Főoldal > AKTUÁLIS > 9 kihagyhatatlan nyár eleji program

9 kihagyhatatlan nyár eleji program

fesztiválnyárprogram
0

Írta: and

Hamarosan itt az igazi nyár – tegyünk hát arról, hogy a legmelegebb évszak izgalmas, változatos

Hamarosan itt az igazi nyár – tegyünk hát arról, hogy a legmelegebb évszak izgalmas, változatos programokkal induljon számodra is! Válogass az alábbi programlehetőségek közül, és biztosan remekül fogod magad érezni a bőrödben – legyen akár hűvösebb idő, akár igazi forróság.

1. Keszthely Triathlon – tedd próbára magad!

Ha kihívást keresel, és nincs még programod május végére, akkor már most írd be a naptáradba, hogy 2014. május 31-én délben Keszthelyen, pontosabban a Keszthely Triathlonon a helyed. Mi kell egy felejthetetlen triatlon versenyhez? Jó pálya, kifogástalan szervezés, na meg nem árt a meleg idő és az izgalmas környezet sem. A Keszthely Triathlon ötvözi a felsoroltakat és maradandó élményt nyújt az egész családnak. Vágjatok hát bele, hiszen itt az amatőr- és élsportolók is megtalálják a számukra ideális, és kihívásokkal teli távokat.  A verseny fénypontjaként egy napra életre kel a lenyűgöző és varázslatos szépségű Festetics-kastély, amelyen a futás során haladtok majd át.

További infók: http://keszthelytriatlon.hu és a Facebookon.
 

2. Budapest Jógafesztivál

Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg a Budapest Jógafesztivált, ami nemcsak azért népszerű, mert ingyenes, ismeretterjesztő rendezvény, hanem ezért is, mert egyre többen szeretnek bele a jógába és az egészséges életmódba. Te is ebbe a csapatba tartozol? Akkor ne hagyd ki május 25-én, vasárnap 9 és 17 óra közt a változatos programokat: 30 és 60 perces vezetett foglalkozások várnak a benti nagyszínpadon és a nagyteremben, a teraszon pedig 15 perces jógabemutatók lesznek, míg a belső termekben piactér és kiállítás vár az egészséges életmód jegyében. Új, karitatív kezdeményezésüket, az Érzékenyítő sarkot is kipróbálhatod, ahol a CivilMag szervezésében speciális igényű felnőttekkel és gyerekekkel jógázhatsz együtt te is, a társadalmi elfogadás szellemében. A helyszín a megújult Akvárium Klub.

További infók: www.jogafesztival.hu

3. Deja Vu fesztivál

Scooter, Mr. President, Haddaway, 2Unlimited – ugye, gyerekként vagy tinédzserként te is imádtál az ő zenéjükre táncolni? Ha így volt, és szeretnél élőben is bulizni az egykor a rádióban hallott slágereikre, akkor idén tervezz be egy szegedi kiruccanást, mivel ezek a világsztárok is ott lesznek Szegeden, a június 4-től 8-ig megrendezésre kerülő Deja Vu fesztiválon. Jó hír a fesztiválozóknak, hogy a korábbiakban meghirdetett 3 nap helyett 5 napig hódolhatnak a 90-es évek bulihangulatának, mindezt változatlan bérletáron. Ráadásul a programba bekerült egy különleges koncertsorozat is, mely az elmúlt évek hazai tehetségkutatóinak legkedveltebb sztárjait vonultatja fel: színpadra lép Pál Dénes, Király Viktor, Muri Enikő, Kökény Attila, Janicsák Veca, végül az MDC-vel fellépő R-Go zárja az ötnapos fesztivált.

Ha találkoznál velük, vagy a nemzetközi sztárvendégekkel, illetve a rendezvényen szintén fellépő Dobrády Ákossal, a V-Techhel, Kozsóval, a Kozmixszal vagy a Kerozinnal, erre is lesz lehetőséged: korlátozott számban VIP-belépők vásárolhatók. Ne maradj le róluk! 

