Főoldal > AKTUÁLIS > Levetkőzött a 72 éves Helen Mirren

Levetkőzött a 72 éves Helen Mirren

fotózásHelen Mirrenjótékonyságszépségszínésznősztár
0

Írta:

A színésznő ezért vállalta be, hogy megszabadul a ruháitól.

A hírességek néha meglepő dolgokat tesznek, olykor jó ügy érdekében. Ez történt Helen Mirrennel is, aki nemrég ledobta a ruháit egy fotózáson. Az egyik, Jason Bell fotós által készített képet mi is megmutatjuk, de annyit máris elárulunk: semmi 18-as karikás tartalmat nem fogsz látni a fotón. Mert hogy Helen Mirren – ahogy az egy úrinőhöz illik – nem mutat semmi illetlent, a felvételen egy vízzel teli medencében pózol.

Nem az Oscar-díjas színésznő volt az egyetlen, aki a Give Up Clothes For Good kampány keretében arra buzdította az embereket, hogy adományozzanak ruhákat jótékony célra. Rajta kívül még többek közt Kelly Brook modell, Julia Bradbury műsorvezető, illetve a Girls Aloud együttes két tagja, Kimberley Walsh és Nadine Coyle is támogatja ezt a jótékonysági akciót.

Helen Mirrenre visszatérve, ő egyébként nincs elszállva magától, de már nem is bizonytalankodik annyit a külseje miatt, mint régen. Ő úgy fogalmazott, hogy saját véleménye szerint sosem volt ragyogó szépség, de kinézete még most, 72 éves korában is – idézzük – „rendben van”, és ehhez ragaszkodik.

Ha már itt tartunk, alakja is nagyon rendben van. Ezt annak köszönheti, hogy hosszú évek óta szinte minden nap egy 12 perces gyakorlatsort csinál végig, amit a kanadai légierőtől lesett el. A mini edzésprogram 10 alapfeladatból áll, de nagyon hatásos.

„A gyakorlatok között helyet kapnak a térdemelések, felülések, mellkas-emelések, lábemelések, karkörzések, futás és a helyben szökdelés is. Ez egy olyan edzés, ami rövid idő alatt a teljes testet átmozgatja, bárhol és bármikor végezhető, sőt, felszerelés sem kell hozzá” – írja erről az edzésmódszerről egy külföldi magazin.

A világsztárnak is bejött, méghozzá elmondása szerint azért, mert aktív életmódjába is be tudja illeszteni, és egyre fittebbnek érzi magát tőle. „Egész életemben ezeket a gyakorlatokat végeztem, hol lelkesebben, hol kicsit ritkábban. Ha két héten át minden nap edzek, a végén úgy érzem, most már akár edzőterembe is mehetnék” – nyilatkozta.

Helen Mirren a táplálkozására is igyekszik odafigyelni, de mint mondja, ez nem a kalóriák miatt van. Inkább csak megszokás kérdése nála, ugyanis hosszú ideje él a mértékletesség elve szerint. „Sohasem vittem túlzásba semmit. Nem szokásom túl sokat enni vagy inni, így azért nem olyan nehéz kiegyensúlyozottnak maradni” – árulta el.

A diéták számára nem működnek, inkább a napi többszöri étkezésre szavaz. Ilyenkor kis adagokat eszik, méghozzá egészséges ételekből. Ezt nem is nehéz betartania, de az edzéseket illetően ritkán tud ennyire ragaszkodni az elhatározásához.

„Félévente el szoktam határozni, hogy edzőterembe fogok járni. Olyan 3-4 hétig tartom magam ahhoz, hogy ott fogok sportolni, de ez sosem szokott sikerülni, mert ennél én sokkal kényelmesebb természet vagyok. De szerintem nem is az a lényeg, hol sportolunk – a lényeg a rendszeres mozgás” – mesélte egy interjúban.

A színésznő is hisz abban, hogy ha olyan mozgásformákat találunk, amikkel tulajdonképpen nem is vesszük észre, hogy sportolunk, akkor hatékonyan, szórakozva tudjuk elérni, vagy megtartani a kívánt alakot. „A Nintendo Wii remek móka. Táncolhatsz, kocoghatsz vagy jógázhatsz, vagyis számtalan lehetőség közül magadnak állítod össze a gyakorlatsort, így az edzés soha nem lesz unalmas” – mondta korábban a sztár.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X