Főoldal > Utazás > Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból! (x)

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból! (x)

fesztiválgyógyfürdőgyógyvíztermészetZalakaros
0

Írta: and

A legvirágosabb város Zalakaros az ország dél-nyugati szegletében fekszik idilli környezetben, közvetlenül az M7-es autópálya mellett. A fürdőváros a Kis-Balaton fővárosa, s e kedvező fekvésből adódóan, az érintetlen természet, a madárcsicsergés, mind a kínálat része. Tudj meg mindent Zalakarosról: www.zalakaros.hu Wellness Cafe tipp: Csodás sétákat tehetsz a Bodahegyi arborétumban és a karosi domboldalban is, ahol […]

A legvirágosabb város

Zalakaros az ország dél-nyugati szegletében fekszik idilli környezetben, közvetlenül az M7-es autópálya mellett. A fürdőváros a Kis-Balaton fővárosa, s e kedvező fekvésből adódóan, az érintetlen természet, a madárcsicsergés, mind a kínálat része.

Tudj meg mindent Zalakarosról: www.zalakaros.hu

Wellness Cafe tipp:
Csodás sétákat tehetsz a Bodahegyi arborétumban és a karosi domboldalban is, ahol érdemes megkóstolnod a híres Tónai bort.

zalakarosnyito.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Karneváli hangulat

A városban májustól szeptemberig egymást értik a remek fesztiválok. Ha érdeklődsz a borkultúra iránt, látogass el a szüreti rendezvényre, ahol megkóstolhatod a helyi pincészetek nedűit és a szomszédos borvidékek specialitásait.

Éjszakai fürdőzés

A simogató hullámokban ejtőzve koccints a mediterrán hangulatú Zalakarosi Kertfürdőben, ahol a vérpezsdítő ritmusoké és az őrjítő koktéloké a főszerep, s a jegyedet akár egy sangriára is beválhatod.  Koktél Party és Sangria Party a vakáció ideje alatt minden szerdán, 20.00-24.00 között, a belépőjegy ára 1500 Ft/fő.

Wellness Cafe tipp:
Ha szeretnéd megörökíteni az eseményeket, a „Beach Fotózdában”, remek retro strandfelvételeket készíthetsz.

Barangolás a természetben 

Ha aktív kikapcsolódási lehetőségeket keresel, remek program a várostól mindössze 15 km-re található, hazánkban különlegességnek számító kápolnapusztai Bivalyrezervátum, amely 1997 óta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A természet közelségét a Zalakaros környéki túraútvonalakon is élvezheted, és érdemes elbicajoznod a Kányavári-szigetre is, ahol két kilátótoronyból is gyönyörködhetsz a Kis-Balaton szépségében.

Még több Zalakaros: www.zalakaros.hu

zalakarosvaros5.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Piknik a szabadban

A térség természeti adottságai tökéletes terepet kínálnak egy kültéri ebédhez vagy vacsorához.  A dimbes-dombos zalai táj a turisták fellegvára, és különböző nehézségi fokú kirándulások ideális helyszíne. Pakold tele finomságokkal a piknik kosarat és fedezd fel a Zalakarostól 22 km-re található rendkívül érdekes természeti képződményeket, amelyek esős időben szinte könnyeznek. Ha megéheztél, rakj tüzet a Kőszikla-szurdoknál vagy az Árpád forrásoknál, ahol megkóstolhatod a kiváló minőségű forrásvizet. Ha hódolnál sportszenvedélyednek, a város közelében kipróbálhatod a sárkányrepülést, a hőlégballonozást és a lovaglást is.

Wellness Cafe tipp:
Ha kíváncsi vagy a teknősökre, látogass el a mesterségesen létrehozott Csibiti-tóhoz, ahol kellemes órákat tölthetsz el.

Az erőt adó gyógyvíz

A több mint 2000 méter mélyről feltörő zalakarosi gyógyvíz Európában egyedülálló vízösszetétellel rendelkezik. Zalakaros  hitvallása a Sanus per Aquam, vagyis Egészség a vízen keresztül. A fürdővárosban, az élet zálogát adó és gyógyító erővel rendelkező termálvízé a főszerep. A fürdőváros sikertörténete a fekete arannyal indult. Olajat keresve, 1962-ben szokatlanul magas hőfokú (96 fokos), ásványi anyagokban gazdag termálvizet találtak a folyékony arany után kutatók. A zalakarosi gyógyvíz kiválóan alkalmas krónikus mozgásszervi- és nőgyógyászati megbetegedések gyógyítására. A termálvíznek nem csak gyógyító, hanem betegség megőrző, általános közérzetet javító szerepe is van, s mint ilyen, mai rohanó világunkban jelentősen felértékelődött.
A Zalakarosi Gyógyfürdőben wellness, medical wellness és gyógyászati szolgáltatások széles skálája vár, ahol garantáltan kipihenheted az egész éves fáradalmakat. www.furdo-zalakaros.hu

zalakarosvaros4.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Gránit Élmény-, Strand-, és Gyógyfürdő – a fürdőóriás

A fürdő több mint 10 hektáros, parkos területen fekszik. Nyáron 25 medence, azaz 5360 m2 vízfelület áll a vendégek rendelkezésére.