További infókért és jegyvásárlási lehetőségekért katt ide!

4. Erdei wellness

A túlhajszolt hétköznapokban időnként szükségünk van egy-egy wellness hétvégére, amely kisimít és oldja feszültségeinket. Ha te is így vagy ezzel, legközelebb gondolj vizes kikapcsolódás helyett az erdőre, mint wellness forrásra. Hogy miért? Mert az erdei wellness minden érzékszervünkre hat. A zöld az emberi szem számára a legmegnyugtatóbb szín, a fülnek pedig ott a madárkórus csivitelése. De a csend-élményt is megtapasztalhatjuk: elcsendesedés során a test ellazul, befelé, magunkba figyelünk, relaxálunk és erőt gyűjtünk. Aki kíváncsi és nyitott nem mindennapi relaxációs módszerekre, akár az ősi kelta legendák nyomán máig ható faterápiát is segítségül hívhatja egy igazi erdei wellneszezés során. Ha kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz, próbáld ki mondjuk a soproni Lövérekben. Itt a Mesél az erdő családi hétvégén május 30 és június 1 közt éjszakai erdei séta, hajnali madáróra és napfelkelte, madárbarát tanösvény és erdei élménypálya is vár. Emellett részese lehetsz egy különleges Csendgyakorlat Magyar Rekord kísérletnek is Laár András vezetésével. www.danubiushotels.hu/lover

erdei.jpg ()5. IV. Budavári Sörfesztivál

Határtalan sörünnepre várnak június 12 és 15 közt a Budai Várban, ahol immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Sörfesztivál. Idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett – prágai hangulat, Magyarországon elérhetetlen cseh sörök és extrém sörkülönlegességek várnak. A hagyományos nedűk mellett a birsalmás, a narancsos-korianderes, az erdei gyümölcsös, a banános, a szilvás és a müncheni recept alapján készült Kótyagos sört is csapra verik a négynapos rendezvényen. A bátrabbak a Kapucinus legújabb, közel 50 százalékos sörpárlatát is kipróbálhatják, a lágyabb ízek kedvelői a Cider Ligetben, a cigányzenét kedvelők pedig a Balkán Kertben szórakozhatnak majd. A folyékony kenyér széles kínálatán túl a zenei paletta is bővült: koncertet ad a nagysikerű Majka es Curtis, de lesz Boney M élő koncert Sheyla Bonnick-kal, „We Love The 90s” retro megabuli a pénteki napon, Caramel pedig a sörünnepen énekel utoljára szeptemberi nagykoncertje előtt Budapesten.

További infók: www.budavarisorfesztival.hu

6. Flamenco est a New Orleans Clubban

Olykor te is arról álmodozol, hogy gyönyörű spanyol táncosnővé változol, aki filmbe illő mozgásával megbabonázza a férfiakat, vagy legalábbis a kedvesedet? Vagy ha táncra nem is vállalkoznál, szeretnél legalább egy estét a flamenco bűvöletében tölteni? Akkor itt az alkalom: foglalj már most asztalt május 30-ára a New Orleans Clubba, ahol este 9 órától Sophia Pirok y su grupo – flamenco estje szórakoztatja majd a közönséget. Lesz zene és tánc, tánctanítással és tapas vacsorával, eredeti spanyol menüvel. A jegy, ha vacsora jegyet is igényelsz, 6000 forintba kerül, ha viszont a galérián szeretnél ülni, csak 3000 forint.

