Főoldal > wellness > Ezért kezdd a reggelt mézes langyos vízzel!

Ezért kezdd a reggelt mézes langyos vízzel!

cukoregészségmezmézes italmézes vízreggeli ital
0 0

Írta:

Mi történik veled, ha minden reggelt meleg mézes vízzel indítasz? Most megtudod!

Most bizonyára azon töprengsz, hogyan lehetne egy sima mézes-vizes ital csodás hatással az egészségemre. Nos, próbáld ki minden reggel, és meglátod, milyen erős egészségi hatással bír ez a finomság. A nyers mézről kimutatták, hogy igen erős antioxidáns, segít megszabadulni a szennyező anyagoktól, antibakteriális tulajdonsága miatt a bőröd fiatalságát és szépségét megőrizheted.

De konkrétan milyen hatással jár, ha mézes meleg vízzel indítod a reggelt? Az alábbi listából kiderül, milyen egészségi hatásai vannak a napindító frissítődnek.

1. Megelőzi a szívbetegséget

A mézben lévő flavonoidok, antioxidánsok segítek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Tény, hogy a méz képes csökkenteni a rossz koleszterin okozta oxidációt, ezáltal nagyon hatásos.

2. Mérsékli a vércukorszintet

Bár a méz cukortartalma igen magas, mivel a mézben lévő cukor glükóz és fruktóz keveréke, hatása eltér a fehér cukorétól. Segít csökkenteni a magas vércukrot, mert a fehér cukorral ellentétben nem emeli meg drasztikusan annak szintjét.

, Image: 145318675, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSADCO Photography

3. Megfázásra kiváló

Mézes vizet inni a megfázás alatt az egyik leghatásosabb gyógymód, hiszen a méz csökkenti a torok gyulladását, irritációját. Már akkor kezdd el fogyasztani, ha a betegség legapróbb tüneteit érzed, mert természetes módon gyógyítja a légúti fertőzéseket, csökkenti a köhögési ingert.

4. Fogyaszt

Igen, már említettük, hogy a méz cukortartalma igen magas, ahogy arról is szót ejtettünk már, hogy hatása nem azonos a fehér cukoréval.  Ez a természetes cukor segíthet enyhíteni a cukor utáni sóvárgásod, így remek alternatíva lehet cukor helyett házi készítésű kekszekhez, édességekhez.

Reméljük, a fenti négy hatás meggyőzött, és a holnap reggel már te is egy pohár mézes vízzel indítod a napot!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

ételfájdalom

Fáj a fejed? Edd ezeket!

Írta:
10 órája 0 0

A fejfájásnak számos oka lehet, és vannak, akiknél ritkábban, másoknál gyakrabban jelentkezik. Ha te is gyakran szenvedsz ettől a tünettől, de a leleteid rendben vannak, lehet, hogy csupán néhány apróság miatt szenvedsz, amit különböző ételek fogyasztásával is orvosolni tudsz anélkül, hogy a pirulák után nyúlnál.

emésztésétel

10 étel, ami segít WC-zni

Írta:
12 órája 0 0

Senki sem szereti a dugókat, főleg ha a vastagbélben jelentkeznek. Egy hosszú utazás vagy edzés előtt fontos, hogy el tudd végezni a dolgod nyugodt körülmények között, főleg, ha idegen helyen gondjaid vannak ezzel. Ez a 10 étel segít abban, hogy könnyebben és egyszerűbben menjen a “nagydolog”.

bacillusbaktérium

Ezek a legpiszkosabb használati tárgyak

Írta:
tegnap 0 0

A Zewa összeállította a legtöbb baktériumot hordozó hétköznapi tárgyaink TOP 10 listáját

 

Sokunknak ismerős az az érzés, amikor egy-egy tömegközlekedésen töltött utazás után rohanunk a mosdó felé, hogy megtisztítsuk kezünket, vagy amikor a homokozóban önfeledten játszó gyermekünket egészen hazáig kénytelenek vagyunk piszkosan magunkkal vinni.

Kövess Facebook-on!
X