Főoldal > AKTUÁLIS > Szinte felismerhetetlen Nigella

Szinte felismerhetetlen Nigella

diétaétkezésfogyásfotózásfőzésszakácssztár
0

Írta: and

Platinaszőke Kleopátra-haj, porcelán bőr, ezüst-kék szemfesték. A fotókra pillantva ki hinné, hogy a

Platinaszőke Kleopátra-haj, porcelán bőr, ezüst-kék szemfesték. A fotókra pillantva ki hinné, hogy a sztárszakács, Nigella Lawson „rejtőzik” a smink és a paróka alatt? Pedig így van, és szerintünk nem is áll neki rosszul ez az egész – bár meg kell hagyni, mi meglepődtünk, mert úgy szerettük őt meg, amilyennek megismertük: hosszú, sötét fürtjeivel és természetesebb hatású sminkben.
 
Nigella a You magazinnak állt modellt, aminek nemcsak 32 oldalas karácsonyi receptmelléklettel, hanem személyes sztorikkal is kedveskedett. A lapból kiderül például, hogy a karácsonyt rendszerint családjával és barátaival ünnepli, de nem drága ruhákban, hanem inkább parókákban mókázva.
 
„Nincs feszengés a puccos holmikban, és elképesztő összegek sem mennek el a ruhákra. Inkább felmegyek egy-két weboldalra, ahonnan parókákat lehet rendelni – sokkal olcsóbban, mint a legtöbben gondolnák” – nyilatkozta.
 
Azt sem lehet nem észrevenni, hogy a sztárszakács 54 helyett 34 évesnek sem néz ki, és le is dobott jó pár kilót az utóbbi időben. Egy külföldi oldal úgy tudja, 46-48-as méretű ruhái helyett már 38-40-es méretet hord mindenből, ami elég nagy változást jelent az öltözködésében is.
 
nigella2.jpg ()Titka néhány egyszerű változtatásban rejlik: sokkal egészségesebben étkezik, több sovány húst és zöldségfélét szedve a tányérjára az étkezéseknél. Emellett odafigyel a rendszeres táplálékbevitelre, és több vitamint, ásványi anyagot, illetve halolajas étrend-kiegészítőket is fogyaszt.
 
Sokaknak tetszik az új Nigella, mások viszont nem helyeslik ezt a változást, hiszen mindig is ő volt az a sztárszakács, akit azért (is) szerettek a rajongók, mert nemcsak megfőzte és megsütötte az elképesztő finomságokat, hanem élvezettel kóstolgatta is az ételeket.
 
Azt viszont mindig is nehezen viselte, hogy a médiában rendszerint beszólnak neki teltebb alkata miatt. Ezért 2012-ben már volt egy látványos fogyása, akkor három ruhamérettel lett kisebb. Ehhez úgy hírlik, hogy egy olyan diéta- és edzéstervet követett, amit szupermodelleknek talált ki James Duigan személyi edző. Szerinte vannak különböző mérgező ételek, amelyek megkötik a zsírt a szervezetben. A legveszélyesebbek a koffein, a finomított cukor, az alkohol és a feldolgozott, kész élelmiszerek.
 
Ezek helyett számtalan más megoldás létezik, ami amellett, hogy laktató, könnyen elkészíthető és jó hatással van a szervezetünkre. Ilyen például a különbözőképpen megfőzött friss hal, a sovány húsok, és a friss, lehetőleg bio gazdaságból származó zöldségek. Ezek mellett persze időnként az ember némi ropogtatnivalót is megkíván, erre pedig a gyümölcsöket, a nyers dióféléket és az avokádót ajánlja a személyi edző.
 
A diéta legfontosabb összetevője az a Duigan által kitalált shake, amiben sötétzöld zöldségek és gyümölcsök vannak összeturmixolva probiotikumokkal és gyógynövény-kivonatokkal. Ez ugyanis csökkenti az éhséget, ugyanakkor erősíti az immunrendszert. Állítólag Nigella ezen elvek alapján kezdett el étkezni, és hozzá testmozgásként a kardiót választotta.
 
A Twitteren rendszeresen megosztotta követőivel, hogy mit eszik. A menüből kitűnik, hogy a fenti négy mérgező adalékot szinte teljesen kiiktatta az étrendjéből, de legalábbis arra külön figyelt, hogy szénhidrátot maximum csak délelőtt vigyen be, este már semmiképp. Ez sokaknál bevált fogyókúrás módszer. Nigella a reggelijéből kihagyta a zöldségeket, pedig jó lenne időnként azzal indítani a napot, és persze az esti étkezéseknél is be kellene iktatni – talán mostani fogyásánál már így is tett.

Fotó: Daily Mail


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X