További infók: www.neworleans.hu

flamenco2.jpg ()7. Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán

Ha egy igazi családi fesztiválon szeretnél részt venni, akkor idén június 27 és 29 közt látogass el Tatára, ahol a Víz, Zene, Virág Fesztiválon várnak minden földi jóval. Lesznek koncertek, kulturális-, virág- és gyermekprogramok. Fellép többek közt a Quimby, a Kft, a Ghymes, Demjén, a Mystery Gang ft. Péterfy Bori, a Hot Jazz Band és a Romano Drom. A színpadi produkciók mellett kiállítások, kulturális-, virág- és sportprogramok valamint a kézműves és gasztronómiai Vásári Sokadalom adják meg a fesztivál különleges hangulatát. A Tatai Vár, az Esterházy-kastély és az Öreg-tó egyedülálló látványosságot nyújtó környezetében hat színpadon közel kétszáz produkció és programelem várja a család minden tagját. Jól hangzik, ugye? És ha mindez nem lenne elég, még izgalmas vízi versenyek és lélegzetelállító légibemutatók gondoskodnak arról, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. 

További infók: www.vizzenevirag.hu és a Facebookon.

8. Az „utcára kilépő művészet” – Rippl-Rónai Fesztivál

Megszámlálhatatlan zenei- és kulturális fesztivállal büszkélkedhetünk idén is, melyek közül a május 22-25 közt Kaposváron megrendezésre kerülő Rippl-Rónai Fesztivált emelnénk ki. Ennek varázsát a remek kiállítások és a belváros mediterrán hangulatot idéző, pezsgő életének együttese, illetve a régi fényében ragyogó Róma Villa biztosítja. A 2014-es programsorozat középpontjában Rippl-Rónai regénybe illő módon megtalált I. világháborús grafikáiból rendezett kiállítás, és Márton Árpád csíkszeredai festőművész Vaszary Képtárban látható nagyszabású tárlata áll. A műtermek, művészeti műhelyek és múzeumok világából az „utcára kilépő” művészet egyedi és különleges értéket jelent a magyar művészeti fesztiválok palettáján. A Fesztivál a Rippl-Rónai szellemiség jegyében egyszerre ad teret a kísérletezésnek és közvetíti az idő próbáját már kiállt örök értékeket. Aki ezekben a napokban Kaposvárra látogat, megbizonyosodhat arról, hogy igaz az állítás: a művészet igazi örömforrás, életünket tartalmasabbá, gazdagabbá teszi.

További infók és részletes program: www.egyud.kaposvar.hu

9. Hajrá G. I. Jane!
 
A Nemzetközi Harcászati és Military Fesztiválon 2014. május 23-25. között Te is próbára teheted a keménységedet! A hadi- és küzdősportok, harcművészetek mellett egyéb mozgásformák is bemutatkoznak, például a taktikai fitnesz (TACFIT) amely eredetileg különleges egységek számára került kidolgozásra, de szuper zsírégető és alakformáló hatása miatt széles körben is elterjedt. A TACFIT saját testsúlyos edzés, amely máshonnan is ismert eszközparkkal (pl. kettlebell, TRX, clubbell) is dolgozik. Próbáld ki és meglátod az eredményt: zsírégetésre, teljesítménynövekedésre és látványos izomfejlődésre számíthatsz. A nagyszabású hétvégi rendezvényen mindemellett hagyományőrző alakulatok bemutatója, veterán járművek hadosztálya, harci jelenetek, csaták, lövészet, koncertek és egy hatalmas buli vár rád!

További infók: www.hmfest.hu

+1. Budapestre érkezik a NIVEA Fitness Tour

A vidéki állomások után Budapestre érkezik a NIVEA Fitness Tour (Családi Egészség- és Sportnap), melyen kicsiket, és nagyokat egyaránt izgalmas programokkal várnak. Az eseménynek a MOM Sport Uszoda és Szabadidőközpont ad otthont június 1-én. Nemcsak olyan izgalmas órákon vehetsz részt, mint a Piloxing, a Beautyrobic, a Spartan Fighter Fitt Training, vagy a PortDeBras, hanem további érdekes bemutatókkal, programokkal is várnak. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ a www.nivea.hu/tour14 oldalon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X