Főoldal > AKTUÁLIS > Így készült fel a Rossz tanár című filmre Cameron Diaz!

Így készült fel a Rossz tanár című filmre Cameron Diaz!

diétaedzésétrendfilmszínésznő
0

Írta: and

Kinyílik a kocsiajtó, kiszáll egy gyönyörű nő sortban és a hasán összecsomózott ingben. Hamarosan nemcsak az autók lesznek vizesek, hanem ő is, tökéletes alakja láttán pedig még a helyi rendőr is kisebb balesetet okoz. Ha láttad a Rossz tanár című filmet, a fenti jelenet biztosan számodra is megmaradt. Ha viszont még nem nézted meg, eláruljuk, […]

Kinyílik a kocsiajtó, kiszáll egy gyönyörű nő sortban és a hasán összecsomózott ingben. Hamarosan nemcsak az autók lesznek vizesek, hanem ő is, tökéletes alakja láttán pedig még a helyi rendőr is kisebb balesetet okoz.

Ha láttad a Rossz tanár című filmet, a fenti jelenet biztosan számodra is megmaradt. Ha viszont még nem nézted meg, eláruljuk, hogy a vicces képsorok, és egyben a mozi főszereplője Cameron Diaz, aki a forgatásra tovább tökéletesítette eddig is elképesztő alakját.

Egy külföldi weboldal értesülései szerint a 39 éves színésznő nem szigorú diétával, vagy túlzásba vitt edzéssel készült fel új filmjére: heti 3-5 alkalommal sportolt, váltogatva a kardio-, Pilates- és erősítő gyakorlatokat. Ha tehát hétfőn kardióval kezdett, kedden erősítéssel, szerdán pedig Pilatesszel folytatta a hetet, és csütörtökön vagy pénteken ismét kardio vagy erősítés következhetett.

Kardio edzésként Cameron a magas intenzitású intervallum edzést választotta. Ennek lényege, hogy teljes erőbedobással végzett, mondjuk 30-60 másodperces szakaszok váltakoznak alacsonyabb intenzitású etappal, ami jelenthet leülést vagy lassabb mozgást is. 

Cameron ennek szellemében az emelkedőn való sprintelést választotta: gyors futás után 2-3 percet pihent, majd ezt 3-8 alkalommal ismételte, aktuális egészségi állapotától, fittségétől és edzésre szánt idejétől függően. A gyors futás és a séta váltakoztatásával felgyorsul az anyagcsere, intenzívebben éghetnek a kalóriák, és a hormonháztartásra is kedvező hatással van.

Ami az erősítést illeti, a sztár súlyzós gyakorlatokat végzett az edzőteremben, illetve guggolással és kitöréssel érte el, hogy lábait és popsiját több millió nő irigyelje világszerte. Cameron ezekhez a gyakorlatokhoz is kis súlyzókat használt. A guggolást 5-8 alkalommal végezte, majd egy-egy kis pihenő után ismét guggolt. Ezt a sorozatot háromszor ismételte. 

A színésznő egyébként nemcsak az edzőteremben szeret mozogni, hiszen köztudott róla, hogy lételeme a mozgás. Így gyakran láthatják őt a szabadban kocogni, úszni, szörfözni, télen pedig a sípályákon is igazán elemében érzi magát.

Aktív életmódja miatt Cameronnak gondolnia sem kell a fogyókúrákra, viszont arra odafigyel, hogy ne fogyasszon túl sok szénhidrátot: a kenyér- és tésztafélékkel, valamint a fehér cukorral nagyon óvatos. Korábban szívesen falatozott gyorséttermekben, és gyakran sörrel öblítette le kedvenc ételeit, ma viszont már tudatosan táplálkozik.

Emellett a 175 cm magas sztár napi 5-6 kisebb étkezéssel biztosítja, hogy ne éhezzen meg nagyon. Így nemcsak azt akadályozza meg, hogy az esetleges rendszertelen étkezések miatt szervezete több kalóriát raktározzon el, hanem azt is, hogy megkívánjon néhány zsíros vagy cukros finomságot.

A csinos színésznő szívesen indítja proteinben gazdag táplálékkal igencsak zsúfolt napjait, hogy mindenre legyen elég energiája. A reggelije általában protein shake vagy rántotta, tízóraira gyümölcsöt vagy egy maroknyi mandulát majszol el, ebédre pedig grillcsirke-mellet vagy garnélarákot kér zöldségágyon. Uzsonnára protein shake-et vagy alacsony zsírtartalmú joghurtot fogyaszt, vacsorára pedig szívesen eszik csirkemellet brokkolival vagy karfiollal.

Cameron diétás tippje:

„Ha kicsit sem vagy éhes, ne egyél. Inkább hagyd ki mondjuk a tízórait, és az így megspórolt kalóriákat használd fel egy előrehozott ebédnél: majszolj el néhány kocka étcsokit, és ne legyen lelkiismeret-furdalásod!” – mondja a színésznő.

Fotó: Profimedia.hu

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X