Főoldal > AKTUÁLIS > Ezzel hűsítsd magad a nyári forróságban!

Ezzel hűsítsd magad a nyári forróságban!

tej
0

Írta:

Ezt várjuk egész évben, mégis mindenki óriási sóhajokkal nyugtázza: nagyon meleg van. Ebben a rekkenő hőségben különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel. Ilyenkor mindannyiunkban felmerül a kérdés: mivel is hűtsem le magam, mivel tudnék gyorsan felfrissülni? A víz, az ásványvíz fogyasztás alap, persze, a legjobb választás, de néha már igazán unalmasnak tűnik. A cukros, buborékos löttyök […]

Ezt várjuk egész évben, mégis mindenki óriási sóhajokkal nyugtázza: nagyon meleg van. Ebben a rekkenő hőségben különösen fontos a megfelelő folyadékbevitel. Ilyenkor mindannyiunkban felmerül a kérdés: mivel is hűtsem le magam, mivel tudnék gyorsan felfrissülni? A víz, az ásványvíz fogyasztás alap, persze, a legjobb választás, de néha már igazán unalmasnak tűnik. A cukros, buborékos löttyök az alakunkat sem kímélik, és a tikkasztó hőségben bizony nem is nagyon oltják a szomjat. Van azonban egy csodafegyver, amelyről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, és ez pedig nem más, mint a tej.

A tej „élet, erő, egészség”, tanultuk meg gyerekkorunkban és ez így is van. A tej tele van magas minőségű fehérjével, vitaminnal és kalciummal. Elektrolit tartalmával pótolja az izzadással elveszített sómennyiséget és folyadékmegtartó képességünk is sokkal tartósabb lesz tőle. Olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek más italokban egyáltalán nem találhatóak meg. Persze a tej nem csak emiatt az egyik legkedveltebb italunk, hiszen nemcsak egészséges, de üdítően finom is. Íze már önmagában is fenséges, de ennél még sokkal jobb tulajdonsága, hogy a tej turmixok, shake-ek kiváló alapanyaga, amelyek variációinak és ízesítésének csak a fantáziánk szabhat határt.

Ha szeretnénk tehát a nyári hőségben gyorsan felfrissülni és még egészségünkért is tenni valamit, akkor legjobb választásunk a tej, amely amellett, hogy tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen A-, D-, E-, valamint B3-, B6-, B9- (Folsav) és C-vitaminokat, még extra kalciummal, magnéziummal is hozzájárul egészségünk és mindennapi vitalitásunk megőrzéséhez.

Mindössze napi egy bögre tej elfogyasztásával a napi vitaminszükségletünk csaknem felét fedezni tudjuk: természetesen friss, lágy és finom energiaforrás. Az alábbi ötletekkel pedig színesebbé és ízesebbé tehetjük a reggelt, a délelőttöt, a délutánt és még egy-egy józanabbra tervezett esti összejövetelünket is.

Wellness Cafe tipp: Ha laktózérzékeny vagy, akkor igyál rizs-, szója- vagy laktózmentes tejet!

tej2.jpg ()Reggeli ébresztőtipp: Vitaminbomba-turmix

Hozzávalók:

– 2 dl 1,5%-os tej
– 1 db mandarin (vagy narancs)
– 1 db citrom
– 1 db alma
– ½ db ananász
– 1 dl szénsavmentes ásványvíz
– 2 teáskanál méz

A gyümölcsöket hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra. Tegyük turmixgépbe, majd adjuk hozzá a tejet, az ásványvizet és ízesítsük mézzel. Összeturmixolás után, tegyük kis időre a hűtőbe, és poharakba töltve máris fogyasztható.

Délelőtti energiaital:  Nektarin shake

Hozzávalók:

– 3 dl 1,5%-os tej
– 1 db nektarin
– 5 dkg cukor
– 3 dkg barna cukor
– 1 doboz tejszínhab
– 1 tábla étkezési csokoládé
– kevés fahéj

A nektarint magozzuk ki, a csokit pedig olvasszuk fel. Ha mindezekkel megvagyunk, öntsünk mindent a turmixgépbe és dolgozzuk össze simára.

Délutáni kitartás-koktél:  Erdei gyümölcsös frappé

Hozzávalók:

– 6 dl 1,5% tej
– 50 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott is lehet)
– 10 evőkanál narancslé
– 5 evőkanál édesítő

Az erdei gyümölcsöket miután alaposan megmostuk, tegyük a mixerbe, majd törjük pépesre. Hogy a magoktól megszabaduljunk, egy szűrő segítségével mindezt át kell szűrni, és ezután lehet hozzáadni a tejet, a narancslevet és az édesítőszert. Turmixoljuk ismét össze, habosra, majd lehűtve fogyasszuk.

Esti buli-ötlet: Érezd magad a trópusokon! – shake

Hozzávalók:

– 2 dl tej
– 1 db narancs
– 1 db banán
– 2 szelet mangó,
– kevés édesítő
– kevés gyömbér
– kevés vaníliaaroma

A hozzávalókat turmixgépben dolgozzuk össze. Az édesítőt, a gyömbért és a vaníliaaromát ízlés szerint adagoljuk.

Keverjük, kavarjuk, élvezzük a finomságokat, hűtsük magunkat egészségesen tejes turmixokkal!

Forrás: www.tolle.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X