Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 antibiotikum hatású szer a konyhádból

3 antibiotikum hatású szer a konyhádból

antibiotikumezüstkolloidkáposztakókuszolaj
0

Írta:

Hippokratész azt mondta: „Hagyd, hogy az étel legyen az orvosságod, és az orvosság legyen az ételed.” Állítása a mai napig igaz, pedig sokszor nem vesszük észre, mennyi értékes, tápanyagban gazdag „gyógyszer” vesz minket körül.

Manapság, ha az ember orvoshoz fordul, a leggyakrabban egy antibiotikum receptjével távozik. Ez persze nem az orvosok hibája, ők teszik, amit a legjobbnak gondolnak. Azt azért jó, ha tudod, hogy nincs mellékhatásoktól mentes antibiotikum, hiszen a szer olyan baktériumokkal is végez a testedben, melyek fontos szerepet játszanak a normális emésztésben. Ezért okoz a legtöbb antibiotikum-kúra emésztési zavarokat, hasfájást, hasmenést.

Itt van 3 olyan antibiotikum hatású szer, mely igazán hatékonyan, mégis kíméletesen és természetes módon bánik el a nem kívánt bacikkal.

Fejes káposzta

Igen, az egyik legegyszerűbb növény az egyik leghatékonyabb is egyben. A fejes káposztában ugyanis olyan kénvegyületek találhatók, melyek a kutatások szerint kiválóak a rák elleni harcban. Ezek a vegyületek megtalálhatók a keresztesvirágzatúakban is, például a brokkoliban és kelkáposztában. Lehet, hogy ezt tudtad, de ha azt mondjuk: C-vitamin, biztosan nem a fejes káposzta ugrik be, pedig egyetlen adag káposzta a napi vitaminszükséglet 75%-át fedezi. Természetes antibakteriális hatású, fogyaszthatod felaprítva nyersen salátában, de akár köretként is. Ha ez a forma nem neked való, friss káposztaléként is megihatod, esetleg pár csepp mézzel édesítheted. Az így bevitt káposzta javítja az emésztésed, segíti a betegségek elkerülését és még a fogyókúrádat is támogatja.

Extra szűz kókuszolaj

A kókuszolaj előnyeit nem lehet elégszer felhozni, annyira sokoldalú és egészséges. Gombaölő, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, melyek segítenek a bakteriális fertőzések leküzdésében, de emellett tele van olyan antioxidánssal, melyek a természetben sehol máshol nem fordulnak elő. Elősegíti a pajzsmirigy egyensúlyát, mérsékli a koleszterin- és vércukorszintet, és serkenti az agy és az immunrendszer működését. Használhatod belsőleg, de bőrápolónak is elsőrangú. Mindent összevetve kijelenthető: a kókuszolaj az anyatermészet egyik legnagyobb ajándéka.

Ezüstkolloid

Ez az ősidők óta használatos szer a múltban a sebkezelésért volt felelős. Igazán jótékony táplálékkiegészítő, erős antibakteriális és gombaölő hatású. Javítja a közérzetet, erősíti az immunrendszert, segít elkerülni az influenzát és megfázást. Antibiotikum hatású, azonban túl nagy mennyiségű bevitele argyriát okozhat, mely a bőr kékes-szürkés elszíneződését jelenti. De normál, ellenőrzött bevitel és megfelelő koncentráció mellett nem okoz mellékhatásokat az ezüstkolloid.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X