Főoldal > AKTUÁLIS > Nőkre leselkedő veszélyek

Nőkre leselkedő veszélyek

biztonságháztartáshölgyekkávénőkveszély
0

Írta:

„A számok és a szakértői vélemények is alátámasztják, hogy míg a férfiak &

„A számok és a szakértői vélemények is alátámasztják, hogy míg a férfiak általában többször barkácsolnak a garázsban, fúrnak-faragnak a lakásban, a hölgyeket jellemzően több baleset éri a fürdőszobában, illetve a konyhában” – mondta Halmos Gyula, egy népszerű biztosító centrum főosztályvezetője, akinek segítségével összegyűjtöttük azokat a példákat, amelyekre fokozottan érdemes a hölgyeknek odafigyelniük.

1. Konyhai balesetek – főzés

Bár a férfiak egyre nagyobb szerepet vállalnak a háztartásban, segédkeznek a konyhában, általánosságban elmondható, hogy főzés közben a nőket sokkal több baleset éri. Emellett 2013-as adatok alapján 55,8%-ban hölgyek szenvedtek el otthonukban lakáskárt. A biztosító társaság szakértője szerint az egyik leggyakoribb lakásbaleset a konyhai tűzkárokhoz kapcsolódik. „Az egyik leggyakrabban előforduló hiba, hogy az elfoglalt háziasszonyok főzés közben ottfelejtik a tűzhelyen az olajos serpenyőt, és az ebből keletkező tűz először felgyújtja a szagelszívót, majd a konyhabútort”- mondta a szakértő.

Wellness Cafe tipp: Fogadjuk el, hogy nem lehetünk egy időben több helyen. Ha főzünk, soha ne hagyjuk őrizetlenül a konyhát, mert akár életveszélyes is lehet az okozott kár!

 Vigyázz a reggeli kávéfőzéssel!

Sokaknak egy forró feketével indul a nap, így tartsuk szem előtt, hogy a második legveszélyesebb konyhában végzett tevékenység a kávéfőzés. A kávéfőző robbanása nagyon kockázatos és sajnos nagyon gyakran előfordul!

Wellness Cafe tipp: Szerencsére a modern kávéfőzők kialakítása egyre biztonságosabb, azonban arra is fontos odafigyelni, hogy a kávéfőzőt mindig alaposan tisztítsuk ki használat után, mert az eltömődött szelepekben túlnyomás keletkezhet, amely a készülék felrobbanásához is vezethet.

veszely2.jpg ()2. Lopás

A lakásbiztosításhoz tartozó kiegészítő szolgáltatás alapján igen sok bejelentés érkezik rablással kapcsolatban. 2013-ban 60,6%-ban nőket fosztottak meg értékeiktől, így a beérkezett kárbejelentések arányát tekintve elmondható, hogy több esetben érintettek a nők az otthoni, de akár az utcai rablások során is, mint a férfiak. „Értékeinkre fokozottan figyeljünk és körültekintően zárjuk a lakás ajtaját, ha meghitt vacsorára sietünk kedvesünkkel. Éppúgy fontos az utcán is táskánkat kezünk ügyében, biztonságban tartani, ugyanis a tolvajok számára a legnépszerűbb női értéktárgyak továbbra is a táska és az ékszerek” – teszi hozzá Dr. Pálvölgyi Zsuzsanna szakértő.

Wellness Cafe tipp: Mivel sajnos egyre trükkösebb rablási megoldásokkal találkozhatunk akár az otthoni rablások esetében, akár a tömött közlekedési járműveken, a zsúfolt bevásárlóközpontokban, mindig ügyeljünk arra, hogy értékeinket biztonságban tudjuk, táskánk pedig mindig legyen bezárva.

3. Autós károk

A biztosítótársasághoz 2013-ban beérkezett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és kárbejelentések alapján a károk elszenvedői 60,5%-ban férfiak voltak. Ha csak a hölgyek által tett kárbejelentéseket vizsgáljuk, akkor megállapítható, hogy a parkolás közben elszenvedett anyagi kár a leggyakoribb.

Wellness Cafe tipp: Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy beférünk a parkolóhelyre, ne kísérletezzünk, inkább keressünk egy másikat. Akkor se próbálkozzunk, ha nagyon sietünk, mert sokkal több időbe és energiába kerül, ha tévesen mérjük fel autónk méretét, mint az, ha ugyanennyi idő alatt keresünk egy megfelelő parkolóhelyet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X