A zalai kisvárosban az ország egyik legjelentősebb fürdője a Gránit Élmény-, Strand-, és Gyógyfürdő kényeztető szolgáltatásainak (szépészeti,wellness, medical wellness és gyógykezelések) széles palettája várja télen-nyáron a család minden tagját. Próbáld ki a kellemes iszappakolást, a kéz-és lábfürdőt, a víz alatti gyógytornát, és lubickolj a pezsgőfürdős, vízsugaras élménymedencékben. Menekülj el a stressz elől és kényeztesd magadat egy finom, langyos csoki masszázzsal, míg az esszenciális olajokkal végzett aromás masszázs testedet és lelkedet új energiákkal tölti fel.

Még több info a fürdőről: www.furdo-zalakaros.hu

Wellness Cafe tipp:
Próbáld ki a különleges paprikás-fahéjas Wiener aromás testtekercselést, ami remek módszer a karcsúsításra.

zalakaros logo.jpg ()
 
Zalakaroson otthon vagy

Zalakaros egyéni szállásai, kettő-, három- és négycsillagos szállodái lehetőséget adnak minden korosztály számára, hogy pénztárcájuknak és igényeinek megfelelő szállást választhassanak maguknak a vakáció során. A zalai szőlőhegyeken át vezető kerékpártúra, a Kis-Balaton madárvilágának felfedezése vagy egy hangulatos piknik a közeli halastó partján nem pénz, hanem sokkal inkább igény kérdése.

Káprázatos világ az egész családnak

Zalakaros legnagyobb családbarát szállodája az őszi hónapokban is nagy figyelmet fordít arra, hogy minden korosztály igényeit a lehető legszélesebb körben kiszolgálja. Még mindig találkozni bátor vendégekkel, akik a kültéri medencék habjaiban lubickolnak, de a megszokott nyári nyüzsgés színtere már inkább a több mint 1 000 négyzetméter vízfelületet átölelő Uszoda- és Szaunavilágban, valamint a gyermekjátszóban összpontosul. Kreatív foglalkozások, vetélkedők, bábszínház és a gyerkőcök energiáit lekötő programok ezerszínű választéka és szakképzett óvónők várják a család apróbb tagjait, hogy a szülők is élvezhessék a wellness áldásos hatását a kedvükre kiválasztott relaxáló, frissítő masszázsok, kezelések alatt. Az édenkerti kényelmet még tovább fokozza az ínycsiklandozó ételvariációkat felsorakoztató Éden étterem, valamint a különleges ital- és koktélajánlatokat kínáló Hajóbár. A Hotel Karos Spa varázslatos világa mindenkit elkápráztat.

Még több infó: www.karos-spa.com

karosspanyito.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Mediterrán csábítás

Hogy a szabadság igazi pihenés legyen, keresd fel a Hunguest Hotel Freya-t, amely a Hunguest Hotel szállodalánc kiemelkedő tagjaként Zalakaroson egyedülálló szolgáltatásokkal várja vendégeit. A szálloda a kisváros központjában, közvetlenül a Gránit Élmény- és Gyógyfürdő mellett található. Zárt, hűtött-fűtött folyosóval közvetlenül kapcsolódik a Gránit strand-, hullám-, gyógy- és élményfürdő komplexumhoz, így fürdőköpenyben kényelmesen minden szolgáltatás gyorsan elérhető. A hotel minden csomagajánlatát úgy alakította ki, hogy a strand vagy élményfürdő belépőjegyet is tartalmazza, és egyedüliként napi többszöri belépés lehetőségét biztosítja vendégeinek. Próbáld ki a csokoládémasszázst, vagy a bamboo, fügeméz, csakra és lávaköves masszázst és élvezze a kezelések fiatalító hatását. Ismerd meg a „Kreolok titkát”, vagy vegyen részt egy „Kókuszos álom testrituálén”! A fürdőn TB által támogatott gyógykúrákat is igénybe lehet venni, míg szállodánkban közvetlenül akupunktúrás kezelésre is van lehetőség. Ahhoz, hogy igazán jól érezd magad, gasztronómiai kínálatunkban a hagyományos ízek mellett megtaláld mind a kalóriaszegény vagy a vegetáriánus konyha finomságait, mind a klasszikus régen őrzött zalai recepteket. Amennyiben kirándulás, aktív sport is érdekel, ennek megszervezésében is segítünk, legyen szó túráról nordic walkingról, vagy akár sétarepülésről, hőlégballonozásról.

