Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyulj a különleges lapacho teával!

Gyógyulj a különleges lapacho teával!

gyógyteagyógyuláslapacholapacho falapacho teateavírusvírusölő
0

Írta:

Ami Dél-Amerika indiánjainak hasznos, az nekünk sem árthat. A lapacho fa erejét már évszázadok óta ismerik, és ma is sokféle betegség kezelésére használható a fa kérge. Teája már nálunk is megjelent, ismerd meg!

Gyógyászati szempontból a lapachonak két fajtája létezik: a vörös lapacho és a lila lapacho. Évente 1-2 alkalommal szüretelik a fa kérgét, majd ezeket a vékony kéregdarabkákat apróra reszelik, és ezt lehet teaként fogyasztani. A dél-amerikaiak egyik univerzális gyógynövényének tartják számon, és ez nem véletlen.

Gyógyító összetevői

Magas ásványi anyag tartalommal – vas, kálium, kalcium, mangán és magnézium – rendelkezik, sok nyomelemet tartalmaz: kalciumot, magnéziumot, foszfort, cinket, káliumot és jódot. Immunerősítő hatása van, enyhíti a fertőzéseket és bőrbetegségeket, és csökkenti a szív- és érrendszeri panaszokat, sőt a szakértők szerint a daganat elleni küzdelemben is kiválóan segít. Hatóanyagainak szinergetikus hatása van, ami azt jelenti, hogy a különleges gyógyító hatás igazából a növényben jelen levő hatóanyagok összjátékából adódik, míg az egyes anyagok önmagukban nem hoznának jelentősebb eredményt. További hatóanyagai még a flavonoidok és a szaponinok is.

Lapacho herbal tea portion lying on the wooden spoon on mat, pile of healthy Taheebo tea made from inner bark of the Pau darco tree Handroanthus impetiginosus used in herbal medicine, contains Lapachol active ingredient. Horizontal orientation, nobody, view from above, rights managed., Image: 269190650, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Védelem a fertőzésektől

Az indiánok nyálkahártya- és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reumás fájdalmak, fertőzések esetén használták, de ezek meg is maradtak ma is. Legyengült immunrendszer, gyakori gyulladásos betegségek esetén alkalmazható. De az ízületi gyulladásoknál is csökkentheti a reumatikus fájdalmakat, enyhíti a kemoterápia mellékhatásait és javíthatja a vérképet. Ihatod rossz hangulat és álmatlanság ellen is.

A tea elkészítése

Tanácsos tudni, hogy a teáját csak kúraszerűen 6 hétig fogyaszd! Naponta 1-1,5 liternél többen ne igyál meg, és minden hatodik hét után tarts 4 hét szünetet, majd kezdheted újra. Az elkészítése: 1 liter forró vízbe 1 púpozott evőkanálnyi teát tegyél, majd 5 percig főzd. Hagyd állni 20 percig, ezután leszűrheted, és ha kihűlt – lehetőleg édesítés nélkül – már fogyaszthatod is. A kúra minden krónikus megbetegedés esetében ajánlott. A kúra ideje alatt lehetőleg kerüld az alkoholt és a nikotint, és különösen ügyelj az egészséges táplálkozásra.

Fotó: Profimedia / Arletta Cwalina


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X