbáld ki a hangulatjavító, boldogító finomságokat!

Fekete csoki

Egyél csokit, de az legyen fekete! Ez a verzió ugyanis hangulatfokozó vegyületeket tartalmaz, például teobromint és feniletilamint. Kutatások szerint ha naponta eszel 30 g fekete csokit, akkor a szervezetedben akár két hét alatt csökkenhet a stresszhormon szintje, valamint a szorongást okozó kortizol szintje is.

Görög joghurt

Kétszer annyi fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos joghurt, segítségével emelkedik a szervezet fehérje-ellátottsága, valamint a dopamin és a noradrenalin szintje is növekszik az agyban.

Dió

A dióban lévő alfa-linolénsav, az omega-3 zsírsav egyik típusa képes javítani a hangulatot. Ezen kívül antioxidáns-tartalma véd a szabadgyökök kialakulásától is.

Smiling woman eating healthy salat

Quinoa

Ez a csodagabona segít a depresszió leküzdésében. Gazdag, komplett fehérjeforrás, amely aminosavakat, B- és E-vitamint, foszfort, magnéziumot, kalciumot és vasat is tartalmaz.

Extra szűz olívaolaj

Akik olívaolajban, diófélékben, teljes kiőrlésű gabonában, halban és hüvelyesekben gazdag étrendet követnek, 30 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvednek depresszióban, mint azok, akik nem iktatják étrendjükbe az egészséges olajokat tartalmazó ételeket.

Zöld leveles zöldségfélék

Ezek a zöldségfélék nagy mennyiségű B-vitamint és folsavat tartalmaznak, melyek hozzájárulnak a depresszió megelőzéséhez, valamint segítik a hangulatszabályzó neurotranszmitterek termelődését is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X