Főoldal > AKTUÁLIS > 5 túra, 2 kerék, 1 nap – Bringázással nyit a Balaton

5 túra, 2 kerék, 1 nap – Bringázással nyit a Balaton

Balatonbiciklibiciklitúraeseménykerékpárkerékpártúramozgásprogramsporttekeréstúra
0

Írta:

Május 2-án a Nyitott Balaton akció legnagyobb bringás eseményével, a McDonald’s Bringamánia

Május 2-án a Nyitott Balaton akció legnagyobb bringás eseményével, a McDonald’s Bringamánia Tour de Balaton túrával kezdődik az idei kerékpáros szezon. A tókerülő kerekezés ebben az évben a balatonföldvári kikötőből indul és nevezni öt távra lehet.
 
A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton programja az idei évben csatlakozott a Nyitott Balaton akcióhoz, melynek célja bemutatni, hogy a Balaton a főszezonon kívül is számtalan aktív programot kínál. A csodálatos tájakon való kerékpározás pedig, akár egyénileg, akár tömegsportként, egyike a Balaton nyújtotta legkiválóbb lehetőségeknek, így a két program célkitűzései is találkoznak.

Az idén ötéves McDonald’s BringaMánia program Balaton-kerülő túrája változatos és színes programokat kínál a kerékpározás szerelmeseinek. A Tour de Balaton indulói felkészültségüktől és vállalkozó kedvüktől függően megkerülhetik az egész tavat, esetleg csak a nyugati felét, vagy akár a keleti medencét. A program szervezői minden korosztályra gondoltak, hiszen lehetőség van a családi túra, vagy a legkisebbek esetében a mini táv teljesítésére is.

Az öt táv, amelyre nevezni lehet:
Balaton_206 (206 km) – teljes kör, az igazi teljesítmény túra,
Balaton_146 (146 km)– a nyugati medencét kerülő komoly kihívás,
Balaton_86 (86 km) – keleti „félkör” a lelkes bicikliseknek,
Balaton_32 (32 km) – ahol együtt tekerhet a család,
Balaton_6 (6km) – a legkisebbeknek nyújt önfeledt szórakozást.

Mindegyik túra a Balaton legnagyobb és egyben egyik legszebb vitorlás kikötőjéből, Balatonföldvárról indul, és ide is érkezik vissza. A Balaton_206 és Balaton_146 túra Tihanyig azonos útvonalon halad, majd a 146 kilométeres táv indulói Tihanynál átkompoznak, és Szántódtól teszik meg az utolsó néhány kilométert a célig. A Balaton_86-on indulók is kompoznak majd, de ők Szántódtól, majd a Tihanyba érkezés után egy hatalmas jobb kanyarral kerülik meg a Balaton keleti medencéjét. Ez a táv azoknak ideális, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával.

bringa2.jpg ()

A kisebb, 32 kilométeres, kifejezetten családi túrát azoknak találták ki a szervezők, akik gyerekeikkel szeretnének eltölteni egy kellemes, Balaton-parti bringanapot. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi időtöltés az egész családnak. Félúton egy hosszabb pihenő, frissítő és meglepetés lovas programok várják a kicsiket és nagyokat. A legrövidebb 6 kilométeres túra a mini bringások számára ígér remek időtöltést, hiszen a rájuk szabott tempóval, Balatonföldvár belterületén tekerhetnek kedvük szerint.

A távokon több helyen, frissítőpontokon töltődhetnek fel a résztvevők, a biztonságról pedig túravezetők, útvonal-biztosító motorosok és polgárőrök gondoskodnak majd. A McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton szervezőcsapata az egész hosszú hétvégén őrzött kerékpártárolóval és bringakölcsönzési lehetőséggel várja a túrázni vágyókat.

A Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a XVI. Balaton Boat Vízisport- és Szabadidő kiállítás is ekkor látogatható a kikötőben, így Balatonföldvár május 1-3. között valóban az aktív turizmus központjává válik. Aki kedvet kapott az aktív kikapcsolódáshoz, az a Balatonföldvári Kistérségi Turisztika Egyesület együttműködésével összegyűjtött kedvezményes szálláslehetőségekről a  www.tourdebalaton.foldvar.info weboldalon tájékozódhat.

További információ és nevezés:
www.facebook.com/TourdeBalaton.hu és
www.bringamania.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X