Főoldal > AKTUÁLIS > Dobó Ági szívügyekben óvatos

Dobó Ági szívügyekben óvatos

Dobó Ágiegészséggyerekkardiológiaszépségkirálynőszívultrahang
0

Írta:

Kardiológia vizsgálatra vitte fiait a szépségkirálynő

Mióta édesanya lett, Dobó Ági még jobban odafigyel az egészségére. Ezt a fajta tudatosságot a gyerekekkel kapcsolatban is követi, hiszen most már nem csak saját magáért, de a családjáért is felelősséggel tartozik. Nagyobbik fia nemrég múlt 3 éves, a kicsi októberben született, így kevés fontosabb feladat létezik most Ági számára, mint az anyaság. Rajongással szereti fiait, óvja, védi őket, amihez az is hozzátartozik, hogy az ajánlott orvosi szűrővizsgálatokat sem hagyják ki soha.

A gyermekkardiológia a gyermekgyógyászat speciális területe, amely a veleszületett és szerzett szívbetegségekkel foglalkozik. Magyarországon évente közel 1000 gyermek születik valamilyen szívbetegséggel, ezért nagy jelentősége van annak, hogy a megfelelő kezelés vagy gyógyulás érdekében időben kiszűrjék a problémát. A gyermekkardiológiai vizsgálat minden kisbaba és kisgyermek számára ajánlott, amely a fentiek mellett olyan korai tünetekre is rávilágít, mint például a viszonylag gyakran előforduló szívzörej.

„Korábban is a prevenció híve voltam, de mióta megszülettek a gyerekeim ez a szemlélet még hangsúlyosabbá vált. Ráadásul ez a vizsgálat, amellett, hogy a gyerekorvosunk is kifejezetten ajánlotta, teljesen fájdalommentes. A kis Nataniel végig mosolyogta az egészet, egy pillanatig sem volt olyan érzése, hogy akármitől is tartania kéne, bár azt gondolom, ehhez az a gyerekbarát légkör is hozzájárul, ami itt a Czeizel Intézetben mindig fogad minket” – kezdte Dobó Ági. – „Benedikt már nagyobb, így talán ezért is, de ő az első pillanatban tartott egy picit a helyzettől. Aztán egy kis idő után annyira feloldódott, hogy amikor megvizsgálta a doktor bácsi a doppler szívultrahang készülékkel, a kisfiam ragaszkodott hozzá, hogy Superman szívhangját is ellenőrizzék” – tette hozzá Ági, aki azt is elmondta, hogy Benedikt még otthon is arról mesélt apukájának, hogy mennyire bátor volt.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X