Főoldal > EGÉSZSÉG > Feketekömény-olaj: a csodaszer, ami minden betegséget gyógyít

Feketekömény-olaj: a csodaszer, ami minden betegséget gyógyít

egészségfeketeköményfeketekömény-olajgyógyulásolajrákszépség
0

Írta:

Hosszú évszázadok, sőt évezredek óta használják a feketekömény-olajat áldásos egészségügyi hatásai miatt. Hívei egyenesen azt állítják: gyakorlatilag minden betegség orvosolható a használatával. A legenda szerint még maga Kleopátra is rendszeresen használta – természetesen szépségének megőrzése érdekében.

Fő összetevői

A feketekömény-olaj (más néven Nigella Sativa, feketemag, fekete hagymamag vagy fekete szezámmag) fő összetevője a kristályos nigellone olaj, ami azért nagyon különleges, mert csak alig néhány magban található meg. Emellett számos értékes tápanyagot, esszenciális zsírsavat tartalmaz: kalcium, réz, vas, folsav, foszfor, sztearinsav is található benne.

Feketekömény-olajjal az emésztési problémák ellen

Az olaj rendszeres használatával megszüntethetőek az emésztési problémák, akár hasmenés, akár székrekedés a probléma. Az emésztési folyamatok helyreállítása az egész szervezetre, sőt a közérzetre is jótékony hatással van. Az egészség egyik legfontosabb alapja a megfelelő emésztés, ezért ne késlekedj beszerezni egy üvegcsével te sem, ha hasonló problémákkal küzdesz.

Rákmegelőző 

Az olaj mindennapi fogyasztásával nem csak megelőzhetjük a daganatos megbetegedéseket, de a már kialakult tumorokra is kedvezően hat. Gátolja a daganatok növekedését, segít megvédeni a szervezetet a kemoterápia és sugárkezelés káros hatásaitól, erős antibakteriális és gyulladásgátló hatású, valamint bizonyos típusú rákos sejtek elpusztításában is részt vesz.

31283535 - nigella sativa oil in a bottle and nigella seeds and flowers on wooden background. black cumin healing herb. cold pressed, non refined oil. traditional medicine.

Segít a cukorbetegségben szenvedőknek

A feketekömény-olajat cukorbetegeknek is javasolt fogyasztaniuk. Mivel a helyes táplálkozás és egészséges életmód sokak életében még mindig háttérbe szorul, ezért egyre több a cukorbeteg. Szerencsére ez a csodás olaj nem csak a megelőzésben, de az alternatív gyógyászatban is fontos szerepet játszik, hiszen rendszeres fogyasztásával segít a vércukorszint stabilizálásában.

Szerepe a szépségápolásban

Ha valaki, Kleopátra egészen biztosan nem bízta a véletlenre, már ami a szépségápolást illeti. Nem véletlenül alkalmazta olyan rendszeresen ezt a fantasztikus olajat: rengeteg csodás hatása van ugyanis külső megjelenésünkre. Belsőleg alkalmazva a bőr, a haj, a köröm sokkal szebb és erősebb lesz. Keverjünk azonban bátran hidratáló krémjeinkbe is egy keveset: így segít a pattanások, májfoltok kialakulásának megelőzésében, valamint a bőr sokkal puhábbá, üdébbé, fiatalosabbá válik tőle.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X