Főoldal > AKTUÁLIS > Ugorj fejest az őszbe C-vitaminnal!

Ugorj fejest az őszbe C-vitaminnal!

betegségC-vitaminegészségimmunrendszerőszvitamin
0

Írta:

Jakabos Zsuzsa Európa-bajnok úszónőnk nemcsak sportkarrierjét, hanem egészségét illetően is rendk&

Jakabos Zsuzsa Európa-bajnok úszónőnk nemcsak sportkarrierjét, hanem egészségét illetően is rendkívül tudatos. Titkos csodaszere, a nagy dózisú C-vitamin segítségével teszi ellenállóbbá szervezetét egy megfázással vagy influenzával szemben. Erre a jól bejáratott „egészségtrükkre” tavaly ősszel még inkább szüksége volt, amikor komoly vállműtéten esett át. A rehabilitáció időszakában a szépséges olimpikon fokozottan erősítette és óvta immunrendszerét. Ebben a fizikailag és mentálisan nehéz időszakban két dolog volt a segítségére, újdonsült cicája és a C-vitamin.

jakabos2.jpg ()Jakabos Zsuzsának tavaly októberben egy számára szokatlan élethelyzettel kellett szembenéznie. A 25 éves versenyző vállában egy krónikus gyulladás volt, ami évek óta rosszabbodott, így a műtét elkerülhetetlenné vált. A műtét utáni hónapok a rehabilitációról és az újrakezdésről, a türelemről és a kitartásról szóltak. A tudatos élsportoló mindent bevetett a nagy visszatérésért folytatott harcban! Ebben a táplálék-kiegészítők jolly jokere, a BioTechUSA hozzáadott csipkebogyóval és bioflavonoidokkal készült 1000 mg kiszerelésű C-vitaminja segítette. A műtétet követő regenerációs időszak pont az immunrendszer szempontjából kritikus őszi-téli hónapokra esett, amikor szervezetünk kevésbé ellenálló a betegségekkel szemben. Így az úszónő a szokottnál is nagyobb körültekintéssel óvta egészségét a hidegben, tisztában volt azzal, hogy csakis erős immunrendszerrel van esélye a nagy visszatérésre. „Nekem a C-vitamin a titkos csodaszerem, nemcsak télen, de nyáron is szedem. Ha egy picit is kapar a torkom, vagy gyengébbnek érzem magam, a szokottnál is nagyobb dózist veszek be belőle, így nem is szoktam betegeskedni.” A C-vitaminnak a regeneráció tekintetében kiemelkedő szerepe van, hiszen gyorsítja a sebek begyógyulását, a kötőszövet regenerációját, a csont- és porcképződést. „A C-vitamin ezen áldásos tulajdonsága a vállműtétem utáni időszakban különösen jól jött.”

jakabos3.jpg ()A gyógytorna, a kemény felkészülés és a tudatos életmód kombinációja happy endet hozott a legszebb olimpikonnak megválasztott úszónő számára. A pécsi lány visszatért, nem is akárhogy! Bravúrosan teljesített az augusztusi berlini Európa-bajnokságon. Váltóban bronzérmes lett, 200 pillangón pedig élete legboldogabb negyedik helyét szerezte meg. Zsuzsa a következő megmérettetéseket illetően is nyugodt lehet. A vágyott helyezés és időeredmény elérésében erős immunrendszere is segíti majd Rióban, élete negyedik olimpiáján, itthon pedig egy cica is szurkol majd neki.

Forrás: BioTechUSA


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X