Bővebb információ: www.hotelfreya.hunguesthotels.hu

freya1.jpg.jpg ()
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 A természetes luxus

Ha az elhelyezkedésre is osztogatnának csillagokat, minden bizonnyal a maximumot zsákolná be a Villa Natura. A szálloda nemcsak Magyarország egyik legismertebb fürdőjétől, Zalakarostól, de az egyik legszebb és legnyugodtabb tájegységétől, a Kis-Balatontól is csak pár kilométerre van. És akinek még ez sem lenne elég, kap hozzá külön bejáratú, festői tavat és gondozott parkot is.
A Villa Natura az a hely, ahol átértelmezhetjük a wellnessről kialakított képünket. Itt ugyanis tényleg van mód relaxálásra, aktív sportolásra, valódi regenerálódásra, vagy akár a mindennapi meleg vízi fürdőzésre úgy, hogy közben nem kell kompromisszumot kötnünk zaj és zsúfoltság tekintetében sem. Ennek a kettősségnek köszönhetően élhetjük át itt egy világhírű fürdő, a zalakarosi Gránit fürdő minden örömét, úgy hogy árnyoldalait ravaszul kikerüljük. Vagy más szemszögből: úgy élvezhetjük a Balaton Felvidéki Nemzeti Park földöntúli és ősi nyugalmát, hogy bármelyik percben visszatérhetünk napjaink ritmusához.

A szállodáról további információk: www.villanatura.hu

villanatura1.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 Közelben a művészet

Az Art Hotel***+ hangulata nevéhez hűen tükrözi az egykori névadó művészetközelségét: a világos, tágas átriumos szállodahallba lépve a vendég merész színek, képek, grafikák, szobrok és trópusi növények színpompás kavalkádjával találkozik, melyet a modern kényelmes berendezések tesznek egésszé.  A középkategóriás, családias hotel a zalakarosi Gránit gyógy és élményfürdőtől mindössze 200 méterre, zöldövezetben található.  A 2008-ra megújult szálloda 46 kényelmes szobával fogadja vendégeit.  Az ízlésesen berendezett szobák igény szerint pótágyazhatók, nagyobb családok részére 4 ágyas, illetve összenyitható szobák is rendelkezésre állnak. 
A beltéri Wellness-részlegen termálvizes, ellenáramoltatóval felszerelt úszómedence (28-30°C), pezsgő-masszázsmedence (34-36°C),  infra- és finn szauna, gőzkabin, trópusi élményzuhany, kneipp hidegvizes taposó, dézsazuhany (szauna után) sókamra,  napozóterasz található. Különféle masszázsvariációk, fitneszterem kardiógépekkel, asztalitenisz, billiárd, teniszpálya, bringóhintó, elektromos roller, kerékpározási lehetőség teszi a kikapcsolódást teljessé.  Gyermekeknek játszószoba, az udvaron játszótér, trambulin, drótkötélcsúszda nyújt felhőtlen pihenést.
A klimatizált étteremben svédasztalos reggeli és svédasztalos vacsora (magyaros és reformkonyha) biztosított. Egész évben akciós ajánlatok várják a vendégeket, üdülési csekket és Széchenyi Pihenő Kártyát is elfogadnak.

Bővebben: www.arthotel.hu

Art1.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre! 

Mosoly és minőség felsőfokon

A városi fürdő közvetlen szomszédságában található a „mosoly négy csillagaként” ismert MenDan Thermal Hotel & Aqualand****superior. A szálloda középpontjában a minőség és a közvetlenség áll. A hatalmas alapterületű szobákban süppedő királyi méretű ágyak, a 33 méter hosszú büféasztal, a több mint 100 féle masszázs – köztük eredeti thai és indiai ayurveda – a félszáz szépségkezelés, 7  medence, ingyenes szauna felöntések, számtalan sport és családi program éppúgy a minőség sokféleségét sugározzák, mint a ház helyi cukrászatában készült friss reggeli péksütemény, vagy az egészen este 21:00-ig nyitva tartó, programokban bővelkedő játszóház. A MenDan-ban fontos az állandó színvonal és a folyamatos megújulás. Ennek keretében pl. a büfén csökkentett szénhidrát- és kalória tartalmú Norbi Update ételkínálat is megjelent, de a ház vendégei számára sztárvendégektől hemzsegő programokból sincs hiány. Érdemes kipróbálni, hogy mit nyújt egy szálloda, ahol még mindig a vendég az első!

Bővebb info: WellnessHotelMenDan.hu

Aqualand katalógusba.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X