Főoldal > AKTUÁLIS > Itt az ősz, irány a mozi!

Itt az ősz, irány a mozi!

0

Írta:

Szuper filmek októberben is

Az Őrzők legendája 3D (Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole)
animációs/családi film

filmokt3.jpg ()Talán léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése. Megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.

Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők tisztábbnak, különlegesebbnek állítják magukat a többi fajtársuknál. A fióka mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Ebből a történetből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit.

Bemutató: október 7.

22 lövés ( L’Immortel)
Színes, feliratos francia krimi

Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno – Leon, a profi, A Da-Vinci Kód). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét.

Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében… esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának?

A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta.

Bemutató: október 7.

Ízek, imák, szerelmek (Eat Pray Love)
amerikai romantikus film

Mindene megvolt, amire a modern nőnek szüksége lehet: férj, ház, karrier, belátható távlatok – ám Liz Gilbert (Julia Roberts) rájön, hogy egyikre sem vágyik. Arról viszont fogalma sincs, hogy mire van szüksége igazán. Egy csúnya válás után egy váratlan döntéssel elhagyja addigi élete biztonságos kereteit, és hosszú útra indul, hogy teste és lelke is megkapja, amire igazán vágyik.

filmokt2.jpg ()Utazásai során Olaszországban felfedezi az evés őszinte örömét, Indiában megismeri az ima erejét és végül Balin váratlanul átélheti a belső békét és az igaz szerelemmel járó kiegyensúlyozottságot.

Bemutató: október 14.

Alfa és omega (Alpha and Omega)
Színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm

Mi kell egy igazi nagy kalandhoz? Stoppolás, megálló kamionosok, dühös medvék, tüskés sündisznók és egy golfozó liba a labdaszedő kacsájával. Csak kérdezd Kate-t és Humphrey-t, a vadőrök által befogott és az ország túloldalára szállított két farkast, akik próbálnak hazajutni.

A fürge észjárású Humphrey egy igazi omega farkas, akinek a szellemes szóviccekről szólnak a napjai, és leginkább bugyuta társaival lóg, a tréfálkozó farkasokkal és a videójátékokkal játszó mókusokkal. Teljes ellentéte Kate, az alfa nőstény, aki kötelességtudó, fegyelmezett és ügyes Lara Croft-féle mozgása pedig mindenkit ámulatba ejt. Humphrey jelszava „Nevettesd meg őket!”, Kate-é „Én vagyok a főnök!”. Kettejüknek együtt pedig több ezer kilométert kell megtenniük, és csak egymásra számíthatnak.

Mindeközben otthon a menetelő rivális farkas falkák viszályt szítanak, s úgy tűnik csak Kate és Humphrey tudja helyreállítani a békét. De ehhez legelőször egymást kell túlélniük.

Bemutató: október 21.

Sejtcserés támadás (The Switch)
Színes, feliratos amerikai vígjáték

Jennifer Aniston és Jason Bateman a Sejtcserés támadás főszereplői, amely egy nem szokványos vígjáték Kassieről, egy okos, vidám, szingli lányról, aki a kissé idegbajos legjobb barátja, Wally határozott ellenvetésének eleget nem téve végképp úgy dönt, itt az ideje egy babának, még akkor is, ha ezt saját magának kell is megoldania… egy sármos „önkéntes” spermadonor apró kis segítségével (Patrik Wilson). A jóbarát Wally nem tudja, Kassie babaterve nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte, de rendben révbeért. Aztán eltelik hét év, és mindenre fény derül, amikor is Kassie és csemetéje visszaköltözik New York-ba, és Wally végre megismerkedik Kassie koraérett– furcsa módon szintén némileg ideggyenge – kisfiával. Felhőtlen szórakozás A család kicsi kincse és a Juno alkotóitól.

Bemutató: október 21.

filmokt4.jpg ()Tolvajok városa (The Town)
amerikai akciófilm

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall)… és ettől kezdve minden megváltozik.

A nő kiszabadul, de retteg, hiszen a bűnözők ismerik a nevét és lakcímét. Amikor azonban megismerkedik Douggal, eszébe sem jut, hogy a sármos srác néhány nappal ezelőtt még a támadója volt. A felébredő szenvedély mindkettejük életét felforgatja: közös történetük egyre veszélyesebb irányba vezet…

Bemutató: október 21.

Könnyű nőcske (Easy A)
amerikai vígjáték

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

Nyomokat hagy, pletykát kelt magáról: néhány dollárért bárki felvághat azzal, hogy vele jár – ő nem fogja megcáfolni őket. Az üzlet felpörög, de a pletykahadjárat alig marad le mögötte: hamarosan az egész iskola, lassan az egész város, egy nagyon kedves, régi barátja (Penn Badgley) is tud róla, sőt, még a szülei (Stanley Tucci, Patricia Clarkson) is hallanak az erkölcstelen lányról és Olive már nem találja a kiutat a hazugságok hálójából…kieszel egy tervet, hogy véget vessen az ellene indított rágalmaknak, mert bár jóhiszeműen kedves volt mindenkivel, viszonozni azt már senki nem akarja.

Bemutató: október 28.

Forrás: Intercom és Fórum Film Hungary

Ismerd meg hazánk gyógynövénykincseit!

Élj hosszabb életet a szójától!

Játssz és nyerj wellness hétvégét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X